Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ferrara: δεν υπάρχουν φιλικά! Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε!

Η τρίτη αναμέτρηση Juventus-Real το τελευταίο χρόνο είναι προ των πυλών και ο Ciro Ferrara, με την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το ματς έδωσε τον τόνο: "θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε. Προσφέρει ικανοποίηση το να μπορείς να παίζεις παιχνίδια αυτού του είδους, ακόμα και σε μια διοργάνωση διαφορετική από το Champions League. Όταν υπάρχουν τέτοια ματς σε περίοδο προετοιμασίας που παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες, υπάρχει περιέργεια να ανακαλύψεις την πραγματική αξία των ομάδων. Παρ' ότι δεν θα μπορεί από τώρα να εξαχθεί μια οριστική κρίση, θα μπορούμε να έχουμε σημάδια ως προς το τι πρέπει να βελτιωθεί και τι καλό ήδη έγινε. Εμείς είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το τουρνουά και αν αυτό πρέπει να περάσει μέσω μιας επιτυχίας εναντίον της Real, ακόμα καλύτερα".

Σε τέτοια ματς όλοι θέλουν να μετρηθούν

Ο Ferrara είναι σαφής όσον αφορά το χαρακτήρα του ματς και τη νοοτροπία που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα: "για μένα δεν υπάρχουν φιλικά, αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να έχουμε, είτε ο αντίπαλος λέγεται Real είτε λέγεται Vicenza ή Cisco Roma. Αν είσαι η Juventus και δουλεύεις για να γίνεις ισχυρή ομάδα, πρέπει να παίζεις πάντα για να κερδίσεις. Και έπειτα σε ένα παιχνίδι σαν αυτό δεν υπάρχει καν ανάγκη να δουλέψεις τα κίνητρα. Πρόκειται για αναμέτρηση μεταξύ μεγάλων πρωταθλητών και επομένως υπάρχει θέληση απ' όλους να μετρηθούν".

Diego, F.Melo θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο

Το ματς κατά της Seongnam, που οδήγησε τη Juventus στα ημιτελικά, έδωσε ήδη σημαντικά στοιχεία, κυρίως όσον αφορά το ταλέντο του Diego και την προσωπικότητα του Felipe Melo: "ήταν σημαντικό και για τους δυο να αρχίσουν να συνεννοούνται με τους συμπαίκτες τους στο ματς. Είναι σαφές ότι κάποιοι έχουν περισσότερα λεπτά στα πόδια τους και άλλοι λιγότερα. Η πρόθεση είναι να φέρουμε λίγο πολύ όλους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για την έναρξη του πρωταθλήματος (εδώ το πλήρες πρόγραμμα) και επομένως ο Diego και ο Felipe Melo θα αρχίσουν να παίζουν περισσότερη ώρα" προανήγγειλε ο προπονητής των bianconeri.
Το ματς με τη Real είναι το πρώτο του Ferrara προπονητή αλλά ως παίχτης έχει παρελθόν: "θυμάμαι ένα Real Madrid-Napoli 2-0 στο ντεμπούτο μου στο Κύπελλο Πρωταθλητριών σε ένα γήπεδο άδειο. Τότε μαρκάριζα τον Butrageno…". Λένε ο ότι El Buitre τις προηγούμενες μέρες πέρασε από το ξενοδοχείο όπου μένει η Juventus, του λένε και εκείνος απαντά με το γνωστό του αυτοσαρκαστικό χιούμορ: "πέρασε από εδώ; Δεν τον είδα αλλά, στην πραγματικότητα ούτε τότε τον είδα όταν σκόραρε στην ρεβάνς. Τώρα, ευτυχώς είναι διαφορετικά τα πράγματα και δεν κατεβαίνω στο γήπεδο..."...

Η σύνθεση της ομάδας ανακοινώνεται πριν το ματς

Όσον αφορά στην πιθανή σύνθεση κατά της Real, o Ciro Ferrara θέλησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του: "δεν θέλουμε να δώσουμε πλεονέκτημα στους αντιπάλους μας. Όλες οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, ακόμα και σε ματς αυτού του είδους. Μερικές φορές δεν λες και για να διαχειριστείς καλύτερα την ομάδα, γιατί είναι σωστό να νιώθουν όλοι πρωταγωνιστές και να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μια θέση στην ενδεκάδα. Ακόμα και προπονητές με μεγαλύτερη εμπειρία από μένα το κάνουν αυτό, επομένως δεν το θεωρώ λάθος. Ανακοινώνω την σύνθεση της ομάδας κατά τη σύσκεψη παρουσίασης της τακτικής, πριν πάμε στο στάδιο".
Πάντως, αν δεν δίνει ονόματα όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού ανέπτυξε τον προβληματισμό του: "δεν θα αλλάξουμε, θα προσπαθήσουμε να προτείνουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας γνωρίζοντας ότι απέναντί μας θα έχουμε μια ομάδα που και λόγω ποδοσφαιρικής κουλτούρας αποτελείται από ιδιαίτερα καλούς μπαλαδόρους. Εμείς έχουμε άλλα χαρακτηριστικά αλλά προσπαθούμε να δουλέψουμε και στον τομέα κατοχής της μπάλας αν και οι ιταλικές ομάδες είναι συνηθισμένες να βγαίνουν κάθετα γρήγορα και να ψάχνουν κατευθείαν το τέρμα. Είναι ένα είδος κουλτούρας που κουβαλάμε πίσω μας. Το γεγονός ότι παίζεις με επιθετικούς παράγοντες δεν εγγυάται πάντα περισσότερα γκολ. Μπορεί και να έχεις διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης με τη δυνατότητα να φτάνεις στο σουτ με τους μέσους. Αρκεί να σκεφτούμε τη Roma η οποία για χρόνια είχε μόνον τον Totti μπροστά με μέσους ικανούς να φτάνουν στο σουτ".

Δεν δίνω ποσοστά αλλά ξέρω
ότι η Juventus μπορεί να κερδίσει


Η Real με τις μεταγραφές που έκανε δείχνει τέλεια αλλά η Juventus δεν νιώθει κατώτερη: "δεν υπάρχουν τέλειες ομάδες", παρατήρησε ο Ferrara και εξήγησε: "υπάρχουν ομάδες πολύ δυνατές αλλά δεν είναι πουθενά γραμμένο ότι μπορούν να κερδίζουν όλα τα παιχνίδια. Δεν ισχύει πάντα ότι το να έχεις ξοδέψει τόσα σου φέρνει ανάλογα αποτελέσματα. Την απόδειξη τη ζήσαμε εμείς στη Juventus όταν για αρκετά χρόνια και παρά τις σημαντικές παραχωρήσεις, συνεχίσαμε να κερδίζουμε. Εκείνοι επένδυσαν πολλά αλλά εμείς νιώθουμε ότι μπορούμε να παίξουμε την τύχη μας. Δεν δίνω ποσοστά αλλά ξέρω ότι η Juventus μπορεί να κερδίσει", διαμήνυσε.

Δύσκολα θα είμαστε θεαματικοί σαν τη Barca,
άρα θα προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι

Ο Ferrara θέλει μια επιθετική Juventus, ικανή για θεαματικά κόλπα αλλά και πολύ συγκεκριμένη. Δεν εμπνέεται από καμιά συγκεκριμένη ομάδα αν και παραδέχεται ότι θαύμασε τη Barcelona πέρυσι. "Δεν θα ήθελα να γραφτεί ότι θα ήθελα μια Juventus παρόμοια με τη Barcelona. Δεν θέλω να επικαλεστώ ομάδες του παρελθόντος γιατί θα έπρεπε να σκεφτούμε πολλές ομάδες που έγραψαν ιστορία, ανάμεσα στις οποίες τη Napoli ή τη Milan του Sacchi. Μένοντας στην επικαιρότητα, η Barcelona έχει μεγάλη ποιότητα αλλά και η Manchester είναι γερή. Εγώ θα ήθελα μια Juventus Ικανή να κρατήσει τα χαρακτηριστικά της, μιας ομάδας που δεν τα παρατά ποτέ. Θα είναι δύσκολο να είμαστε θεαματικοί σαν τη Barca, επομένως να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι".

Ο Chiellini είναι από τους ισχυρότερους
κεντρικούς αμυντικούς παγκοσμίως!

Δίπλα στον Ferrara στη συνέντευξη τύπου καθόταν ο Giorgio Chiellini οπότε ο Ferrara ρωτήθηκε αν είναι στις προθέσεις του να τον ξαναπάει αριστερό οπισθοφύλακα: "αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι ο Giorgio είναι ένας από τους ισχυρότερους κεντρικούς αμυντικούς στον κόσμο, επομένως δεν πιστεύω ότι θα τον χρησιμοποιήσω ως μπακ. Θα μπορούσε να είναι λύση ανάγκης αλλά γενικά στ' αριστερά θα εμπιστευτούμε παίχτες σημαντικούς σαν τους Molinaro και De Ceglie, χωρίς να ξεχνάμε τον Salihamidzic που μπορεί να καλύψει εκείνο το ρόλο".

Chiellini: κίνητρο για να δούμε που φτάσαμε
Η Juve μπορεί να εκτοξεύσει τον Diego
στο επίπεδο Kaka', Ronaldo, Messi, Ibrahimovic



Από την δική του πλευρά ο Chiellini σημείωσε ότι ματς σαν αυτό με τη Real βοηθάνε να βελτιωθείς ενόψει και του πρωταθλήματος. "Πάντως, το να παίξεις κατά αυτής της Real, της ομάδας που ξόδεψε περισσότερα απ' όλους, μας δίνει ακόμα περισσότερα κίνητρα γιατί θέλουμε να δούμε πού φτάσαμε", είπε ο διεθνής αμυντικός ο οποίος επισήμανε ότι στη Real, όπως και στην ίδια τη Juventus χρειάζεται πολύ δουλειά για να ενσωματωθούν οι νέοι παίχτες, να μάθεις τα χαρακτηριστικά των συμπαικτών σου, να παίζεις με κλειστά μάτια... "Επομένως, όσο περισσότερο παίζουμε, τόσο καλύτερα", τόνισε. Ο Chiello εγκωμίασε την πολιτική μεταγραφών του συλλόγου επισημαίνοντας ότι έγινε το καλύτερο για να καταστεί ανταγωνιστική και ικανή να κερδίσει η ομάδα.
O Chiellini ρωτήθηκε και για την διαφορετική χρηματική αξιολόγηση Kaka' και Ronaldo και εκτίμησε ότι αυτή οφείλεται στο ότι η Milan ήταν αναγκασμένη να πουλήσει ενώ από η Manchester έπρεπε να πιεστεί. "Το να πεις ποιος είναι πιό δυνατός, ο Kaka', ο Ronaldo ή ο Messi είναι αδύνατον. Αντικειμενικά, πάντως, ο Kaka' δεν αξίζει λιγότερο από το Ronaldo ούτε απ' τον Ibrahimovic. O Diego; Τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκε πολύ, απέδειξε ότι έχει σημαντικούς άσους στο μανίκι και η Juventus μπορεί να γίνει το τραμπολίνο για να γίνει σαν αυτούς"...

Προπόνηση στο γήπεδο για το Sissoko,
επανεμφανίστηκε ο Claudio Marchisio

H αποψινή προπόνηση δεν έγινε στο "Estadio Guadalchivir", έδρα του σημερινού φιλικού Lyon-Sevilla (που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Peace Cup) αλλά στη "Ciudad Deportiva". Στο γήπεδο επανεμφανίστηκε ο Marchisio, αφού ξεπέρασε τη φαρυγγίτιδα ενώ ξεχωριστά δούλεψαν Sissoko, De Ceglie και Zebina. Ο διεθνής από το Μαλί συνέχισε τις φυσιοθεραπείες και τη θεραπεία για να ξεπεράσει την περιοστίτιδα και σήμερα έκανε την πρώτη προπόνηση στο γήπεδο -από τη Juventus ανακοινώθηκε ότι θα εντατικοποιηθεί η δουλειά τις επόμενες μέρες.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: