Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Iaquinta, Diego, Legrottaglie: Juventus-Seongnam 3-0 και πρόκριση στα ημιτελικά!

Νίκη-πρόκριση για τη Juventus στο πρώτο ματς του Diego που έβαλε βραζιλιάνικο γκολ, έβγαλε μπαλιές, έδειξε ότι θα είναι σημαντικός στην ανάπτυξη μιας ομάδας που και με τους Κορεάτες, οι οποίοι είχαν αποσπάσει 0-0 από τη Σεβίλλη (3η στην Ισπανία), έδειξε αγωνιστικότητα, πάθος και συνεχή βελτίωση.
Με τους Trezeguet-Iaquinta (αντί των Amauri-Del Piero που αγωνίστηκαν στο ματς με τη Sevilla) μπροστά από τον Diego, κατέβασε την ομάδα ο Ferrara που έκανε δυο αλλαγές στα μετόπισθεν: έβαλε τον Legrottaglie στη θέση του Cannavaro και επανέφερε τον Buffon. Στον Trezeguet έτυχε η πρώτη καλή φάση στο 5ο λεπτό: κεφαλιά, αδύναμη, από σέντρα του Iaquinta που μετά από 5 λεπτά έχασε σίγουρο γκολ: τον έβγαλαν μόνο τους στη περιοχή αλλά σούταρε τόσο αδύναμα που ο Κορεάτης τερματοφύλακας δεν είχε καμιά δυσκολία να μπλοκάρει -η ομάδα των ιδιοκτητών της Peace Cup πήρε θάρρος και άρχισε να βγαίνει στην επίθεση αλλά η άμυνα της Juventus κράτησε. Στο 19' πρώτη εκτέλεση φάουλ από τον Diego αλλά η μπάλα βρήκε στο τείχος και βγήκε για λίγο έξω... Samba περιμένουν όλοι, tango είδαμε στο 26': ο Camoranesi βρήκε το διάδρομο για τον Iaquinta που πετάχτηκε στο όριο αλλά τον πρόλαβε ο τερματοφύλακας κάνοντας απεγνωσμένη, αλλά πετυχημένη, έξοδο με τα πόδια στο όριο της περιοχής... Ωστόσο, η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο ημίωρο ήρθε από τη Seongnam: ο Cho βρέθηκε ανενόχλητος στο κέντρο της περιοχής, δυο βήματα από τον Buffon αλλά ο Κορεάτης επιθετικός (ευτυχώς) σημάδεψε λάθος! Τρία λεπτά μετά, πάσα του Diego, από φάουλ σαν κόρνερ, στον Chiellini που όμως σούταρε άουτ -άρχισαν τα κολπάκια... Και μετά, ήρθε η ώρα του Iaquinta: 37' χρειάστηκε απ' όταν μπήκε με τη Σεβίλλη για να σκοράρει, τώρα χρειάστηκε 3' περισσότερο: σκόραρε στο 38' με "κεφαλιά" μετά από συνδυασμό Diego-Camoranesi και μπαλιά με τη μία του Ιταλοαργεντίνου Παγκόσμιου Πρωταθλητή... Ήταν αρκετό για να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα της Juve. Καλό το πρώτο τεστ του Diego.
Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τη Juve πιο verdeoro αφού ο Diego βρισκόταν ακόμα στο γήπεδο ενώ μπήκε και ο F.Melo (στη θέση του Zanetti). Και οι δυο τους έσπευσαν αμέσως σα συνεργαστούν, βγάζοντας μπαλιά στον Iaquinta και από εκεί στον Trezeguet που έχασε κλασική ευκαιρία για το 2-0 το οποίο όμως ήρθε στο 52' από τον Diego που μπήκε στην περιοχή, ντρίμπλαρε δυο αντιπάλους φέρνοντας τη μπάλα από το ένα πόδι στο άλλο και με το αριστερό την έστειλε στη γωνία! Το ιδανικότερο ντεμπούτο για το Βραζιλιάνο που έδειξε πολλά καλά στοιχεία και μετά από 60' αντικαταστάθηκε, βεβαίως, από τον Ferrara για να πάρει μια ανάσα. Στη θέση του ο Giovinco. Οι Κορεάτες ξαναβρέθηκαν στην επίθεση αλλά ο Buffon καθάρισε τη φάση που πήγε να δημιουργηθεί από επικίνδυνη σέντρα στο 64' και λάθος του Chiellini. Λίγο αργότερα σειρά του Κορεάτη συναδέλφου του να παραστήσει τον... Buffon στα δύσκολα αποκρούοντας κεφαλιά-βουτιά του Trezeguet από μπαλιά του Camo! Αμέσως μετά, όμως, ήρθε το 3-0 με κεφαλιά του Legrottaglie σε μπαλιά του άξιου αντικαταστάτη, του Giovinco που μπήκε με τη μπάλα στην περιοχή και έβγαλε τη σέντρα! Στο 77' o Ferrara πέρασε στο ματς και τον Ariaudo (ο Legrottaglie δεν έκανε προετοιμασία στο Pinzolo) ενώ έβαλε στον αγώνα και τον Chimenti στη θέση του Buffon. Κίτρινη κάρτα για τον Camoranesi στο 82' όταν αντέδρασε σε φάουλ που υπέστη στο κέντρο -είπαμε, χρειάζεται αυτοσυγκράτηση... Στο τέλος οι Κορεάτες πήγαν να βάλουν το γκολ της τιμής με φάουλ: ο Chimenti επενέβη με διπλή προσπάθεια με τη βοήθεια και της άμυνας αφού πρώτα έχασε τη μπάλα... Ο ρυθμός στα τελευταία λεπτά έπεσε, οι Κορεάτες προσπάθησαν, η Juve άντεξε, κράτησε το 3-0 (πρώτο ματς της σεζόν με μηδέν παθητικό), πήρε την πρόκριση και περιμένει να δει αν θα την πάρει και η Real -που στο μεταξύ μόλις απέκτησε τον Arbeloa από τη Liverpool- για να την αντιμετωπίσει...
Καλή η πρώτη του Melo όπως και εκείνη των Legrottaglie, Giovinco, καλός ο Camoranesi αλλά θα πρέπιε να μάθει να συγκρατεί τα νεύρα του όπως κι ο Zebina που δέχτγκε τις παρατηρήσεις του Ferrara για ένα σκληρό φάουλ στο οποίο υπέπεσε.

(Update 3) Φάσεις και γκολ (στο 2'25'' η γκολάρα του Diego, στο 2'48'' η φανταστική ενέργεια του Giovinco)

JUVENTUS-SEONGNAM 3-0
Τέρματα: 40' Iaquinta, 52' Diego, 70' Legrottaglie
Κίτρινες κάρτες: Camoranesi (J)
Διαιτητής: Enrique Manuel Gonzalez Mejuto (Ισπανία)

JUVENTUS: Buffon (78' Chimenti), Zebina (60' Molinaro), Legrottaglie (77' Ariaudo), Chiellini, Salihamidzic, Camoranesi, Zanetti (46' F.Melo), Tiago (70' Marrone), Diego (60' Giovinco), Trezeguet, Iaquinta. Αναπληρωματικοί: Manninger, Cannavaro, Grygera, Del Piero, Amauri.
Προπονητής: Ciro Ferrara
SEONGNAM ILHWA CHUNMA: Sung Ryong Jung, Sung Hwan Kim, Ognenovski Byung Kuk Cho, Hack Yong Jang, Dong Won, Han, Ho Lee, Jung, Woo Kim, Ban, Dong Geong, Cho, Radonzic.
Προπονητής: Ta­eng Yon, Shinl.i

Ciro Ferrara: πρέπει να βελτιωθούμε
Στόχος μας να κερδίσουμε το Peace Cup

(Update) "Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αλλά έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης", δήλωσε μετά το ματς ο ναπολετάνος τεχνικός και εξήγησε: "Στο τέλος του πρώτου μέρους δεν ήμουν ικανοποιημένος και το είπα στα παιδιά. Αντίθετα, στην επανάληψη έκαναν καλή εμφάνιση. Το ντεμπούτο του Diego; Ευχόμουν να είναι έτσι. Τις αρετές του τις ξέρουμε όλοι, και αυτός πρέπει να βελτιωθεί αλλά θα μπορέσει να δώσει πολλά σε αυτή την ομάδα. Τώρα ο ημιτελικός. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε αυτό το Peace Cup, και ας πρέπει να κερδίσουμε τη Real στον ημιτελικό", διαμήνυσε τονίζοντας ότι θα είναι τιμή για τους bianconeri να αποκλείσουν τους blancos.

Legrottaglie: καλύτερα δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω

(Update 2) Ο Legrottaglie ήταν ο τελευταίος, μαζί με τον Giovinco, που ξεκίνησε την προετοιμασία αλλά στο πρώτο του ματς της σεζόν είδε τη Juventus να μην δέχεται γκολ ενώ ο ίδιος κατάφερε να σκοράρει, σε συνεργασία ακριβώς με το Giovinco. "Ντεμπούτο με γκολ, καλύτερα δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει η σεζόν. Είμαι ευτυχισμένος, ήταν η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που τραβάω αυτές τις μέρες, απ' όταν βρέθηκα με τους συμπαίκτες μου. Ένας παίχτης του όγκου μου δυσκολεύεται πάντα περισσότερο να βρεθεί σε καλή κατάσταση. Ο Diego; Είναι καταπληκτικός, όλοι γνωρίζουμε τις αρετές του και γνωρίζουμε ότι με μας μπορέι να τα πάει πραγματικά καλά", είπε.

F.Melo: ικανοποιημένος από την υποδοχή.
Το scudetto είναι ένα όνειρο για το οποίο δουλεύουμε!

Μια βδομάδα μετά την άφιξή του ο Felipe Melo έπαιξε τα πρώτα του 45' και μπήκε αμέσως στο πνεύμα: "πήραμε τη νίκη εναντίον μιας γερής ομάδας που μόλις πριν δυο μέρες είχε έρθει ισόπαλη με τη Σεβίλλη. Απ' όταν εντάχθηκα στην ομάδα δούλεψα πάρα πολύ. Είμαι ικανοποιημένος από την υποδοχή που δέχτηκα, εντάσσομαι ακόμα καλύτερα απ' ότι φανταζόμουν. Κατανόησα αμέσως ότι έφτασα σε μια μεγάλη οικογένεια και αυτό είναι σημαντικό. Μας περιμένει μια μακρά σεζόν και, χάρη και στον Diego, μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Το scudetto είναι ένα όνειρο αλλά δουλεύουμε γι΄αυτό"...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ton eida ton agona... vevaia, den petaei akoma i omada alla einai sto stadio proetoimasias... mou arese o Diego, den mou arese o Trez - den einai se 8esi na paizei me to neo systima, den markarei, den trehei, perimenei tin bala, krima... poly kalos o Iaquinta... arketa kali amyna, alla 8elei poly doylia akoma... mesaia grammi - arketa kali, o Tiago trehei sa skyli, o Camor itan opos panta, erhotan kai aristera, o Melo 8elei akoma hrono...
makari na prosarmostoune oloi sto neo systima kai tote i omada 8a paei mia hara, me ypsiles vlepseis...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ο Trezegol φοβάμαι ότι έχει το μυαλό του αλλού. Στο μαρκάρισμα δεν διακρινόταν ποτέ οπότε...

Ανώνυμος είπε...

akrivos! o Trez itan se allo gipedo... makari na allaksei...
oute kontrol sosto oute pasa...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Φοβάμαι ότι το μυαλό του είναι στη μεταγραφή...