Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Επίσημο: ο Diego είναι παίχτης της Juventus! Benvenuto!

Τώρα πια είναι επίσημο: ο Diego Ribas da Cunha ανακοινώθηκε ότι είναι παίχτης της Juventus. Αφού έφτασε προχθές το βράδυ στο Τορίνο και πέρασε χθες τις ιατρικές εξετάσεις, ο 24χρονος διεθνής Βραζιλιάνος υπέγραψε 5 ετές συμβόλαιο που τον δένει με τη Juventus ως τις 30 Ιουνίου 2014. Ο Diego επέστρεψε στη Γερμανία όπου το Σάββατο 30 Μαϊου θα αγωνιστεί για τελευταία φορά με τη Werder στον τελικό του Κυπέλλου Γερμανίας απέναντι στη Bayer Leverkusen.

"Είμαι ενθουσιασμένος και πεισμένος ότι
με τη Juventus μπορώ να κατακτήσω σημαντικούς στόχους"


Πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία ο Diego άφησε την ακόλουθη δήλωση που διανεμήθηκε από το site της Juventus: "είμαι ενθουσιασμένος με τη Juventus και περήφανος που γίνομαι μέρος ενός τόσο τιμημένου club που ονειρευόμουν από παιδάκι (σ.σ. έχει ιταλικές ρίζες). Μετά την εμπειρία στην Πορτογαλία και στη Bundesliga θα μπορέσω να αναμετρηθώ με ένα ποδόσφαιρο υψηλόατου επιπέδου σε ένα δυσκολότατο και πολύ ανατγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι η σωστή στιγμή στην καριέρα μου για να κάνω ένα τόσο σημαντικό βήμα και είμαι πεισμένος ότι με τη Juventus θα μπορέσω να φτάσω σε σημαντικούς στόχους. Τώρα όμως θέλω να συγκεντρωθώ στον τελικό του Σαββάτου: θέλω να αφήσω τους φιλάθλους της Werder με τον καλύτερο τρόπο γιατί είναι χάρη και σ' αυτούς που αυτά τα χρόνια ωρίμασα τόσο ώστε να αξίζω αυτή τη δυνατότητα". (update) Παράλληλα κυκλοφόρησε και η πρώτη βιντεοσκοπημένη του συνέντευξη: εδώ.

24,5 εκα. σε 3 δόσεις (14 εκ. φέτος)
συν 2,5 για την επίτευξη στόχων μες τηνη 5ετία

Για την απόκτησή του η Juventus ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει στη Werder 24,5 εκατ. € σε τρεις δόσεις: 14 εκατ. την 1η Ιουλίου 2009, 5,5 εκατ. την 1η Ιουλίου 2010, 5 εκ. την 1η Ιουλίου 2011. Η τιμή της μεταγραφής μπορεί να αυξηθεί το πολύ κατά άλλα 2,5 εκ. τα οποία συνδέονται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων μέσα στην επόμενη 5ετία.

Blanc: νέο και πρωταθλητής,
θα συνεισφέρει για να φτάσουμε τους στόχους μας

"Παίχτη θεμελιώδη για την ενίσχυση της ομάδας" χαρακτήρισε τον Diego ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus Jean Claude Blanc που επισήμανε: "πάντα λέγαμε ότι στόχος μας ήταν να βάλουμε μαζί νέους και πρωταθλητές και ο Diego συνθέτει και τις δυο ιδιότητες: παρ' ότι είναι μόλις 24 ετών, είναι ήδη παίχτης με μεγάλη εμπειρία, με πάνω από 7 χρόνια επαγγελματισμού υψηλού επιπέδου. Είμαι σίγουρος ότι η συνεισφορά του θα είναι σημαντική για να συνεχίσει να μεγαλώνει η Juventus και να κάνει επιλέον βήματα ενόψει των επόμενων στόχων της".

Secco: ένα όπλο επιπλέον για το Champions League

"Καταθέτοντας το συμβόλαιό του κλείσαμε οριστικά μια συμφωνία για την οποία δουλέψαμε εδώ και μήνες", πρόσθεσε ο αθλητικός διευθυντής της Juventus Alessio Secco και τόνισε: "ο Diego είναι μοναδικός παίχτης και για να τον φέρουμε στη Juventus χρειάστηκε να ανταγωνιστούμε μερικούς από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Η απόκτησή του αυξάνει τη δύναμη της ομάδας και θα επιτρέψει αν δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού. Η απόδοσή του τις τελευταίες σεζόν και η προσωπικότητα με την οποία διακρίθηε σε Γερμανία και Ευρώπη, αποτελούν επιβεβαίωση της ποιότητάς του. Θα είναι ένα όπλο επιπλέον για να αντιμετωπίσουμε με εμπιστοσύνη και το επόμενο Champions League που μαθηματικά κατακτήσαμε την προηγούμενη Κυριακή".

Πολυπρωταθλητής στα 24

Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου 1985 στο Ribeirao Preto της Βραζιλίας αλλά με ιταλικές ρίζες [1] που του επέτρεψαν να αποκτήσει ιταλικό διαβατήριο από το 2004, στα 24 του ο Diego Ribas da Cunha έχει προλάβει να κατακτήσει: 2 πρωταθλήματα Βραζιλίας με τη Santos (όπου ξεκίνησε στα 16 του), 1 πρωτάθλημα Πορτογαλίας, 1 Πορτογαλικό Super Cup και ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο με την Porto και ένα Κύπελλο Γερμανίας με τη Werder. Σε επίπεδο Εθνικής Ομάδας, ο Diego κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Ολυμπιακή Ομάδας της Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008) και 2 Coppa America με την Εθνική Βραζιλίας. Φέτος έχει σημειώσει 12 γκολ σε 20 ματς πρωταθλήματος, 6 γκολ σε 8 ματς των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων (Champions League, Uefa) και 2 γκολ στις 4 συμμετοχές του στο Κύπελλο Γερμανίας. Χόμπι του: το μπιλιάρδο και τα video games.

Marchisio: για να δυναμώσουμε χρειαζόμαστε έμπειρους
σαν τον Cannavaro και υψηλότατου επιπέδου σαν τον Diego

(Update) Ο πρώτος παίχτης της Juventus που βρέθηκε σε θέση να σχολιάσει την απόκτηση του Diego ήταν ο Marchisio που έδινε συνέντευξη στο "Juventus Channel" (απ' όπου κάλεσε την ομάδα να νικήσει τη Lazio για να κατακτήσει τη 2η θέση): "η γραμμή του συλλόγου είναι σαφής, θέλει να ενισχύσει την ομάδα. Αυτή τη χρονιά πήγαμε καλά στο Champions League μετά τη Β και τη χρονιά που τρέξαμε να βγούμε στην Ευρώπη αλλά για να πάμε καλύτερα χρειαζόμαστε έμπειρους πρωταθλητές, όπως ο Cannavaro και παίχτες υψηλότατου επιπέδου όπς ο Diego", είπε ο Marchisio ενώ αναφορικά με το νέο προπονητή, σοφά απάντησε: "στο μεταξύ οφείλουμε να δουλέψουμε καλά με τον mister Ferrara και να πετύχουμε τη 2η θέση, μετά, κατά τη θερινή ανάπαυλα ο σύλλογος θα πάρει την καλύτερη απόφαση". Στην ίδια συνέντευξη ο Marchisio αποκάλυψε ότι υποστηρίζει τη Manchester United στον τελικό του Champions League γιατί και οι 11 ξέρουν να αμύνονται και μετά να ξαναβγαίνουν στην επίθεση.

[1] Οι ρίζες του Diego είναι από τη Ferrara και τη Napoli: πρόγονοί του, παππούδες του πατέρα του, είναι ο Carlo Lazzari από τη Ferrara και η Maria Concetta Viola από τη Napoli που μετανάστευσαν στο San Paolo όπου βοηθήθηκαν από δομές που είχαν ιδρυθεί από τη Santa Francesca Cabrini, που προέρχεται από το Sant’Angelo -εκεί πήγε ο Diego το 2004 να πάρει την ιταλική υπηκοότητα. Και ένα παιχνίδι της τύχης: ο δικηγόρος που ασχολήθηκε με την πολιτογράφησή του, ο Emanuele Basile είναι οπαδός της... Inter στην οποία θα ήθελε να τον δει...

Πηγές: Juventus.com, werder.de, ilsussidiario.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: