Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Φανέλες βγαλμένες μέσα από την ένδοξη ιστορία και το ατσαλένιο dna της Juventus

Μια φανέλα βγαλμένη απευθείας από τη "χρυσή πενταετία" 1930-1935 -"τότε που η Juventus έκανε το ακατόρθωτο ως τώρα από οποιονδήποτε: 5 scudetti στη σειρά- και μια δεύτερη που με το ατσαλένιο χρώμα της θέλει να σηματοδοτήσει το μαχητικό πνεύμα που πάντα διέκρινε τη Juventus "η οποία, όπως θύμισε πάλι ο Ciro, δεν κέρδιζε πάντα επειδή ήταν η πιο δυνατή αλλά γιατί ήξερε να τα δίνει όλα", αποκαλύφθηκαν στη σημερινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος στα OGR (Officine Grandi Riparazioni) του Τορίνο με "μοντέλα" τον Diego, τον Amauri, τον Sissoko και τον Manninger.

Ciro Ferrara: θα μας συνοδεύσει σε νέους σημαντικούς σταθμούς

Η πρώτη εμφάνιση παραπέμπει σε μια μυθική και σημαντική στιγμή της ιστορίας του συλλόγου, τότε που η Juventus διασκεδάζοντας και κερδίζοντας έγινε η Fidanzata d' Italia (Αρραβωνιαστικιά της Ιταλίας) όπως θύμισε ο Ciro Ferrara: "θα μας συνοδεύσει σε νέους και σημαντικούς σταθμούς", είπε ο τεχνικός μας που αστειευόμενος πρόσθεσε ότι, παρ' ότι του αρέσουν πολύ οι εμφανίσεις, "όχι δεν θα ξαναρχίσω να παίζω"... Η κλασική ασπρόμαυρη εμφάνιση συμπληρώνεται με λευκό σορτσάκι με μαύρη μπορντούρα στο πλάι.
Η δεύτερη εμφάνιση, για τα εκτός έδρας ματς, με το ατσαλένιο χρώμα της και την διαγώνια ασπρόμαυρη γραμμή που παραπέμπει σε κάτι του στυλ River Plate, συνοδεύεται από μαύρο σορτσάκι, με λευκή γραμμή στο πλάι. Οι τερματοφύλακες επιστρέφουν στις πράσινες εμφανίσεις.

Ατσαλένια ομάδα, όπως έλεγε και ο Avvocato

Ιδιαίτερη αναφορά επιφυλάχθηκε σε αυτή τη δεύτερη εμφάνιση, την ατσαλένια. Έγινε μάλιστα μνεία μιας περίφημης φράσης του Avvocato Giovanni Agnelli πριν τον τελικό του Champions League κατά του Ajax το 1996: "αν αυτοί είναι μια ομάδα φλαμανδών ζωγράφων, εμείς θα είμαστε σκληροτράχηλοι piemontesi" (Piemonte, η περιφέρεια του Torino). Ο συμβολισμός σαφής, αναδείχθηκε και από τα λόγια του Ciro Ferrara: "το να μην τα παρατάς ποτέ είναι στην ιστορία της Juventus. Και φέτος, όπως είναι παράδοση, η Juventus δεν θα θέλει να χάσει κανένα παιχνίδι, από τα φιλικά και πάνω. Θυμάμαι ότι στο παρελθόν δεν ήμασταν πάντα η πιο δυνατή ομάδα αλλά κερδίζαμε και πάλι λόγω του χαρακτήρα που έχιε μέσα της η Juventus και που δεν θα χάσει ποτέ. Αν προσθέσουμε την ποιότητα των παιχτών που έχουμε, νιώθω ότι μπορώ να πω ότι σκεφτόμαστε πως θα τα πάμε πραγματικά καλά".

Amauri, Diego, Sissoko, Manninger

Αλλά και οι παίχτες έδειξαν την διάθεσή τους: "είμαστε ισχυρότεροι από περυσι, ενισχυθήκαμε με εξαιρετικές αγορές, ο Diego θα μας επιτρέψει να κάνουμε το ποιοτικό άλμα και αν έρθει και ο Felipe Melo θα είναι μια πολύ σπουδαία αγορά", τόνισε ο Amauri που κληρονόμησε το "11" του Nedved ("ένας σπουδαίος άντρας που κατά την άποψή μου μπορούσε να συνεχίσει για άλλα δυο χρόνια") και προανήγγειλε ότι το Σεπτέμβριο θα γίνει Ιταλός... Έβαλε ως στόχο τη νίκη και, ως προληπτικός δεν θέλησ ενα πει πόσα γκολ λέει να βάλει: "ελπίζω πολλά"...
Από την πλευρά του ο Diego διάλεξε το "28". Και αύριο βράδυ θα είναι ο πρωταγωνιστής της πρώτης γιορτής στο Pinzolo: "είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που φοράω για πρώτη φορά αυτή τη φανέλα", είπε. "Είμαι καλά, και δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω", συμπλήρωσε ο Sissoko (κράτησε το "22" του) ενώ ο Manninger έκανε μια αναφορά στο συμβολικό πράσινο της εμφάνισής του: "να ευχηθούμε να μας φέρει γούρι"...

Blanc: το νέο μεγάλο μεταγραφικό κόλπο
είναι το νέο γήπεδο της Juventus που ήδη χτίζεται
Αγορές; Αυτή θα είναι η τελευταία...

Αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος Jean Claude Blanc έδειξε τις φιλοδοξίες της ομάδας: "ξεκινάμε σήμερα μια χρονιά που ευχόμαστε να είναι πλούσια σε συγκινήσεις και μεγάλα αποτελέσματα", είπε και ευχαρίστησε τη Nike που κατάφερε να συλλάβει το πνεύμα του συλλόγου. Ο Blanc, που δεν θέλησε να πει κάτι περισσότερο για τις μεταγραφές και ειδικά εκείνη του Melo -τόνισε όμως ότι "αν κάνουμε μια αγορά, θα είναι η τελευταία"- τόνισε ότι δεν θέλει να κάνει εξαγγελίες, ότι η ομάδα θα μιλήσιε στο γήπεδο και ότι καθήκον της διοίκησης είναι να προσφέριε την πιο ανταγωνιστική ομάδα στον προπονητή.
Στη συνέχεια, ο Blanc στάθηκε σε δυο θέματα αρμοδιότητάς του: τους λογαριασμούς που είναι ισοσκελισμένοι και επιτρέπουν στην ομάδα να κινηθεί σε υψηλότατα επίπεδα -συμφώνησε μάλιστα με την ιδέα του Platini, για να αντιμετωπιστούν τα φανόμενα Real να μπει οροφή στους προϋπολογισμούς- και σε αυτό που δικαίως ονόμασε το "νέο μεγάλο μεταγραφικό κόλπο της Juventus": το γήπεδό της που ήδη χτίζεται και θα της επιτρέψει να γίνει ο πρώτος σύλλογος στην Ιταλία με ιδιόκτητο γήπεδο...
Πιο άμεσα αναφέρθηκε στις μεταγραφές ο Ciro Ferrara επισημαίνοντας ότι στην Ευρώπη, με εξαίρεση τη Real, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες κινήσεις και ότι η Juventus πήγε κόντρα στο ρεύμα με την απόκτηση του Diego και με μια άλλη μεγάλη μεταγραφή για την οποία δουλεύει, όπως είπε αναφερόμενος στην υπόθεση Felipe Melo που έχει μπλοκαριστεί από την ασυμφωνία Fiorentina-Marchionni.

Η παρουσίαση των νεών εμφανίσεων...

...και η ιστορία των εμφανίσεων της Juventus
Οι νέες φανέλες στo http://www.juvestore.com
Πηγές: Juventus.com, Juvestore.com, Corriere dello Sport, Tuttosport

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η δευτερη φορμα χαλια ειναι... η περσυνη η χρησαφη πιο οραια ηταν... βασικα περιμενα με την επιστροφη στη συνεργασια με τη Sony(Ericsson) η δευτερη φορμα να ηταν μπλε και να εμπενε το λογοτυπο στη φανελα... μπασ και θα κερδιζαμε ξανα το CL :)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Γούστα είναι αυτά! Προσωπικά μου αρέσει πολύ και η δεύτερη αλλά δεν μου αρέσει η πράσινη των τερματοφυλάκων.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στην omline ψηφοφορία του JuWorld.Net, οι νέες εμφανίσεις:

-αρέσουν και οι δυο στο 72,09%
-αρέσει μόνον η bianconera και όχι η δεύτερη στο 17,74%
-αρέσει μόνον η δεύτερη και όχι η πρώτη, στο 6,61%
-δεν αρέσει καμία από τις δυο στο 3,57%