Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

F.Melo: η Juve σαν οικογένεια, ήρθα εδώ για να κερδίσουμε στην Ιταλία και την Ευρώπη

"Όσο πιο ψηλά οδηγήσω την ομάδα μου, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες ο Dunga να με σταθεροποιήσει στην Εθνική. Είμαι εδώ στο Τορίνο γιατί μπορείς να κερδίσεις τα πάντα": ο Felipe Melo, κατά την επίσημη παρουσίασή του απόψε το απόγευμα με τη φανέλα Νο 4 έδειξε ότι ξέρει τι θέλει. Το σημείωσε και ο αθλητικός διευθυντής της Juventus Alessio Secco που έκανε λόγο για "πολύ σημαντική αγορά" ακριβώς επειδή εκτός από σημαντικός άσος είναι παίχτης με δυνατή προσωπικότητα.


Μια ομάδα που είναι σαν οικογένεια, είναι πιο δυνατή

Ο Melo ρωτήθηκε αμέσως για την Inter και έστειλε απευθείας το μήνυμά του: "η Inter είναι δυνατή, με ή χωρίς τον Ibra. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε, πρέπει να είμαστε μια οικογένεια στα αποδυτήρια γιατί μια ομάδα που είναι οικογένεια είναι πιο δυνατή", είπε για να τονίσει ότι η Juventus πρέπει να αγωνιστεί για το scudetto και το Champions League. Ως κλειδί της επιτυχίας παρουσίασε την δημιουργία κλίματος οικογένειας μες την ομάδα φέρνοντας ως παράδειγμα την Cruzeiro όπου αυτό είχε γίνει και κέρδισαν τα πάντα.
Ο Felipe Melo αναγνώρισε ως μειονέκτημά του την περυσινή χρονιά τις πολλές κίτρινες κάρτες και τις δυο κόκκινες -εξαιτίας του δεν θα αγωνιστεί την 1η αγωνιστική του νέου , πολλές σε αντίθεση με όσες είχε πάρει στην Ισπανία. "Τώρα έμαθα πως παίζουν οι διαιτητές στην Ιταλία, και θα πάω καλύτερα", είπε -άλλωστε και ο Sissoko, προς τον οποίο εξέφρασε την εκτίμησή του, ήρθε έχοντας τον φόβο των αποβολών και τελικά αποδείχθηκε ότι τα πάει καλά.

Εγκώμιο για Diego, Sissoko, Buffon, Legrottaglie

Εκτός από το Sissoko, ο Felipe Melo έπλεξε το εγκώμιο και του συμπατριώτη του Diego: "αγωνίστηκα εναντίον του πολλές φορές στη Βραζιλία. Είναι ένας παίχτης πολύ έξυπνος, ένας που μπορεί να πάρει το παιχνίδι μόνος του". Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μετά το ματς Ιταλίας-Βραζιλίας στο Confederation's Cup μίλησε για δυο-τρία λεπτά με τον Buffon και τον βρήκε "σπέσιαλ, πολύ ευγενικό". Σημείωσε ακόμα ως θετικό που θα έχει συμπαίκτη τον Legroattaglie που είναι "αθλητής του Χριστού" όπως και ο ίδιος.

Η ξεχωριστή συνέντευξη του Felipe Melo στο "Juventus Channel" έκλεισε με ένα γκολ του από όταν έπαιζε στη Βραζιλία και την ευχή του παρουσιαστή P.Rossi ιαχές σαν αυτές του Βραζιλιάνου σπόρτκάστερ να ακουστούν και στο θεματικό κανάλι της ομάδας... Μακάρι!

Ευχαριστίες Secco σε Marchionni, Mellberg
Οι μόνες παραχωρήσεις θα είναι των Poulsen, Almiron

Με την ευκαιρία, ο Secco ευχαρίστησε τον Marchionni που πήγε στη Fiorentina στο πλαίσιο της μεταγραφής του F.Melo (και ο οποίος δήλωσε ότι αν βάλει γκολ κατά της Juventus δεν θα πανηγυρίσει), αρνήθηκε να μιλήσει για τον Caceres και ευχαρίστησε επίσης τον Mellberg που επίσης έφυγε. Ο Secco σημείωσε ότι αυτές οι δυο αποχωρήσεις ήταν καθαρό κέρδος για τη Juventus αφού και οι δυο είχαν έρθει όταν είχαν μείνει ελεύθεροι και, γενικότερα, τόνισε ότι η Juventus κινήθηκε καλά με τα οικονομικά της, εδώ και δυο χρόνια πρόβλεψε την "οικονομική κρίση που δεν πλήττει μόνο το ποδόσφαιρο αλλά τον κόσμο γενικότερα" και τώρα μπορεί να κινηθεί άνετα, πιο άνετα από άλλους συλλόγους.
Αναφερόμενος σε γενικότερα μεταγραφικά θέματα, ο Secco επανέλαβε ότι όσον αφορά στις παραχωρήσεις "υπάρχει το θέμα του Poulsen και του Almiron αλλά δεν έχουμε τίποτε άλλο. Ίσα ίσα που χρειάστηκε να αρνηθούμε μερικά αιτήματα για κάποιους αμυντικούς (αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι δύσκολο να βρεις αμυντικούς) ακριβώς γιατί θεωρούμε ότι μπορούν να σταθούν ανετότατα στη Juventus". Ο Secco είπε ότι δεν υπήρξε αίτημα για επιθετικούς...

Πηγή: Juventus.com, JuventusCalcio999

Δεν υπάρχουν σχόλια: