Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Juventus-Chievo 1-0 από τον Iaquinta. Show Diego, δοκάρι Amauri, βράχος ο Cannavaro

Μια κεφαλιά του Iaquinta χάρισε στη Juventus τους πρώτους 3 βαθμούς της χρονιάς την ώρα, μάλιστα, που η Inter άφηνε 2 βαθμούς στην έδρα της κατά της νεοφώτιστης Bari... Τρίτη νίκη (πάντα χωρίς τέρματα) με τον Ferrara στον πάγκο.

(Update) Φάσεις και γκολ

Πρωταγωνιστές, στην 50η νίκη της ομάδας σε έναρξη πρωταθλήματος, ο σκόρερ, ο Amauri (είχε ένα δοκάρι), ο άσιστ μαν Diego, ο Cannavaro αλλά και ο νεο-διεθνής στη Squadra Azzurra, Claudio Marchisio και ο νεαρός Marrone της Primavera που μετά την απόφαση του Zanetti να φύγει (για τη Fiorentina) ανέβηκε σκαλοπάτια στην "ιεραρχία"... Εκτός αποστολής έμεινε, προληπτικά, ο Del Piero, ο τιμωρημένος Felipe Melo, οι τραυματίες Sissoko, Giovinco και Zebina και ο Caceres που μόλις είχε επιστρέψει από την Ουρουγουάη.
Τέταρτη φορά που σφύριξε τη Juventus ο Gava και 2η νίκη μετά το 5-1 επί της Livorno στο ντεμπούτο της ομάδας πριν από δυο χρόνια -δυο ισοπαλίες με Parma, Lecce στο ενδιάμεσο.

JUVENTUS-CHIEVO 1-0
Τέρματα: 12' Iaquinta
Κίτρινες κάρτες: 13' Poulsen, 69' Cannavaro, 75' Marrone (J) - 11' Rigoni, 13' Pinzi (CV).
Διαιτητής: Gabriele Gava (Conegliano Veneto). Επόπτες: Simone Ghiandai, Michele Giordano. Τέταρτος διαιτητής: Massimiliano Saccani.

JUVENTUS: Buffon, Grygera, Cannavaro, Chiellini, Salihamidzic (46' De Ceglie), Tiago (74' Marrone), Poulsen, Marchisio, Diego (86' Camoranesi), Iaquinta, Amauri. Αναπληρωματικοί: Manninger, Legrottaglie, Molinaro, Trezeguet.
Προπονητής: Ciro Ferrara.
CHIEVO VERONA: Sorrentino, Frey, Morero, Yepes, Mantovani, Luciano, Rigoni, Marcolini (66' Bentivoglio), Pinzi (84' De Paula), Pellissier, Bogdani (71' Granoche). Αναπληρωματικοί: Squizzi, Mandelli, Malagò, Ariatti.
Προπονητής: Di Carlo.

Ferrara: 3 σημαντικοί βαθμοί,
εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο

Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο και από τους τρεις βαθμούς εμφανίστηκε ο Ferrara που αφιέρωσε δυο λόγια και στην πολύ καλή εμφάνιση του Cannavaro για να τονίσει ότι δεν εκπλήσσεται για τα χειροκροτήματα των φιλάθλων αφού "ξέρουν ότι είναι σπουδαίος πρωταθλητής". Όσον αφορά το στραβοπάτημα της Inter, o Ferrara προτίμησε να σημειώσει ότι "μετράει λίγο, είναι ακόμα πολύ νωρίς"...

Iaquinta: σημαντικό που ξεκινήσαμε με το δεξί

Ανάλογη στάση και από τον Iaquinta που σημείωσε, εμφανώς ικανοποιημένος που το πρώτο γκολ της ομάδας είναι δικό του, ότι "πρέπει να κοιτάξουμε τα του οίκου μας" και επισήμανε ότι η ομάδα πρέπει να δείξει πιο αποφασιστική και συγκεκριμένη στο τελείωμα των φάσεων...

Diego: δεν είμαι ακόμα στο 100%

Το scudetto ως στόχο ονομάτισε ο Diego που τα είχε όλα: άσιστ στο γκολ, άσιστ στο δοκάρι του Amauri, παιχνίδι θεαματικό και με ουσία. Ο Βραζιλιάνος εμφανίστηκε ικανοποιημένος, επισημαίνοντας ότι έχει βελτιωθεί η φυσική του κατάσταση αν και δεν είναι ακόμα στο 100%. "Το σημαντικό είναι να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η συνεννόηση με την ομάδα", σημείωσε.

Χαμόγελα στην άμυνα

Απόλυτα πετυχημένη η βραδιά για την άμυνα (πέρυσι είχε δεχθεί 3 γκολ από τον Pellissier σε εκείνο το περυσινό 3-3 με την Chievo) με αποτέλεσμα ο Buffon να ευχηθεί να ήταν έτσι και τα 38 παιχνίδια. "Δεν θα είναι έτσι αλλά το φχαριστιέμαι" είπε ο Νο 1 αποφεύγοντας να σχολιάσει τα άλλα αποτελέσματα.
Μετρημένος εμφανίστηκε ο Cannavaro o οποίος σημείωσε πόση σημασία έχει η ομάδα να κρατήσει σταθερή υψηλή απόδοση τώρα που ξεκινάνε και οι άλλες διοργανώσεις. Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο Chiellini.

Δεν υπάρχουν σχόλια: