Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Roma-Juventus 1-3 με Diego (2), F.Melo και δοκάρι του Amauri...

Ιδανική απάντηση στη χθεσινή τεσσάρα της Inter επί της Milan έδωσε η Juventus του Ciro Ferrara: με δυο γκολ του Diego και ένα του F.Melo (ο Amauri είχε δοκάρι), η Juve πέρασε θριαμβευτικά μέσα από τη Ρώμη κερδίζοντας με 3-1 ένα ματς το οποίο είχε συνεχώς υπό τον έλεγχό της. Μηδέν βαθμοί για τη Roma, 6 για τη Juve που οδηγεί τη βαθμολογία με δυο βαθμούς περισσότερους απ' την Inter.

(Update 2) Τα σπουδαία γκολ του Diego και του F.Melo, το δοκάρι του Amauri, η αποφασιστική απόκρουση του Buffon, οι χαμένες ευκαιρίες της Juventus
Πρωταγωνιστής ο σκόρερ των δυο πρώτων γκολ και άσιστ μαν του ματς. Ο Diego άνοιξε το σκορ -στο 25' έκλεψε από τον Cassetti στη σέντρα, κατέβηκε με τη μπάλα κολλημένη στο πόδι, ένταξε στην επίθεση του Riise και από πλάγια θέση πλάσαρε τον Julio Sergio- και διπλασίασε τα τέρματά του χαρίζοντας το προβάδισμα στην ομάδα στο 68' όταν, από οριζόντια μπαλιά του Cannavaro, ο Iaquinta του άφησε τη μπάλα και εκείνος μπήκε στην περιοχή, με προσποιήσεις ζάλισε τον Mexes και πλάσαρε. Όμως ο Diego ήταν αποφασιστικός και στις άλλες κρίσιμες φάσεις: από δικό του φάουλ, στο 22', ο Tiago έπιασε κεφαλιά που ανάγκασε τον Julio Sergio σε σούπερ απόκρουση. Από δικό του φάουλ, στο 38', ο Amauri έπιασε κεφαλιά που έβγαλε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Roma. Δική του η άσιστ (από μπαλιά του Marchisio) που έφερε το δοκάρι του Amauri στο 42'. Από δικό του τακουνάκι βγήκε στην περιοχή ο Iaquinta στο 56' αλλά ο Burdisso πρόλαβε να βγάλει κόρνερ.
Το τρίτο γκολ, στις καθυστερήσεις και ενώ η Roma πίεζε, ήρθε να επιβραβεύσεις μια σπουδαία εμφάνιση του F.Melo ο οποίος βρισκόταν παντού: έτσι και στο 93' έφυγε στην αντεπίθεση και με δυνατό σουτ κλείδωσε το ματς.
Παίχτης του ματς και ο Buffon: ήταν αδύνατο να κάνει κάτι στο γκολ του De Rossi στο 35' (του πάσαραν τη μπάλα ενώ οι παίχτες της Juventus διαμαρτύρονταν στο Rocchi για το φάουλ υπέρ της Roma ενώ ο F.Melo είχε μαρκαριστεί από δυο και ο διεθνής giallorosso εκτέλεσε με μια βολίδα λίγο κάτω από τη σέντρα). Έσωσε, όμως, το παιχνίδι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρος όταν, από λάθος, ο Menez ξέφυγε και έβγαλε τον Totti μόνο να ορμάει προς την περιοχή: ο Νο 1 της Juventus βγήκε ταχύτατα, τινάχτηκε και με τα ακροδάχτυλα έδιωξε αποσοβώντας σίγουρο γκολ!
"Μοιραίος" ο Amauri: εκτός από το δοκάρι στο 42' (το οποίο ισοφάρισε στο 78' ο Totti) ο Βραζιλιανοϊταλός έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο 54' από μπαλιά του F.Melo (ο Julio Sergio Bertagnoli αναδείχθηκε ήρωας των γηπεδούχων αποκρούοντας με το πόδι) όπως και στο 66' από σέντρα του De Ceglie. Να επισημανθεί και μια ευκαιρία του Iaquinta στο 61': κεφαλιά άουτ.
Σταθερή η άμυνα, με Cannavaro, Chiellini να μην αφήνουν να περνά τίποτα, και με όλη την ομάδα να πρεσάρει ψηλά εμποδίζοντας τη Roma να κάνει παιχνίδι και βγάζοντας γρήγορες αντεπιθέσεις. Καλός ο Tiago.

ROMA-JUVENTUS 1-3
Τέρματα: 35' De Rossi - 25', 68' Diego, 93' F.Melo
Κίτρινες κάρτες: De Rossi 19', Taddei 33', Perrotta 36' (R) - Tiago 15', Diego 36', Marchisio 44', Grygera 80' (J)
Διαιτητής: Gianluca Rocchi. Επόπτες: Stefano Ayroldi, Renato Faverani. Τέταρτος διαιτητής: Paolo Tagliavento.

ROMA: 27 Julio Sergio Bertagnoli, 77 Cassetti, 5 Mexes, 29 Burdisso, 17 Riise (70' 9 Vucinic), 16 De Rossi, 11 Taddei (46' Tonetto), 7 Pizarro, 20 Perrotta (81' 24 Cerci), 94 Menez, 10 Totti. Αναπληρωματικοί: 25 Gusmao Artur, 4 Juan, 13 Motta, 21 Guberti, 19 Baptista.
Προπονητής: Luciano Spalletti.
JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 5 Cannavaro, 3 Chiellini, 30 De Ceglie (33 Legrottaglie), 16 Tiago, 4 F.Melo, 8 Marchisio (62' 16 Camoranesi), 28 Diego (85' 18 Poulsen), 11 Amauri, 9 Iaquinta. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 19 Molinaro, 10 Del Piero, 17 Trezeguet.
Προπονητής: Ciro Ferrara

Εγκώμια Diego για την ποιότητα της ομάδας

(Update) "Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε σήμερα εδώ. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Σκεφτόμουν ότι θα ήταν δύσκολο, έτσι ήταν αλλά ήξερα ότι παίζοντας με αυτή την ποιότητα μπορούσαμε να νικήσουμε και τα καταφέραμε", είπε στα μικρόφωνα του "Sky" o Diego που κέρδισε, φυσικά, τις ιστοσελίδες: "Διατάζει ο Diego" θα μπορούσε να μεταφραστεί το site Της "Gazzetta dello Sport". Ο Βραζιλιάνος, αφού σημείωσε ότι η Juventus κατάφερε να πάρει 3 βαθμούς σε ένα δύσκολο γήπεδο, απάντησε στην ερώτηση, πώς κατάφερε να ενταχθεί τόσο γρήγορα: "το πέτυχε το περιβάλλον bianconero, ο Ciro Ferrara, οι φίλαθλοι και έτσι εντάχθηκε με ευκολία και αμέσως", τόνισε υπογραμμίζοντας ότι η μεγάλη "συλλογική αρετή της Juventus έγκειται στο ότι προσαρμόστηκε αμέσως στο νέο αγωνιστικό σχήμα. Αυτή είναι η δύναμη της Juve: η ικανότητα παιχτών κλάσης να προσαρμόζονται στο αγωνιστικό σχήμα και αν είναι ανάγκη να θυσιάζονται".

Ciro Ferrara: δεν πρέπει να εφησυχάσουμε
Del Piero έξω; Κάνω επιλογές με το μυαλό, όχι την καρδιά...
Μ' εντυπωσίασε η Inter αλλά θα τους εντυπωσιάσαμε και εμείς!

(Update 2) Τις αρετές του Diego, ως προσώπου της ημέρας, εγκωμίασε κατ' αρχήν ο Ciro Ferrara -"τις είχε δείξει και με τη Milan (σ.σ. στο Trofeo Berlusconi) και την Chievo, τεχνικά ισχυρότατος αλλά όχι μόνον τεχνικά αλλά και ως φυσική κατάσταση και από άποψη τακτικής κίνησης όταν κλίνει και τρέχει και αμυντικά. Έχουμε ανάγκη τη συνεργασία όλων και ο Diego το έκανε πολύ καλά", είπε ο Ferrara που στάθηκε μετρημένος στο ζήτημα της βαθμολογίας: "εγώ θα ήθελα το πρωτάθλημα να τελείωνε τώρα", είπε με το γνωστό του χιούμορ για να προσθέσει: "έξι βαθμοί είναι ακόμα λίγοι, έξι βαθμοί δεν μετράνε όσο μετρά η νίκη που δημιουργεί ηθικό και μας πείθει ότι έχουμε παίχτες και ομάδα δυνατή. Είναι τόσο μακρύς ο δρόμος που οι κίνδυνοι είναι πίσω απ' τη γωνία. Μεταξύ άλλων, σε 15 μέρες στη Ρώμη κατά της Lazio όπου θα πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Είδαμε στο ντέρμπυ πως η διάθεση μπορεί να αλλάξει από τη μια βδομάδα στην άλλη", συμπλήρωσε επιδιώκοντας προφανώς να κρατήσει προσγειωμένη την ομάδα και "να μην εφησυχάσει".
Όσον αφορά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε τον Del Piero (θα συμπλήρωνε 400 εμφανίσεις στη Serie A), o Ferrara θεώρησε εύλογο να μην πετά από τη χαρά του ο capitano αλλά τόνισε: "σήμερα έκανα αυτή την επιλογή και πρέπει να συνεχίσω με το μυαλό και όχι την καρδιά να κάνω τις επιλογές"...
Όσον αφορά τον τρόπο ανάπτυξης, ο Ferrara αναγνώρισε ότι προς το τέλος η ομάδα υπέφερε γιατί δεν κατάφερε να κρατήσει πολύ τη μπάλα με αποτέλεσμα να βγαίνει στην αντεπίθεση η Roma. Σημείωσε, πάντως, ότι η Juventus "πήρε άξια τη νίκη παίζοντας ως μεγάλη ομάδα" ειδικά, όπως τόνισε, στο πρώτο μέρος όπου άγγιξε το τέλειο. Επίσης είπε ότι έβαλε τον Camoranesi γιατί είναι ποιοτικός παίχτης που ξέρει να κρατήσει τη μπάλα και να δημιουργεί φάσεις. "Δεν είχε τόσα λεπτά στα πόδια του λόγω του τραυματισμού στον αστράγαλο, αλλά είναι φανερό ότι έχοντας τόσους παίχτες στην διάθεσή μου, πρέπει να δίνω κίνητρα σε όλους", πρόσθεσε και τόνισε ότι προτίμησε τον Tiago από τον Poulsen γιατί ο Πορτογάλος είναι καλύτερος επιτελικά ενώ ο Δανός παίζει καλύτερα μπροστά από την άμυνα.
(Update 4) Όσον αφορά τη χθεσινή τεσσάρα της Inter επί της Milan, ο Ferrara αναγνώρισε ότι εντυπωσιάστηκε αλλά πρόσθεσε: "σκέφτομαι όμως ότι και εμείς με τη σημερινή μας νίκη κατά της Roma και με αυτή την απόδοση θα τους εντυπωσιάσαμε. Αλλά δεν έχουμε να δώσουμε απαντήσεις σε κανέναν, μόνον στον εαυτό μας. Απόψε είδαν όλοι μια εξαιρετική Juventus με ένα πνεύμα που θα άρεσε στον avvocato Agnelli".

Marchisio: είμαστε σε καλό δρόμο

Ανήσυχος μήπως χάσει την κλήση στην Εθνική εμφανίστηκε ο Marchisio που εξήγησε ότι αύριο θα βγάλει ακτινογραφία για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του χτυπήματος που δεν του επέτρεπε ούτε το παπούτσι να κρατήσει και έτσι ζήτησε να αντικατασταθεί. Ο δυνατός μέσος δήλωσε ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα του ματς "αλλά και για τον τρόπο που παίξαμε. Με τον Diego μεγαλώνει συνεχώς η συνεννόηση, όπως και με τους Tiago και Camoranesi. Είμαστε σε καλό δρόμο. Ο Ferrara στα αποδυτήρια μας έδωσε συγχαρητήρια αλλά μας είπε επίσης να είμαστε πιο προσεχτικοί, λ.χ. στο γκολ που δεχθήκαμε".

Spalletti: ήταν πιο δυνατοί, φταίω και εγώ

(Update 3) O παρ' ολίγον προπονητής της Juventus, Luciano Spalletti για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να νικήσει (στα 20 ματς του κατά της Juve έχει μόνον μια νίκη και, πλέον, 16 ήττες): "ήταν πιο δυνατοί στο να έχουν συνέχεια στο παιχνίδι τους στα 90'", είπε τονίζοντας ότι έχει και ο ίδιος ευθύνη που δεν μετέδωσε πνεύμα μαχητικό στην ομάδα...

Πηγές δηλώσεων: Juventus.com, Tuttosport

2 σχόλια:

Stefanos K. είπε...

Επιτελους ειδαμε καλη μπαλα. Σε συγκρισει με το δευτερο μερος εναντιον της Κιεβο παιξαμε πολυ καλη μπαλα. Ενα γεγονος ειναι οτι ο Ferrara εχει σπασει τον τσαμπουκα σε παιχτες οπως ο Camoranesi ή ο Trezeguet με το να τους αφηνει παγκο. Ενα που δεν καταλαβαινω και με προβληματιζει ειναι η μη συμμετοχη του Molinaro δευτερο σερι παιχνιδι χρειαστηκε αλλαγη αριστερου μπακ, και της δυο φορες τον Molinaro δεν τον προτιμησε, που τουλαχιστον αμυντικα μπορει να σταθει καλυτερα απο τον De Ceglie.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και όσο θα περνάνε οι βδομάδες (τα ματς των Εθνικών θα βοηθήσουν σε αυτό), λογικά θα βλέπουμε ακόμα καλύτερη μπάλα. O Ciro Ferrara άλλωστε είπε ότι τη Juventus υπολογίζει να τη δούμε κτά την 5η αγωνιστική.
Molinaro; Μην ξεχνάμε ότι πέρασε μια περιπέτεια στην υγεία του. Επιπλέον, η σημερινή αγωνιστική νομίζω ότι δεν προσφέρεται για συμπεράσματα αφού όταν ξεκίνησαν οι αλλαγές, στόχος του Ciro ήταν -και σωστά- να οχυρώσει τα μετόπισθεν με γερούς και έμπειρους παίχτες.