Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Ντεμπούτο Ciro Ferrara κόντρα στον Platini το 1985, ντεμπούτο του στον πάγκο προς τιμήν του "Le Roi" Platini

Πώς έρχονται τα πράγματα... Ο Ciro Ferrara έκανε το ντεμπούτο του στη Napoli, στις 5 Μαϊου 1985 [1] κόντρα στη Juventus του Michel Platini. Τώρα, κάνει το ντεμπούτο το ως προπονητής της Juventus σε διεθνές φιλικό, με τη Nancy, προς τιμήν του Michel "le Roi" Platini και των 100 χρόνων της ομάδας του Jouef, γενέτειρας του Platini ως πόλης, γενέτειράς του (ως ομάδα) και ως (το ματς γίνεται στις 19:00, ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το "Juventus Channel"): "για μένα, είπε ο Ferrara, θα είναι μια ευχαρίστηση να ξαναδώ τον Michel, αν και συναντηθήκαμε πρόσφατα στο Torino. Πέραν αυτού, το τεστ με τη Nancy είναι σημαντικό όπως ήταν και εκείνο με την Cisco. Σε αυτή την περίοδο της σεζόν κάθε παιχνίδι είναι χρήσιμο και πρέπει να αντιμετωπίζεται με το σωστό πνεύμα, γνωρίζοντας ότι έχουμε απέναντι μας μια αξιόμαχη ομάδα που δεν είναι τυχαίο ότι αγωνίζεται στην Α' κατηγορία της Γαλλίας".

Οι διεθνείς έμειναν στο Pinzolo

Ο Ciro Ferrara δεν θα έχει στην διάθεσή του τους διεθνείς και τον Diego -ελπίζει να παίξουν κατά της Vicenza στς 21 του μήνα- αλλά προσδοκά να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα αναγνωρίζοντας ότι η κούραση θα βαραίνει τα πόδια των παιχτών.
(Update) Ο Diego προφυλλάσσεται διότι, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι είχε ανεπτυγμένο το μυϊκό σύστημα στα πόδια με διαφορετικό τρόπο (ενδεχομένως ως συνέπεια ενός τραυματισμού τα προηγούμενα χρόνια) και έτσι αποφασόστηκε να ακολουθήσει προσωποποιημένο πρόγραμμα στα όργανα -αυτό, άλλωστε, ήταν το νόημα της δουλειάς του Massimo Neri: να εντοπίσει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του καθένα και αν προσαρμόσει σε αυτά τη δουλειά.
Από τους υπόλοιπους, Buffon, Cannavaro, Chiellini, De Ceglie, Marchisio, Camoranesi, Sissoko, Almiron, Diego, Iaquinta, Kirev και De Paola θα έχουν διπλή προπόνηση στο Pinzolo περιμένοντας τα νέα του υπόλοιπου γκρουπ.

[1] Το ματς έληξε 0-0, η Juventus τερμάτισε 6η αλλά ο Platini βγήκε για 3η συνεχόμενη χρονιά 1ος σκόρερ αφήνοντας πίσω του τον Diego Armando Maradona, όπως και τη Napoli του. Το scudetto πήγε στη... Verona!

Πηγές: Juventus.com, Juworld.Net, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: