Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Juventus-Sampdoria 5-1 με Amauri (2), Chiellini, Camoranesi, Trezeguet. Μεγάλη Juve!

Άξια! Μια Juventus υψηλού επιπέδου, όπως είχε ζητήσει ο Ferrara, επικράτησε κατά κράτος της Sampdoria (της ομάδας που έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο...) και με ένα καθαρό 5-1 που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ματς κατέκτησε τη 2η θέση ασκώντας ψυχολογική πίεση στην Inter που αγωνίζεται αύριο με την Palermo του Zenga.

(Update 29/10) Τι γκολ! Το ένα καλύτερο από το άλλο!
O F.Melo τα κατάφερε και έτσι ο Ferrara μπόρεσε να τον παρατάξει δίπλα στο Sissoko και τον Camoranesi ενώ μπροστά τοποθέτησε τους Diego, Giovinco, Amauri. Η Juve ξεκίνησε το ματς με τη σωστή προσέγγιση: συμπαγής, μαχητική, διεκδικούσε κάθε μπαλιά στο κέντρο με αποτέλεσμα να περιορίσει την καλά κλεισμένη ομάδα του Del Neri και να δημιουργήσει δυο καλές φάσεις διαρκείας στο 6' και στο 10' ενώ στο 11' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία: κόρνερ του Diego, εξ' επαφής κεφαλιά του Chiellini και πολύ σπουδαία απόκρουση του Castellazzi που γλύτωσε τη Samp από σίγουρο γκολ... Οι γρήγοροι συνδυασμοί Diego, Giovinco, Camoranesi (με τη συμμετοχή του Sissoko και του Grosso) ήταν το σήμα κατατεθέν της Juventus για το επόμενο 15λεπτο: η σφιχτή άμυνα της Samp άντεχε, καταφεύγοντας στα κόρνερ. Έτσι έγινε το 1-0 στο 26': ο Diego εκτέλεσε, χαμός στην περιοχή και ο Amauri από κοντά σημείωσε το τρίτο του γκολ φέτος! H Juve συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά τους blucerchiati που δεμ κατάφερναν να περάσουν τη σέντρα ενώ οι bianconeri κατά διαστήματα πρόσφεραν θέαμα με τακουνάκια, εναέρια κοντρόλ και γρήγορες εναλλαγές. Το αποτέλεσμα δεν άργησε να έρθει: ο Chiellini πήρε τη μπάλα από τη σέντρα, κόβωντας στη γέννησή της άλλη μια προσπάθεια της Samp να επιτεθεί, κατέβηκε ως τα όρια της περιοχής, πέρασε αριστερά στον Amauri που έβγαλε παράλληλη προς το τέρμα μπαλιά, εκεί όπου χώθηκε ο Chiellini για να κάνει, στο 42', ένα τσαμπουκαλίδικο 2-0!
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο συνδυασμός Diego (κόρνερ)-Amauri (σουτ) πήγε να αποδώσει το 3-0 αλλά ο Castellazzi, με άλλη μια εκπληκτική απόκρουση εξ' επαφής γλύτωσε τη Sampdoria... Ό,τι δεν έγινε στο 46' έγινε στο 50': συνδυασμός Diego-Giovinco με το "ατομικό μυρμήγκι" να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή να κόβει προς τα πίσω και τον Camoranesi να υπογράφει το 3-0! Οι αλλαγές του Del Neri οδήγησαν στο 52' τον Ferrara να βάλει στη θέση του πολύ καλού Sissoko (στον οποίο λείπουν παιχνίδια) τον ξεκούραστο Poulsen -η μουσική συνέχισε στον ίδιο ρυθμό: βαθιά μπαλιά του Diego, επέλαση του Giovinco που μπήκε ταχύτατα από αριστερά στην περιοχή στο 54' αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ... Την ίδια τύχη είχε, στο 57', σουτ του Grosso έξω από την περιοχή... Αλλά στο 62' ήρθε στο 4-0 από τον Amauri: κεφαλιά από σέντρα του Camoranesi από δεξιά. Στην επόμενη φάση, πρώτη επίσκεψη αξιώσεων της Samp στην περιοχή του Buffon, ο Pazzini (από μπαλιά του Cassano, στη μόνη φάση που απελευθερώθηκε) πρόλαβε τον Cannavaro και με κεφαλιά μείωσε σε 4-1... Στο 66' διπλή αλλαγή για τον Ferrara: De Ceglie στη θέση του F.Melo που έπαιζε χτυπημένος και Trezeguet στη θέση του Amauri που ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ της Juventus. Στο 71' πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Trezeguet από μπαλιά ακριβείας του Giovinco από αριστερά αλλά ο πολυσκόρερ της Vecchia Signora βρήκε αέρα από εξαιρετική θέση... Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη Juve να έχει την πρωτοβουλία και στο 88' να δίνει στον Trezeguet την ευκαιρία να πλησιάσει και άλλο το ιστορικό ρεκόρ του Sivori: μπαλιά ακριβείας του Grosso και 5-1! 165 γκολ έναντι των 167 του Sivori, 4ο φέτος και πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Amauri! Πολύ μεγάλη νίκη, σπουδαία εμφάνιση!
Η παράδοση, που θέλει τη Juventus να μην έχει χάσει ποτέ την 28η Οκτωβρίου βελτιώθηκε: 13 νίκες, 3 ισοπαλίες! Και 32 νίκες στα 53 ματς πρωταθλήματος με τη Samp, η πρώτη απ' όταν η Vecchia Signora επέστρεψε στην κατηγορία της! Και τώρα, σειρά έχει η Napoli!
JUVENTUS-SAMPDORIA 5-1
Τέρματα: 26', 62' Amauri, 42' Chiellini, 50' Camoranesi, 88' Trezeguet - 64' Pazzini
Κίτρινες κάρτες: 19' Sissoko (J) - 30' Gastaldello (S)
Διαιτητής: Gianluca Rocchi. Επόπτες: Cristiano Copelli, Elenito De Liberatore. Τέταρτος διαιτητής: Antonio D.Giannocaro.

JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 6 Grosso, 22 Sissoko (52' 18 Poulsen), 16 Camoranesi, 4 F.Melo (66' 29 De Ceglie), 28 Diego, 20 Giovinco, 11 Amauri (66' 17 Trezeguet). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 33 Legrottaglie, 19 Molinaro, 40 Immobile.
Προπονητής: Ciro Ferrara.
SAMPDORIA: 1 Castellazzi, 23 Stankevicius (61' 22 Cacciatore), 6 Lucchini, 28 Gastaldello, 8 Zauri (37' 11 Bellucci), 7 Mannini, 12 Tissone (49' 20 Padalino), 16 Poli, 3 Ziegler, 10 Pazzini, 99 Cassano. Αναπληρωματικοί: 90 Fiorillo, 13 Rossi M., 19 Franceschini, 9 Pozzi.
Προπονητής: Luigi Del Neri.

Ferrara: η καλύτερη Juve, αυτό το πνεύμα θέλω!

(Update) Ενθουσιασμένος, φυσικά, ο Ciro Ferrara δεν δίστασε να σημειώσει ότι απόψε η Juventus του "πήγε καλύτερα απ' ότι με τη Roma" (και κατά μιας ομάδας σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τη Roma, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είχε δεχθεί 8 γκολ στα προηγούμενα 9 ματς). "Πήγαμε καλύτερα απ' ότι και με τη Genoa. Όλα λειτούργησαν στην εντέλεια. Τα παιδιά έκαναν το μάξιμουμ. Μετά ήρθαν και τα πέντε γκολ που είναι σημαντικά αλλά το σημαντικότερο είναι το παιχνίδι και η θέληση να μην τα παρατήσουν από την αρχή ως το τέλος", επισήμανε. "Ίσως, όπως έλεγε ο Gigi (Buffon) έπρεπε να ανάψει η σπίθα. Προερχόμασταν από μια σειρά ορισμένων αρνητικών αποτελεσμάτων και αυτό επηρέασε την ομάδα. Επανερχόαμστε και ελπίζω να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο. Δεν θα είναι εύκολο γιατί απόψε κρατήσαμε έναν υψηλότατο ρυθμό, αλλά αυτό είναι το πνεύμα που θέλω να βλέπω", είπε και στη συνέχεια αστειεύτηκε με όσους έλεγαν ότι η Juve δεν ήταν επιθετική παίζοντας με 4-2-3-1 και έναν επιθετικό: "είναι αλήθεια, έτσι ήταν και απόψε αλλά πίσω (από τον επιθετικό) υπάρχουν τρεις παίχτες που δεν είναι κεντρικοί αμυντικοί. Ήταν πάρα πολύ καλοί εκεί μπροστά, αλλά τα πήγαν πολύ καλά και αμυντικά, δεν άφησαν να περάσει τίποτα", σημείωσε ικανοποιημένος ο Ferrara που έκλεισε τις δηλώσεις του αναφερόμενος στη Napoli (του), την προσεχή μας αντίπαλο: "για μένα είναι καλύτερο να αγωνιζόμαστε κατά μιας ομάδας που είναι σε καλή κατάσταση. Για μένα θα είναι μια βουτιά στο παρελθόν και σίγουρα θα είναι ένα ωραίο παιχνίδι", είπε.
Del Neri: η Juventus έκανε
το παιχνίδι της χρονιάς, ήταν τέλεια!

(Update 3) "Ήταν μια Juventus τέλεια, όταν μια ομάδα παίζει έτσι είναι δύσκολο να τη σταματήσεις": είναι τα λόγια του Luigi Del Neri, προπονητή της Sampdoria που αναγνώρισε την ανωτερότητα της Juventus. "Η Samp έχει ένα ακριβές καθήκον: να βρίσκεται όσο πιο ψηλά είναι δυνατόν, χωρίς πινδαρικές πτήσεις. Πρέπει να μάθουμε, να σηκώσουμε τα μανίκια και να κάνουμε το πρωτάθλημά μας", είπε εξηγώντας στον "Sky" ότι η ομάδα πήγε να χαιρετίσει τους φιλάθλους της "από σεβασμό. Οι παίχτες μας ευχαρίστησαν τους φιλάθλους, γιταί ήταν σίγουροι ότι τα έδωσαν όλα. Η Juve έπαιξε το παιχνίδι της χρονιάς και αυτό συμβαίνει πάντα με εμάς, γιατί είμαστε ψηλά. Πρέπει να μάθουμε απ΄αυτό", είπε. Και όταν ρωτήθηκε για τον Cassano, που οι παίχτες της Juventus εξουδετέρωσαν πλήρως, τόνισε: "ήταν η Juventus που έκανε τη Samp να απουσίασει και σε αυτές τις περιπτώσεις οι σολίστες την πατάνε. Η Juventus δεν κέρδισε, βέβαια, επειδή ο Cassano έπαιξε άσχημα. Η Juventus έπαιξε όπως εμείς κατά της Inter (σ.σ. 1-0 υπέρ της Samp)"...
Amauri: αυτή είναι η νοοτροπία νικητή,
δώσαμε απαντήσεις σε όσους έλεγαν
ότι δεν πείαθμε αλλά, κυρίως, σε μας τους ίδιους


(Update 4) Τέταρτο γκολ σε τρία ματς, ο Amauri "πετάει": "είμαι ικανοποιημένος για τα γκολ και για το παιχνιδι της Juve, ήταν τέλεια, κάναμε ένα παιχνίδι αντάξιο για Juve, έτσι όπως δεν μας έβγαινε εδώ και λίγο καιρό. Ήταν μια ωραία βραδιά για όλη την ομάδα, φάνηκε από τα πρώτα λεπτά. όΛοι ξέραμε τι παιζόταν και αυτό μας έσπρωξε. Δώσαμε μια απάντηση σε όσους έλεγαν ότι δεν πείθαμε αλλά κυρίως σε εμάς τους ίδιους", είπε και αφιέρωσε τα γκολ στην οικογένειά του: "από τα δυο μου άρεσε κυρίως το δεύτερο, η κεφαλιά. Αν είμαι ικανοποιημένος που επέστρεψα στα γκολ τακτικά; Ναι, αλλά δεν ήταν έμμονη ιδέα μου. Είχα την εμπιστοσύνη της ομάδας και ήξερα ότι χρειαζόταν απλώς να περιμένω. Τώρα, εμείς πρέπει να βρούμε τη σωστή συνέχεια, αν παίζουμε κάθε Κυριακή έτσι μπορούμε να πιάσουμε τους στόχους μας εύκολα", είπε ο Βραζιλιάνος που όταν ρωτήθηκε για το σύστημα παιχνιδιού, αφού παρατήρησε ότι "απόψε κάναμε τον κόσμο να διασκεδάσει" σημείωσε: "πέραν του συστήματος παιχνιδιού, εκείνο που μετράει είναι η νοοτροπία. Χρειάζεται η σωστή θέληση στο γήπεδο, χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε. Επαναλαμβάνω, τώρα πρέπει να βρούμε τη συνέχεια, κάναμε τρεις νίκες στη σειρά και πρέπει να προχωρήσουμε έτσι". Τελευταια ερώτηση, για το ιταλικό του διαβατήριο που θα του ανοίξει τις πόρτες για την Εθνική: "για τώρα, κανένα νέο αλλά αργά ή γρήγορα κάτι θα προκύψει".

Giovinco: κάναμε ένα σχεδόν τέλειο ματς,
νικήσαμε την πιο φορμαρισμένη ομάδα

(Update 5) Έπαιξε εξαιρετικά ο Giovinco και δεν κρύβει την ικανοποίησή του: "κερδίσαμε την ομάδα που ίσως ήταν η πιο φορμαρισμένη απ' όλες. Απόψε κάναμε ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι και πέραν του γκολ που φάγαμε δεν κάναμε κανένα λάθος. Ζήτημα συστήματος; Δεν νομίζω. Πιστεύω ότι εκείνο που μετράει περισσότερο είναι το πώς αντιμετωπίζονται τα παιχνίδια. Όποιος αγωνίστηκε σήμερα το έκανε κατά τον καλύτερο τρόπο. Τώρα πρέπει να δώσουμε συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα των τελευταίων ημερών".

Cannavaro: λυπάμαι για το γκολ,
κάναμε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι

Οργισμένος για το γκολ που δέχθηκε η ομάδα εμφανίστηκε ο Cannavaro αλλά ικανοποιημένος για τη συνολική απόδοση και την προσέγγιση του ματς: "γνωρίζαμε τη σημασία του ματς. Ξέραμε ότι η Sampdoria ήταν φορμαρισμένη. Η Juve έκανε ένα πραγματικά μεγάλο παιχνίδι. Πέραν του συστήματος παιχνιδιού, η νίκη ήρθε χάρη στο πνεύμα, την ψυχή της της ομάδας. Λυπάμαι μόνο για το γκολ που φάγαμε. Όντας ένας αμυντικός, είμαι τσαντισμένος αλλά στη σέντρα είμαστε καλυμμένοι και δεν τον είδα καν να φεύγει. Αλλά όταν νικάς 4-0 είναι δύσκολο να κρατήσει την αυτοσυγκέντρωσή σου", είπε ο capitano της Squadra Azzurra και συμπλήρωσε: "μια τέτοια νίκη μας χρειαζόυαν για να επιβεβαιώσουε τα τελευταία αποτελέσματα και για να σβήσουμε κάποιες κριτικές που έπεσαν πάνω μας. Ξαναβρήκαμε το πνεύμα μας και τη θέληση να παλεύουμε ως το τέλος", είπε επισημαίνοντας ότι ακόμα και οι επιθετικοί πήγαιναν να κόψουν και να ξαναπάρουν τη μπάλα.
Την τελευταία του δήλωση την αφιέρωσε στην ομάδα της γενέτειράς του που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο: "η Napoli επένδυσε πολλά. Περνά μαι δύσκολη περίοδο, τώρα έκανε δυο σημαντικά αποτελέσματα και επομένως το Σάββαρο για μας θα είναι δύσκολα".

Grosso: είμαστε ενωμένοι και στοχεύουμε στην κορυφή

Δυο μέρες μετά τη γέννηση του δεύτερου γιού του, Giacomo, ο Fabio Grosso έζησε ως πρωταγωνιστής αυτό το εκκωφαντικό 5-1: "έιμαστε ένα γκρουπ ενωμένο και στοχεύει στην κορυφή. Και ακριβώς χάρη στη χημεία μας είναι που βγήκαμε από μαι αρνητική παρένθεση. Απόψε παίξαμε σπουδαία, όλοι, κανένας δεν εξαιρείται. Δημιουργούσαμε ευκαιρίες από δεξιά, από αριστερά, από το κέντρο. Το γκολ τους; Έκανε καλά ο Cannavaro να τσαντιστεί. Ακόμα και αν κερδίζαμε 4-0, η αυτοσυγκέντρωση πρέπει να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα σε όλο το παιχνίδι".

Πηγές δηλώσεων: Juventus.com, Tuttosport

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xarma ofthalmon to shmerino!xilia mpravo stous paiktes kai ston ciro!!!!prepei na sunexisoun etsi sta epomena duo match oposdhpote!o amauri tora pou vrhke forma den pianetai!ante na doume thn omada tou zenga aurio tha paiksei opos me mas?
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καλό ερώτημα!...
Πράγματι, είμαστε χάρμα οφθαλμών απόψε. Bravo σε όλους, και στον Ciro!

Ανώνυμος είπε...

Gia mena isos to shmantikotero einai oti fainetai me to 4-2-3-1 na vriskei ton kalo tou euato kai statherothta (epitelous) o giovinco!kai me thn maccabi kai me thn doria idio susthma kai foverh emfanish gia ton idio!eidika xthes oi passes t htan me diavhth!ligo psuxraimoteroi na tan brosta to score tha xe paei polu pshla!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Συμφωνώ! Θα ήταν κρίμα να χαραμιστεί ο Seba. Τον παρακολουθώ από πιτσιρίκι: και μπάλα ξέρει και τι θα πει Juventus νιώθει στο πετσί του! Θα είναι πολύ μεγάλο κέρδος!

Ανώνυμος είπε...

To suzhtas? san nea metagrafh tha tan kai malista polu poiotikh!!!theoro dedomeno oti kai me napoli etsi tha ksekinhsei o ciro kai tha nai kalo test gia ton seba!!!o chiellini vlepo na afhnei istoria sta ghpeda!apo persi fainotan alla kalo einai na leme ta kala!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ο Chiello, εκτός από τις αδιαμφισβήτητες ποδοσφαιρικές αρετές του, έχει ψυχή και καθώς έχει αρχίσει να ελέγχει τα νεύρα του, γίνεται όλο και περισσότερο ηγέτης στο γήπεδο -δεν έχει κρύψει, άλλωστε, ότι θα ήθελε να γίνει capitano, γεγονός που θεωρείται λογικό.
Και που να γυρίσει και ο Marchisio! Αυτός και αν γράψει ιστορία!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και, βέβαια, μην ξεχνάμε και τον Camo που με το νέο τρόπο ανάπτυξης άρχισε να αποδίδει τη μεγάλη μπάλα που ξέρει και που ως τώρα, φέτος, είχε δείξει κυρίως με τους azzurri.

Ανώνυμος είπε...

o camo otan thelei na paiksei paradidei mathimata podosfairou!to kalo me to 4-2-3-1 einai oti kai h terastia paiktoura onomati marchisio paizei aneta sthn thesh tou camo h tou seba kai etsi den xaramizetai!alhtheia file mou auth h talentara pou dosame sto bari (iago falque) pos ta pei!ton eida sto tim trophy kai zalistika!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό... Αυτό είναι το κακό με τους δανεισμούς: δίνουμε παίχτες να ψηθούν και τελικά δεν παίζουν (ο άλλος δεν έβαζε τον Giovinco και τον Marchisio στην Empoli, τόσο μακριά έβλεπε...). Αν δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα παίζουν, θα 'ταν καλύτερο να τους κρατάμε να προπονούνται τουλάχιστον με τους άσους μας, να μαθαίνουν.

ΥΓ Μήπως είχες δει πέρυσι στο trofeo Tim τον Fausto Rossi (Primavera) να αναγκάζει τον Maicon να φάει κίτρινη κάρτα; Ή, πώς έπαιξε κατά της Manchester United;

Ανώνυμος είπε...

Apo persi to kalokairi pou xo internet exo xasei elaxista match ths juve giati an perimena apo thn thleorash....!!!!ton thumamai vevaia!allo tsakali kai auto!!!fainetai oti uparxei polu kalo uliko apo piso makari na aksiopoihthei!eksallou h persinh primavera phre ena spoudaio tropaio exo thn entuposh se europaiko epipedo!
dimitris thess