Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Με την απόκτηση του Fabio Grosso ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές της Juventus

Με την πολυαναμενόμενη απόκτηση του Fabio Grosso, αριστερού μπακ της Lyon και της Εθνικής Ιταλίας την οποία οδήγησε στον τελικό του Βερολίνου ενώ δικό του ήταν το αποφασιστικό πέναλτυ μετά το οποίο οι azzurri σήκωσαν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, ολοκληρώθηκαν οι μεταγραφές της Juventus. Με αυτή τη μεταγραφή, η άμυνα της Ιταλίας γίνεται bianconera και η Juventus γίνεται ακόμα πιο azzurra: οι bianconeri που κλήθηκαν στα προκριματικά ματς των επόμενων ημερών γίνονται πλέον 8.
Grosso: στόχος μας,
να κερδίσουμε όσα περισσότερο γίνεται

(Update) "Είμαι πολύ ευχαριστημένος, ήταν αυτό που ήθελα. Ξεκινά μια νέα περιπέτεια με μια μεγάλη ομάδα. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε όσα περισσότερα γίνεται δίνοντας το μάξιμουν για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ": τα πρώτα λόγια του Grosso μόλις προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Πίζα για να ενωθεί με την αποστολή της Εθνικής. Ο Grosso ρωτήθηκε και για τον Diego: "είναι πάρα πολύ δυνατός αλλά δεν είναι ο μόνος (πολύ δυνατός) στην ομάδα"...
(Update 1/9) Η αποδοχή της μεταγραφής από τους φιλάθλους είναι σχεδόν ομόθυμη: το 89,3% των 6.343 που ψήφισαν στο site της "Tuttosport" χαρακτηρίζουν σωστή την αγορά του διεθνούς Ιταλού.
Blanc: Η διεθνής εμπειρία ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή
είναι χρήσιμη σε μια ομάδα που κυνηγά τρεις διοργανώσεις

"Η απόκτηση του Fabio Grosso δίνει επιπλέον ποιότητα σε μια ομάδα ήδη πολύ ανταγωνιστική", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus J-C Blanc μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας που προβλέπει να δοθούν στη Lyon 2 εκ. σε τρεις ετήσιες δόσεις και το ανώτερο 1 εκ. εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι. Η αγορά, που ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν λήξει και επίσημα η μεταγραφική περίοδος, έγινε με την προϋπόθεση ότι το διεθνές transfer θα φτάσει στη Juventus ως αύριο. Η Juventus υπέγραψε με τον παίχτη 3ετές συμβόλαιο με ετήσιο μισθό 1,2 εκ.
"Η διεθνής του εμπειρία και οι αρετές ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή θα είναι σίγουρα χρήσιμες σε μια ομάδα που αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις", σημείωσε ακόμα ο Blanc τονίζοντας ότι ο Ciro Ferrara θα έχει στην διάθεσή του ένα παίχτη που εκτίμησε στην Εθνική. "Με αυτή τη μεταγραφή κλίνει μια ιδιαίτερα δραστήρια μεταγραφική περίοδος για τη Juventus η οποία τώρα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση για να συγκεντρωθεί στους αθλητικούς της στόχους", κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας.
Το σύνολο των, υψηλού επιπέδου, μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας αυτή τη χρονιά έχει ως εξής:

Επιστροφή Cannavaro από τη Real Madrid

Ο πρώτος που ήρθε να ενισχύσει τη Juventus 2009/10 είναι ένας παλιός μας γνώριμος με τον οποίο κατακτήσαμε το 28ο και το 29ο scudettο (τα δυο που ανακλήθηκαν), ο αρχηγός της Squadra Azzurra, Fabio Cannavaro του οποίου η απόκτηση, χωρίς να ξοδευτεί τίποτα, ανακοινώθηκε στις 19 Μαϊου. Μετά τις αρχικές αποδοκιμασίες, με τις εμφανίσεις του στα φιλικά και επίσημα ματς, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κέρδισε και πάλι τη μεγάλη πλειοψηφία των φιλάθλων.

Diego από τη Werder Br. για 24,5 εκ.

Στις 26 Μαϊου, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και ανεπίσημες ανακοινώσεις που τελευταία στιγμή κάπου "κόλλαγαν" ανακοινώθηκε η απόκτηση, έναντι 24,5 εκ. € του 24χρονου Diego Ribas da Cunha από τη Werder Bremen. Ήδη έγινε ίνδαλμα των φιλάθλων ενώ έβαλε και τη σφραγίδα του: 2 γκολ την 2η αγωνιστική, χθες, στο 3-1 επί της Roma.

F.Melo από τη Fiorentina για 25 εκ.

Μεταγραφή-αστραπή ήταν η τρίτη: αφού επί βδομάδες η Juventus συζητούσε με την Udinese για τον D' Agostino, τελικά και μετά από συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, στράφηκε στη Fiorentina και πληρώνοντας τη ρήτρα εξαγοράς του με 21 εκ. € συν τον Marchionni, απέκτησε τον 26χρονο Felipe Melo de Carvalho στις 8 Ιουλίου αλλά τον ανακοίνωσε μια βδομάδα μετά, στις 15. Ο διεθνής Βραζιλιάνος έδειξε ήδη την αξία του ενώ έβαλε το πρώτο του γκολ in bianconero στο πρωτάθλημα, χθες κατά της Roma.

Δανεικός απ' τη Barcelona ο Caceres

Στις 7 Αυγούστου επισημοποιήθηκε η άφιξη του Martin Caceres από τη Barcelona. Ο διεθνής Ουρουγουανός ήρθε δανεικός με όπσιον εξαγοράς του χρόνου υπέρ των bianconeri.

Del Piero ως το 2011, Iaquinta ως το 2013

Και βέβαια, εκτός από τις αγορές, έχουμε και δυο σημαντικότατες (η μία και συμβολικότατη) ανανεώσεις: του Alessandro Del Piero ως το 2011 και του Iaquinta ως το 2013. Δυο ανανεώσεις που έγιναν πριν ξεκινήσει η προετοιμασία ανεβάζοντας και άλλο το ηθικό της ομάδας.

O Mellberg στον Ολυμπιακό Πειραιώς

Στον Ολυμπιακό Πειραιώς παραχωρήθηκε ο Olof Mellberg για 2,5 εκ. € (συν 500.000 εφόσον κερδίσει τον τίτλο). Η παραχώρηση επισημοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου και ήταν οικονομικά κερδοφόρα από ο Σουηδός διεθνής είχε έρθει στη Juventus έχοντας μείνει ελεύθερος από την Aston Villa.

Marchionni, Zanetti στη Fiorentina

O Marco Marchionni παραχωρήθηκε στη Fiorentina στο πλαίσιο της μεταγραφής του Melo -αξιολογήθηκε μόλις 4 εκ. Επισημοποιήθηκε από τους viola στις 15 Ιουλίου.
Ο Cristiano Zanetti που στις 10 Αυγούστου παραχωρήθηκε στη Fiorentina (με αποτέλεσμα να μείνει στην ομάδα ο Poulsen). Εξηγώντας αυτή τη μεταγραφή όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ο Ciro Ferrara αποκάλυψε ότι δεν είχε υπάρξει καμιά ένδειξη ότι ο παίχτης ήθελε να φύγει: "είναι εξαιρετικός παίχτης αλλά δεν σκοπέυω να κρατήσω παίχτες παρά τη θέλησή τους. Του είπα ότι ο ανταγωνισμός θα ήταν μεγάλος αλλά θα υπήρχε χώρος για όλους. Μου φαινόταν ικανοποιημένος από τη συζήτηση αλλά μετά του ήρθε η προσφορά της Fiorentina…".

Almiron, Yago δανεικοί στη Bari

Αφού δόθηκε μισή σεζόν στη Monaco και μια στη Fiorentina και επέστρεψε και καθώς δεν στάθηκε δυνατόν να πουληθεί, ο Almiron δόθηκε δανεικός στη Bari τρεις μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.
Δανεικός στη Bari, αυτός όμως για να ωριμάσει παίζοντας με μεγαλύτερη συχνότητα απ' αυτή που μπορεί να του προσφέρει η Juventus, κατέληξε και ο 19χρονος Yago τον οποίο απέκτησε πέρυσι η Juventus από τη Barcelona -ο νεαρός πρωταγωνίστησε με την Primavera, κλήθηκε και στην πρώτη ομάδα.

Paolucci, Ekdal στη Siena

Μετά από μια καλή χρονιά στην Catania ο Paolucci, που έπαιζε εκεί όντας σε συνιδιοκτησία με την Udinese, εξαγοράστηκε από τη Juventus και δόθηκε, πάλι σε συνιδιοκτησία, στη Siena όπου παραχωρήθηκε δανεικός και ο νεαρός Σουηδός διεθνής μέσος Albin Ekdal.
Τέλος, έληξε ο δανεισμός του Knezevic από τη Livorno και ο διεθνής Κροάτης επέστρεψε στην ομάδα του που ξανανέβηκε στη Serie A.

Πηγή: Juventus.com, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: