Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Ciro Ferrara: δουλεύουμε για να χτίσουμε μια μεγάλη ομάδα

Η αποστολή Peace Cup ξεκίνησε με τους καλούς οιωνούς και τον Ciro Ferrara να σημειώνει ότι σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας σημασία έχει η βελτίωση της ομάδας "που πρέπει αν περνά και μέσα από θετικά αποτελέσματα αλλά σε αυτή τη φάση τςη σεζόν αυτό δεν είναι θεμελιώδες, σε βοηθάνε να δουλέψεις πιο ήρεμα αλλά δεν πρέπει να σε βγάλουν από την αναζήτηση της φυσιογνωμίας σου".

Η Real; Μεγάλη όπως οι Juventus,
Inter, Milan, Manchester, Barcelona...

Αυτή η αντίληψη δεν σημαίνει ότι ο Ferrara και η Juve δεν έχουν στόχους: οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη τύπου του επισήμαναν την πιθανότητα να αναμετρηθεί με τη Real: "θα ήταν ωραίο, θα σήμαινε ότι κερδίσαμε τον Όμιλό μας. Ωστόσο, πριν φτάσουμε σε εκείνο το ματς έχουμε άλλα δυο. Δεν θα ήθελα, πρόσθεσε γελώντας, να διαβάσω αύριο τίτλους: "Θέλω τη Real"", είπε και αφού αναφέρθηκε στις τρελές δαπάνες των μαδριλένων και έδωσε δίκαιο στον Platini που θέλει να βάλει κανόνες ώστε όλοι οι μεγάλου σύλλογοι να έχουν τις ίδιες δυνατότητες, τόνισε: "η Real είναι μεγάλη, αλλά στα ίσα με Juventus, Inter, Milan, Manchester, Barcelona και συγχωρέστε με αν ξέχασα κάποια. Το γήπεδο θα δείξει εκείνη την ώρα ποιος είναι πιο δυνατός".

Ελπίζουμε να δούμε τον Diego σ' αυτό το τουρνουά

Η Juventus ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο 4ο Peace Cup αύριο το βράδυ παίζοντας κατά της Σεβίλλης ενώ το δεύτερο ματς του Ομίλου, με τους Κορεάτες της Seongnam θα το δώσει την Τρίτη, 28. Εφόσον προκριθεί είναι πιθανόν να συναντήσει στα ημιτελικά τη Real. Αυτό το τουρνουά ο Ferrara το θεωρεί χρήσιμο για να αξιολογήσει, με ισχυρότερους πλέον αντιπάλους, την ομάδα που τώρα άρχισε να μαζεύεται και επομένως "μπορεί πλέον να αρχίσει να χτίζεται γαι να γίνουμε μεγάλη ομάδα"...
Πάντως, δεν είναι ακόμα δεδομένο αν η Juventus θα έχει στην διάθεσή της τον Diego που ακολουθεί ξεχωριστό πρόβλημα για να ξεπεράσει ένα πρόβλημα μυϊκού τόνου, μια ασυμμετρία στον μυϊκό όγκο ανάμεσα στα δυο πόδια. "Θα ξεκινήσει να δουλεύει με τη μπάλα. Δεν θέλουμε να βιάσουμε τους χρόνους, οπότε η χρησιμοποίησή του θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προχωρήσουμε στο τουρνουά, επομένως ας ελπίσουμε να πάμε μπροστά για να μπορέσουμε να τον δούμε να αγωνίζεται", εξήγησε ο Ferrara που στην προπόνηση σήμερα το απόγευμα θα είχε για πρώτη φορά στην διάθεσή του τον Felipe Melo ο οποίος "πρέπει αν δουλέψει για να ξαναβρεί τη φυσική του κατάσταση μιας και τελείωσε αργά το Confederation's Cup. Οι προσδοκίες απ' αυτόν είναι πάρα πολλές, όπως και από τον Diego και τον Cannavaro. Αλλά περιμένουμε πολλά απ' ολόκληρη τη Juventus. Η πρώτη χρονιά in bianconero μπορεί να είναι σκληρή και επομένως στόχος μου είναι να μη φορτώσω ευθύνες τους καινούργιους, δεν εννοώ τον Cannavaro που ξέρει καλά το χώρο, αλλά τους Diego και Melo σίγουρα".

Caceres: Δεν είναι παίχτης της Juventus, για τώρα...
Σεβίλλη και κορεάτες: σημαντικά τεστ

Όσον αφορά τον Caceres επανέλαβε ό,τι είχε πει και λίγο πριν επισημοποιηθεί η απόκτηση του Melo για εκείνον: "δεν είναι παίχτης της Juventus, για τώρα, και επομένως δεν μιλάω γι' αυτόν"... "Συμβόλαιο;", τον ρωτήσανε οι Ισπανοί δημοσιογράφοι... "Jo no lo se" ("εγώ δεν το ξέρω"), απάντησε ο Ciro με το γνωστό αφοπλιστικό του χαμόγελο και μετά αναφέρθηκε στη Σεβίλλη θυμίζοντας ότι μέχρι πριν λίγες μέρες αγωνιζόταν εκεί "ένας καλός φίλος, ο Maresca". Ο Ferrara τόνισε ότι, παρά τις απουσίες των Luis Fabiano και Kanoutè θα είναι ένα απαιτητικό τεστ και διαμήνυσε ότι θέλει να χρησιμοποιήσει όσους έχει διαθέσιμους για να βάλουν λεπτά στα πόδια τους. Ο προπονητής της Juventus χαρακτήρισε πρόκληση και το ματς με τους Κορεάτες: "δεν γνωρίζω το κορεάτικό ποδόσφαιρο αλλά θα χρειαστεί να παλέψουμε γιατί τώρα πια σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου"...
"Μπρα ντε φερ" με τον Poulsen

(Update) Όσον αφορά στον Poulsen, τον οποίο άφησε στο Τορίνο, ο Ferrara εξήγησε ότι το έκανε για να συλλογιστεί ο Δανός και ενόψει του Μουντιάλ τι θέλει να κάνει αφού η ομάδα είναι πλήρης στη μεσαία γραμμή... Με δυο λόγια: να αποφασίσει να δεχθεί μεταγραφή και πού θα πάει... O Lee Anderson, ατζέντης που δουλεύει για τη Juventus στην Αγγλία, είπε στο "Skysports" ότι για τον Δανό ενδιαφέρονται Fulham, Tottenham, Portsmouth και West Ham και ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν εξελίξεις ωε τη Δευτέρα.
Ωστόσο, ο ατζέντης του Poulsen "πάγωσε" την κατάσταση μιλώντας στο "calciomercato.it": "επαναλαμβάνω ότι ο Christian είναι παίχτης της Juventus και θα μείνει μέχρι να φτάσει μια προσφορά πραγματικά ενδιαφέρουσα και με κύρος και αν δεν φτάσει θα παραμείνει in bianconero. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τις προσφορές των Fulham και Portsmouth. Η Juventus είναι πολύ μεγάλη ομάδα, αν υπάρξει κάτι ενδιαφέρον, θα το αξιολογήσουμε. Αλλά αν οι εναλλακτικές είναι αυτές που μου λέτε, δεν με ιντριγκάρουν και τόσο... Συνάντηση με το Secco τις προσεχείς μέρες; Όχι, προς στιγμή δεν έχω καμμιά συνάντηση στο πρόγραμμα με τη Juventus"...
Buffon: καλά σημάδια αλλά θέλουμε δουλειά
Ο Eto'o δεν είναι δα και ο τελευταίος τςη σειράς...
Ο Diego μπορεί να μας κάνει να κάνουμε το άλμα

"Έχω θετικά σημάδια" δήλωσε ο Buffon μιλώντας στο αεροδρόμιο με τους δημοσιογράφους. "Χάρη στη σπουδαία δουλειά του συλλόγου, η ομάδα ενισχύθηκε αλλά αυτό δεν φτάνει, χρειάζονται και άλλες παράμετροι. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ ακόμα για να έχουμε αποτελέσματα. Τώρα πρέπει να σκεφτούμε μόνο τη δουλειά, μόνον μετά θα καταλάβουμε που μπορούμε να φτάσουμε", σημείωσε ο Νο 1 που παρατήρησε ότι και η Inter δεν αποδυναμώθηκε: "ένας πρωταθλητής σαν τον Eto'o δεν είναι ο τελευταίος της σειράς. Όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολλά και συνέβαλε στις νίκες της Barcelona", θύμισε ενώ μίλησε πολύ καλά για το χαρακτήρα του Diego για να καταλήξει: "ένας σαν αυτόν μπορεί να μας κάνει να κάνουμε το ποιοτικό άλμα".

Del Piero: θέλουμε και μπορούμε να βελτιωθούμε
Η Inter δεν φαίνεται να αποδυναμώθηκε...
Ο Trezeguet στη Milan; Θα ήταν παράξενο...

Στη σημασία της δουλειάς αναφέρθηκε και ο capitano: "σε όλα τα ματς, και στα φιλικά, σκοπός είναι να βελτιωθούμε και να βρούμε τους αυτοματισμούς μας, να κάνουμε βήματα μπροστά. Έχουμε ακόμα για να φτάσουμε στο μάξιμουμ", σημείωσε και ευχήθηκε το βραβείο του καλύτερου παίχτη του τουρνουά, που αναγνώρισε ότι θα είναι ένα κίνητρο, να το πάρει κάποιος bianconero. Ο Del Piero μίλησε και για την Inter και συμφώνησε και αυτός ότι δεν αποδυναμώθηκε: "με την αναχώρηση του Ibrahimovic, η Inter και το ιταλικό πρωτάθλημα χάνουν ένα μεγάλο παίχτη αλλά απέκτησαν έναν άλλο. Ibrahimovic και Eto’o είναι ανάμεσα στους πιο δυνατούς στο ρόλο τους και δεν ξέρω αν η Inter πραγματικά αποδυναμώθηκε γιατί ο Eto’o έχει τεράστιες δυνατότητες. Ο Trezeguet στη Milan;", έκλεισε. "Θα ήταν παράξενο"...

Βραδινή προπόνηση

(Update 2) Βραδινή η πρώτη προπόνηση της Juventus στην Ανδαλουσία για να ξεφύγει από τη ζέστη. Μετά το ζέσταμα και το stretching, ασκήσεις κυκλοφορίας και κατοχής της μπάλας πριν από το οικογενειακό ματς. Στο γήπεδο εμφανίστηκε ο Diego που δούλεψε με τους άλλους πριν αρχίσει να ξαναπιάνει επαφή με τη μπάλα υπό το άγρυπνο βλέμμα του Dodo Sormani.Ο Paolo De Ceglie δούλεψε ξεχωριστά ενώ ο Sissoko, στο γυμναστήριο. Giovinco, Legrottaglie και Felipe Melo, οι τελευταίοι που έφτασαν, προπονήθηκαν με τους υπόλοιπους.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: