Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Tanti auguri Zdenek Grygera!

Τα 29 γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ο Zdenek Grygera που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στα 5 του από την ομάδα της γενέτειρας του, την Holesov, την οποία προπονούσε ο πατέρας του, Svatopluk, τραπεζικός υπάλληλος. Ως τα 10 του πέρασε από όλους τους ρόλους και τελικά καθιερώθηκε ως αμυντικός με το που πήγε στη Zlin. Ως αμυντικός, ο Zdenek είχε ως ποδοσφαιρικά ινδάλματα τέσσερις φημισμένους Ιταλούς αμυντικούς, κάποιους από τους οποίους γνώρισε (ή θα γνωρίσει...) από κοντά: τον Maldini ως αντίπαλο, το Nesta από μακριά λόγω τραυματισμού, τον Ciro Ferrara τον βλέπει στο Vinovo ως υπεύθυνο των Νέων ενώ με τον τέταρτο θα παίξει του χρόνου: πρόκειται για το Fabio Cannavaro!

Μιας και στο Zdenek αρέσει η ιταλική μουσική, ένα κλασικό του Lucio Battisti: "Mi ritorni in mente"

Εκτός γηπέδου, ο Grygera εξακολουθεί να ασχολείται με τον αθλητισμό: τένις, χόκεϋ επί πάγου, σκι ενώ παρακολουθεί και Formula 1. Δεν βλέπει ιδιαίτερα τηλεόραση ή ταινίες και προτιμά να ακούει μουσική (rock, pop, ιταλική μουσική) όπως και να πηγαίνει σε καφέ ή για φαγητό (σε ιταλικά εστιατόρια που τα προτιμούσε ήδη από το Άμστερνταμ) με τη γυναίκα του Lucia και το γιο του David. Είναι συλλέκτης ρολογιών!
Ο διεθνής Τσέχος έχει κατακτήσει στην καριέρα του ένα πρωτάθλημα Τσεχίας, το 2000/01 με τη Sparta Praha και ένα πρωτάθλημα Ολλανδίας, το 2003/04 με τον Ajax, την ομάδα από όπου έφτασε στη Juventus το 2007. Όνειρό του, να κερδίσει scudetto και με τη Juventus! Το ευχόμαστε και εμείς!

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: