Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

Juventus: όλα τα αποτελέσματα στα φιλικά της προετοιμασίας 2009/10

To "πρωτάθλημα του καλοκαιριού" μπορεί να μην λέει τα πάντα αλλά λέει αρκετά και η Juventus που είδαμε ως τώρα -έστω και τμηματικά αφού οι τραυματισμοί του Diego και του Sissoko (θα χάσει την αρχή του πρωταθλήματος και του Champions League) δεν επέτρεψαν στον Ciro Ferrara να κατεβάσει πάντα τις ενδεκάδες που ήθελε- είχε πολλά καλά στοιχεία που δημιουργούν υψηλές προσδοκίες και ένα πρωτόγνωρο τα τελευταία χρόνια ενθουσιασμό που θύμισε τα παλιά...
"Γύρω από την ομάδα αναπτύχθηκε ο σωστός ενθουσιασμός για να αντιμετωπίσουμε τη σεζόν" σημείωσε ο ίδιος ο Ciro Ferrara πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και υπογράμμισε ότι "υπάρχει τεράστια δυναμικότητα που όλοι μαζί θα πρέπει να αναδείξουμε". Κάτι που φάνηκε και στα φιλικά του καλοκαιριού όταν η Juventus νίκησε τη Real Madrid ή τη Sevilla αλλά έχασε και από τη Villareal...
Αναλυτικά:
  • 4-1 με την Cisco Roma στο πρώτο φιλικό της σεζόν, στις 15 Ιουλίου, έξι μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας: Trezeguet, Zanetti, Amauri, Immobile οι σκόρερ.
  • Στο Joeuff, προς τιμήν του Platini, 1-1 με τη Nancy στις 19 Ιουλίου με γκολ του Amauri.
  • Στο Trento, Juventus-Vicenza 1-1 με τον Trezeguet να ισοφαρίζει (με πέναλτυ) το γκολ των ερυθρόλευκων και ...τη δίκαιη αποβολή του Amauri στο 17'.
  • Στο 4ο Peace Cup, Sevilla-Juventus 1-2 με γκολ των Amauri-Iaquinta και δοκάρι του Marchisio. Μεγάλος Manninger κάτω απ' τα δοκάρια.
  • Πρώτο γκολ του Diego in bianconero στο 3-0 επί της Seongnam και πρόκριση στα ηιμτελικά του Peace Cup -τα άλλα δυο τέρματα: Iaquinta, Legrottaglie.
  • Μεγάλη νίκη επί της Real Madrid με 2-1: γκολ των Cannavaro, Salihamidzic, δοκάρι του Tiago, θαύματα του Buffon, μαγικά του capitano: οι galacticos είμαστε ακόμα εμείς!
  • Στα πέναλτυ χάθηκε το Peace Cup από την Aston Villa, μετά από ένα μαραθώνιο 120' που έμεινε στο 0-0 λόγω των πάμπολλων χαμένων ευκαιριών των bianconeri: 4-3 στα έξι πέναλτυ υπέρ των Άγγλων.
  • Στραβοπάτημα με τη Villareal: 1-4 στο Salermo με τον Amauri να χρυσώνει το χάπι στο 84' και ενώ η Juve έχανε 3-0... Δυο γκολ ο Pires για τους Ισπανούς.
  • 3-1 στο παραδοσιακό οικογενειακό ματς με την Primavera στη Villar Perosa μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους όπως παλιά. Βρίσκοντας την πρώτη ομάδα χωρίς τους διεθνείς της, η Juve B προηγήθηκε (για πρώτη φορά) στο 2' με τον Esposito αλλά ισοφαρίστηκε στο 17' από τον Trezeguet. To τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο δεύτερο μέρος με ένα γκολ του Amauri και ένα του νεαρού De Paola που έπαιζε με τους "μεγάλους".


  • Κατάκτηση του Trofeo Tim με μια ισοπαλία και μια νίκη στα δυο 45λεπτα ματς: 1-1 με την Inter (o Amauri ισοφάρισε στο 44' το γκολ του Thiago Motta στο 26') την οποία η Juve κέρδισε στα πέναλτυ -αποφασιστικός ο Legrottaglie- και 2-0 τη Milan με τον Amauri στο 14' και τον Iaquinta στο 33'.
  • Απώλεια του Trofeo Berlusconi από τη Milan στα πέναλτυ μετά το 1-1 του κανονικού ματς όπου οι bianconeri προηγήθηκαν στο 28' με τον Diego (δεύτερη εμφάνιση, δεύτερο γκολ) και ισοφαρίστηκαν στο 73' από τον Pato. Το πέναλτυ που έκρινε την απονομή του τροπαίου ήταν το πρώτο της Juventus και εκτελέσθηκε από το νεαρό Yago.
Στατιστικά

12 ματς: 6 νίκες, 5 ισοπαλίες, 1 ήττα
Γκολ: 21-12
Σκόρερ του καλοκαιριού: Amauri (7 γκολ), Iaquinta (3), Trezeguet (3), Diego (2), Cannavaro, De Paola, Immobile, Legrottaglie, Salihamidzic, Zanetti από 1 γκολ. Χωρίς γκολ ο capitano Alex Del Piero που όμως αναγκάστηκε σε πολλά από τα φιλικά να παίξει σε "ρόλο Diego" ώστε ο Ferrara να δοκιμάσει την τακτική του παρά την έλλειψη του Βραζιλιάνου που για μεγάλο διάστημε δεν ήταν διαθέσιμος λόγω μυϊκών προβλημάτων που έπρεπε να ξεπεραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: