Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ferrara: στη Ρώμη με στόχο τη νίκη

Με όλους τους Βραζιλιάνους του, Diego, Amauri, Felipe Melo στην διάθεσή του, με "μέγιστο σεβασμό για μια ιστορική μας αντίπαλο, τη Roma, και για τον Spalletti" αλλά και με την πρόθεση να χτυπήσει το ματς, κατεβάζει τη Juventus στην πρωτεύουσα ο Ciro Ferrara: "θα ήταν σημαντικό να πάμε εκεί και να κερδίσουμε, όχι τόσο για τη βαθμολογία αλλά γιατί μια επιτυχία θα έδινε στην ομάδα μια αποφασιστική ώθηση", εξήγησε ο τεχνικός των bianconeri που διαμήνυσε καθαρά ότι ο στόχος τόσο της Juventus όσο όμως και της Roma είναι "να αφαιρέσουμε το scudetto από την Inter".

"Έχουμε συναίσθηση της δύναμής αλλά στο γήπεδο είναι που θα πάρουμε απαντήσεις και αν αύριο έρθουν απαντήσεις θετικές, θα είναι σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας" είπε ο Ciro Ferrara που αναγνώρισε ότι θα προτιμούσε να έχιε βρει τη Roma αργότερα μιας και η ομάδα του Spalletti έχει περισσότερα παιχνίδια στα πόδια της λόγω των προκριματικών του Europa League. "Αλλά πιστεύω ότι και η Roma θα ήθελε να μας βρει αργότερα", σημείωσε ενώ με νόημα παρατήρησε ότι η Roma έβαλε αλλά και δέχθηκε πολλά γκολ ως τώρα.
Εγκωμιάζοντας την ευφυϊα του F.Melo να αντιλαμβάνεται τα λάθη του και κάνοντας λόγο για την αναγκαστική χρησιμοποίηση παιχτών που δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι, ο Ferrara τόνισε ότι μετά την παύση για τα ματς της Εθνικής θα αρχίσουν τα παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή οπότε ήδη τόνισε στους παίχτες ότι δεν υπάρχουν αμετακίνητοι και ότι όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι. "Τους έχω ανάγκη όλους", είπε αλλά από εκεί και πέρα είναι φανερό ότι υπάρχουν παίχτες πιο έμπειροι και δεν θα μπορώ να δώσω σε όλους τον ίδιο χρόνο, δεν θα ήταν έμπειρο να το πω". Όσον αφορά στο μεταγραφικό πεδίο και το θέμα του Grosso, ο Ferrara δεν δίστασε να πει ότι είναι παίχτης εγνωσμένης αξίας από όλους...
Αναφερόμενος στο ντέρμπυ Totti-Del Piero (ο capitano, παίζοντας αύριο θα συμπληρώσει 400 συμμετοχές στο Serie A), ο Ciro Ferrara τόνισε ότι οι δυο τους είναι "δυο σύμβολα και είναι όμορφο να υπάρχουν τέτοιους είδους πρωταθλητές, δεμένοι με μια μόνο φανέλα για όλη τους τη σταδιοδρομία. Σκέφτομαι ότι είναι ένα θετικό μήνυμα για τους νέους, διόλου άσχημο διαφημιστικό σποτ". Τέλος, αναφερόμενος στο ντέρμπυ Milan-Inter δήλωσε ουδετερότητα...

Felipe Melo, Diego κανονικά στην αποστολή

Για τη Ρώμη δεν κατάφερε να ξεκινήσει μόνον ο Salihamidzic (δεν επανήλθε από το στραμπούλιγμα στο ματς με την Chievo) ενώ αντίθετα επανήλθε ο Giovinco και βέβαια, όπως είχε προβλεφθεί, οι Felipe Melo, Diego. Πρακτικά, εκτός από τον "Brazzo", μόνον Zebina και Sissoko δεν είναι στην διάθεση του Ferrara Στην 21μελή αποστολή συμπεριλαμβάνονται οι: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 10 Del Piero, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 21 Grygera, 28 Diego, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 33 Legrottaglie.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: