Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Buffon: προσιτός ο Όμιλος, εξαρτάται από μας

Δυο μέρες πριν την αναμέτρηση με τη Roma του Spalletti (ο οποίος, σε 19 ματς με τη Juventus έχει πετύχει μόνον μια νίκη και αυτή σε ματς Κυπέλλου στο Τορίνο [1]), ο Buffon επέλεξε να μιλήσει για τις αντιπάλους που έβγαλε η κληρωτίδα του Champions League: "είναι ένας Όμιλος προσιτός αλλά θα εξαρτηθει μόνον από μας να τον κάνουμε να είναι τέτοιος. Μπορούσε να μας πάει πολύ χειρότερα αλλά, όπως πάντα, θα είναι το γήπεδο που θα μιλήσει και εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια με τη σωστή προσέγγιση για να κάνουμε έτσι ώστε ο Όμιλος να γίνει πραγματικά προσιτός".

Στο Bordeaux κέρδισα έναν τελικό Uefa

Ο Νο 1 εκδήλωσε τη χαρά του που θα παίξει στο Allianz Arena αφού "το 2005 είχα τραυματιστεί στον ώμο και δεν μπόρεσα να παίξω" ενώ θυμήθηκε και την πρόκριση κατά της Bordeaux το 1999 όταν, μαζί με τον Cannavaro, έπαιζε στην Parma: "εκεί κατακτήσαμε τον τελικό του Κυπέλλου Uefa" (που τελικά κατέκτησε), είπε και θυμήθηκε ότι και στο Ισραήλ δεν είχε αγωνιστεί το 2004, με την Maccabi Tel Aviv τότε: "είχαμε πάρει ήδη την πρόκριση και έπαιξε ο Chimenti που θυμάμαι ότι έκανε και μερικές ωραίες αποκρούσεις".
Σχολιάζοντας, τέλος, την κλήρωση των μιλανέζων, ο Buffon ανέδειξε τη διαφορά: "βλέποντας τα ζευγάρια Real Madrid-Milan και Inter-Barcelona πρέπει να πω ότι η θεά με τα δεμένα μάτια πρέπει πραγφματικά να το διασκέδασε"...

[1] η μοναδική επιτυχία της Roma του Spalletti ήρθε στις 26 Ιανουαρίου 2006 στο Τορίνο με 3-2... H Roma, μάλιστα, είχε προηγηθεί 3-0 στο 68' και μείωσε με δυο δικά του γκολ, στο 72' και στο 94', ο Del Piero... Στη ρεβάνς η Juventus κέρδισε 1-0 στη Ρώμη αλλά αποκλείστηκε... Στα άλλα 18 ματς, η Roma πήρε μόλις 3 ισοπαλίες και ηττήθηκε 15 φορές!


Πηγή: Juventus.com, TuttoJuveCom, JuWorld.Net

Δεν υπάρχουν σχόλια: