Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ξεκίνησε η προετοιμασία για τη Maccabi

αναλύοντας τα θετικά στοιχεία από το ματς με τη FiorentinaΚυριακή αλλά η Juventus βρέθηκε ξανά στο γήπεδο, του Vinovo, για να προετοιμάσει το παιχνίδι της Τετάρτης κατά της Maccabi Haifa που προέρχεται από την 6η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα. Τη σημερινή προπόνηση παρακολούθησε ο Jean-Claude Blanc.

Amauri, Cannavaro: δεν άλλαξαν οι στόχοι μας

Στο μεταξύ, μιλώντας στον "Sky" o Amauri διαμήνυσε ότι "τα τελευταία αποτελέσματα δεν αλλάζουν τις προοπτικές μας γι' αυτή τη σεζόν, πρέπει απλώς να ξαναβρούμε τον ενθουσιασμό που είχαμε στην αρχή, να καταλάβουμε τι δεν πάει καλά και να κάνουμε λιγότερα λάθη". Σε ανάλογο μήκος κύματος, στη Rai, και ο Cannavaro που απάντησε θετικά όταν ρωτήθηκε αν η Juventus εξακολουθεί να σκέφτεται ως η ομάδα που θα κυνηγήσει την Inter. Ο Cannavaro υπερασπίστηκε (όπως και ο Amauri) τους Diego και F.Melo: μάλιστα ο capitano των azzurri παρατήρησε ότι ανάμεσα στις εκτιμήσεις ότι ο Melo ήταν η σπουδαιότερη μεταγραφή και τις τωρινές, "πέρασαν μόλις 15 μέρες"... Παράλληλα, επισήμανε ότι, παρ΄ότι υπάρχει ανάγκη να διορθωθούν πράγματα και κανείς δεν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα με τη Fiorentina, υπάρχουν θετικά συμπεράσματα απ' αυτό το παιχνίδι.
Juventus-Fiorentina: ξαναδιαβάζοντας
το ματς βάσει των στατιστικών...

Προφανώς ο Cannavaro αναφέρεται στην επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων του ματς Juventus-Fiorentina που δημοσιοποίησε η Juventus μετά από επεξεργασία από την Panini Digital: η Juventus είχε υψηλότερο ποσοστό κατοχής μπάλας (55 προς 45) και έπαιξε περισσότερες μπαλιές από τους viola (538 προς 465), πρωτεύοντας και στη σταττιστική των πετυχημένων μεταβιβάσεων (60% έναντι 55,1%) -αυτό το στοιχείο επιβεβαιώνεται και από την ατομική βαθμολογία των παιχτών όπου στην πρώτη επτάδα οι 6 είναι bianconeri: Felipe Melo, με 40, Grosso και Poulsen 38, Chiellini, Diego και Grygera με 32. Μόνο ο Montolivo, με 39 μπήκε, στην 2η θέση...
Ανάλογη η εικόνα και όσον αφορά τις κερδισμένες μπαλιές: εδώ προηγείται ο Chiellini που βελτίωσε την προσωπική του βαθμολογία που τον φέρνει στην κορυφή της Serie A με ένα +31. Μετά ήρθε ο Dainelli με 25, ο Grygera με 23, ο Poulsen με 22, Cannavaro και Felipe Melo με 20.
H ισοπαλία στο τελικό σκορ καθρεφτίζεται και στη στατιστική των σουτ: η ομάδα του Ferrara τόλμησε ελαφρώς περισσότερο (16 έναντι 15) και βρήκε το τέρμα ελαφρώς περισσότερο: 7 έναντι 6. Ο Amauri ήταν ο παίχτης που δοκίμασε περισσότερο με 5 προσπάθειες -ακολουθούν Iaquinta, Poulsen, Jovetic, Mutu και Vargas με 3 και ο Diego με 2. Το γεγονός ότι σε αυτή τη στατιστική "δεν εμφανίζεται ο Gilardino, είναι ένα θετικό σημάδια για την άμυνα της Juventus", επισημαίνεται.
Η ανωτερότητα της Juventus φαίνεται και από πιο πολύπλοκα στοιχεία: η εδαφική ανωτερότητα (που δείχνει το χρόνο κατοχής μπάλας στην πλευρά των αντιπάλων) για τη Juventus ξεπέρασε τα 10,5' έναντι 8 των viola. Αλλά και τα ποσοστά της υπεράσπισης της περιοχής (ικανότητα να υπερασπίζεσαι την περιοχή σου), με ένα 60,2 εναντίον ενός 46, και της επίθεσης στο τέρμα (ικανότητα να επιτίθεσαι στην αντίπαλη εστία) με ένα 54 εναντίον 39,8, είναι όλα υπέρ της ομάδας του Ferrara.
Εξέδρα για να παρακολουθούν οι φίλαθλοι τις προπονήσεις

Από τη Juventus ανακοινώθηκε ότι τοποθετήθηκαν στο "Juventus Center" του Vinovo δυο εξέδρες, η μία κοντά στα γήπεδα όπου προπονείται η Πρώτη ομάδα και ότι από τον Ιανουάριο 400 φίλαθλοι κάθε βδομάδα θα μπορούν να παρακολουθήσουν την προπόνηση. Για το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, η πρόσβαση στις προπονήσεις επιφυλλάσσεται στους φιλάθλους που ανήκουν στα Juventus Club DOC και στους Juventus Member.

Πηγή: Juventus.com, Rai

Δεν υπάρχουν σχόλια: