Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Capello: η Juve σταμάτησε να κάνει ό,τι η Manchester United σήμερα: να αναδεικνύει νέους χωρίς να τους καίει...

"H Juventus έχει ένα πρόβλημα. Σταμάτησε να κάνει, πριν δέκα χρόνια, ό,τι κάνει σήμερα η Manchester United: να μεγαλώνει τους νέους χωρίς να τους "καίει". Νέοι πρώτης ποιότητας που καλούνται για ένα, ενάμιση χρόνο να προσαρμοστούν στην πρώτη ομάδα και τη σωστή στιγμή στέλνονται στο γήπεδο όπου γίνονται αποφασιστικοί": αυτή την εκτίμηση έκανε ο Fabio Capello σε μια συνέντευξη στη "Repubblica" σε σχέση με την ομάδα με την οποία δοξάστηκε ως παίχτης και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, αυτά που ανακλήθηκαν.

Ελαττωματικός από τη γεννησή του ο κύκλος της Inter

Σε αυτά αναφέρθηκε, ουσιαστικά, ο Capello τονίζοντας πως ο κύκλος της Inter είναι "ελαττωματικός από τη γέννησή του" λόγω calciopoli που, τόσο η Juventus όσο και η Milan, τόνισε, τη νιώθουν ακόμα...

Mourinho: ο Ranieri έκανε σπουδαία δουλειά,
μας πίεσε όλη τη χρονιά και άξιζε να φύγει αξιοπρεπώς

Στη Juventus αναφέρθηκε, έμμεσα, και ένας άλλος προπονητής, ο Mourinho σχολιάζοντας στο "Sky" την απομάκρυνση του Ranieri: "νομίζω ότι έκανε σπουδαία δουλειά, η ομάδα είχε ταυτότητα, μας πρέσαρε πάρα πολύ για όλο το πρωτάθλημα. Μετά, νομίζω ότι στο τέλος είχαν κάποια ψυχολογικά προβλήματα που φόβισαν το σύλλογο ότι θα έχανε την απευθείας πρόκριση στο Champions League και πήραν μια απόφαση που δεν μου άρεσε, που είναι δύσκολο να την κατανοήσεις δυο αγωνιστικές πριν το τέλοςγιατί πιστεύω ότι o Ranieri άξιζε μια αξιοπρεπή έξοδο από τη Juventus και επομένως έπρεπε να τον αφήσουν να ολοκληρώσει το πρωταθλημα. Λυπάμαι και του εύχομαι του χρόνου, αν όχι στην Ιταλία, να βρει μια ομάδα στο μέγεθός του γιατί το αξίζει", κατέληξε ο Mourinho που έχει εκτιμήσει ότι του χρόνου η Juventus θα επιβεβαιώσει τον Ciro Ferrara.

Πηγές: Repubblica, Goal.com/it

Δεν υπάρχουν σχόλια: