Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

"Juve do Brasil": "ο Felipe Melo είναι της Juventus" γράφουν όλοι και προαναγγέλλουν την επίσημη παρουσίαση σήμερα!

Σε όλες τις αθλητικές εφημερίδες και τα αθλητικά sites της Ιταλίας, το πρωτοσέλιδο σήμερα είναι κοινό: "ο Felipe Melo είναι της Juve"! (update) Βέβαια, προσερχόμενος το μεσημέρι στη Lega ο πρόεδρος της Juventus Cobolli Gigli εμφανίστηκε φειδωλός ("θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο, θα σας ενημερώσουμε εμείς") αλλά αυτό συνδέθηκε με το ότι η Juventus είναι στο Χρηματιστήριο και πρέπει να αποφεύγονται οι φήμες. (update 3) Τελικά φάνηκε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την προσφορά μισθού στον Marchionni από τη Fiorentina (αναλυτικά εδώ).

20 εκ. συν Marchionni

Παρά τις χθεσινές δηλώσεις του Pantaleo Corvino, αθλητικού διευθυντή της Fiorentina (θεωρείται από τους καλύτερους αν όχι ο Νο 1 στην πιάτσα) που έδειχνε την Arsenal να έχει πάρει το προβάδισμα και διέψευδε το ενδεχόμενο συνάντησης με τους bianconeri, τα σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Juventus έκανε το πρώτο απαραίτητο βήμα και τα βρήκε με τον παίχτη (5ετές συμβόλαιο με αποδοχές που ξεκινάνε από Κάτι λιγότερο από 3 εκ.) και στη συνέχεια, το βράδυ, υπήρξε η συνάντηση των δυο συλλόγων που οδήγησε στη συμφωνία!
Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, η Fiorentina θα πάρει 20 εκατ. € μετρητά (σε δόσεις προφανώς) και τον Marchionni του οποίου η συνολική αξία εκτιμήθηκε στα 5 εκατ. Επομένως, οι viola καταφέρνουν να βάλουν στο χέρι ολόκληρο το ποσό της ρήτρας εξαγοράς του παίχτη την οποία είχαν ορίσει στην ανανέωση του συμβολαίου του μόλις πριν μια εβδομάδα, μια έξυπνη κίνηση, όπως αποδείχθηκε.
Το ποσό βρίσκεται έξω από τον αρχικό προϋπολογισμό μεταγραφών της ομάδας που όμως αναθεωρήθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο με τρόπο που προαναγγέλθηκε έντονα από τον John Elkann, τον εγγονό του Agnelli, όταν απαντούσε για τον Felipe Melo λέγοντας ότι η Juventus θα κάνει και άλλες αγορές...
Η επισημοποίηση της μεταγραφής, όπως αναφέρεται από όλα τα δημοσιεύματα, αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας... Σήμερα, να σημειωθεί, είναι προγραμματισμένη, το απόγευμα στις 18:00 ώρα Ελλάδας, η παρουσίασης της καινούργια φανέλας από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας, Jean Claude Blanc και τον προπονητής μας, Ciro Ferrara (μια πρόγευση, εδώ).

Ενθουσιώδη σχόλια για τη μεσαία γραμμή
και τη βραζιλιάνικη σπονδυλική στήλη: Amauri, Diego, F.Melo

Πάντως, ήδη η επικείμενη μεταγραφή του 26χρονου Βραζιλιάνου διεθνούς που, από τον Ιανουάριο που τον έβαλε κατά της Ιταλίας ο Dunga δεν τον ξανάβγαλε, σχολιάζεται ευμενέστατα: "μεσαία γραμμή από Νο 1", αναφέρει χαρακτηριστικά η "Gazzetta dello Sport" στο πρωτοσέλιδό της ενώ η οικογενειακή "La Stampa" δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της κάνοντας λόγο για "Juve do Brazil": Amauri Carvalho de Oliveira, 29 ετών, Diego Ribas da Cunha, 24, και Felipe Melo de Carvalho, 26. Μέχρι πέρυσι, πριν τον Αmauri, από τη Juventus είχαν περάσει όλοι και όλοι 13 Βραζιλιάνοι (μεταξύ τους και ο μεγάλος Altafini, βεβαίως) και τώρα βρέθηκαν 3 στην ίδια ομάδα: ο F.Melo είναι ο 16ος!
Ιδανικός, επισημαίνουν οι αναλύσεις, για το 4-2-3-1 που παίζει η Βραζιλία, με το Sissoko θα σχηματίζει ένα αχτύπητο δίδυμο από το οποίο δνε θα μπορεί να περάσει τίποτα αλλά θα ξεκινάνε όλα. Ταυτόχρονα, ο Felipe Melo δίνει τη δυνατότητα στον Ferrara να τον βάλει σε ρόμβο με Sissoko, Marchisio και Diego μπροστά, πίσω από τους επιθετικούς.
Υπάρχει, πάντως, κάτι το οποίο πρέπει να μάθει επειγόντως ο Felipe Melo, που ανήκει στους "αθλητές του Χριστού", σαν τον Legrottaglie: να συγκρατεί τα νεύρα του: τη φετινή σεζόν είδε 13 κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε δυο φορές, την πρώτη κατά την πρώτη αγωνιστική, σε εκείνο το άτυχο για τους bianconeri 1-1 με τη Juventus μέσα στη Φλωρεντία...
Από την άλλη, βέβαια, η Φλωρεντία ήδη βράζει για το πέρασμα του νέου της ινδάλματος στη μισητή τους Juventus... Τα πρώτα συνθήματα εμφανίστηκαν ήδη στους τοίχους της πόλης και βάζουν στο στόχαστρο της tifoseria viola τον παίχτη... Και βέβαια οι φίλαθλοι της Fiorentina δεν πρόκειται να παρηγορηθούν αν ο αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου έρθει από το Τορίνο, από την Torino για την ακρίβεια (ακούγεται Dzemaili): στην πρώτη μας συνάντηση ο Felipe Melo θα πρέπει να ετοιμαστεί να ακούσει τις ιαχές του...

Del Piero: να βελτιώσουμε την περυσινή 2η θέση...

Στο μεταξύ, από μια χθεσινοβραδινή εκδήλωση στη Νάπολη, ο capitano Alex Del Piero έριξε το σύνθημα: "ο στόχος είναι να βελτιώσουμε την περυσινή χρονιά", δηλαδή τη δεύτερη θέση. "Το λέει και ο Cannavaro; Εκείνος αναφέρεται στη Real", συμπλήρωσε με δηλητηριώδες χιούμορ και έπλεξε το εγκώμιο του φίλου του Ciro Ferrara: "ως προπονητή δεν μπορώ να τον κρίνω αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος". Τι άλλο υποσχέθηκε και ευχήθηκε ο capitano; Ωραίο παιχνίδι και διασκέδαση για όλους!

Cobolli Gigli: και τώρα, σειρά του Del Piero

(Update 2) Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος της Juventus, Giovanni Cobolli Gigli προανήγγειλε συζήτηση για ανανέωση του συμβαολίου του Del Piero ίσως και πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Πηγές: Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Tuttosport, TuttomercatoWeb, TuttoJuve.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: