Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ItalJuve-Bulgaria 2-0 με Grosso, Iaquinta και προσημείωση για το Μουντιάλ

Υπό τις επευφημίες χιλιάδων tifosi "Juve, Juve", η ItalJuve με 7 bianconeri στο γήπεδο του Τορίνο νίκησε 2-0 τη Βουλγαρία προσημειώνοντας την πρόκριση στο Μουντιάλ αφού αύξησε σε 4 βαθμούς τη διαφορά από την Ιρλανδία των Trapattoni-Tardelli με την οποία θα δώσει το επόμενο, προτελευταίο, ματς στις 10 Οκτωβρίου στο Δουβλίνο -τελευταίο, στην Πάρμα, το παιχνίδι με την Κύπρο που απόψε πήρε ισοπαλία 1-1 από το Μαυροβούνιο.

(Update 10/9) Τα γκολ του Grosso και του Iaquinta
Απόψε ο Fabio Grosso έδωσε πρόγευση όσων μας περιμένουν ανοίγοντας το σκορ στο 11' μετά από συνδυασμό με τον Pirlo και έξοχη μπαλιά του rossonero. Λίγο νωρίτερα το νέο απόκτημα της Juventus, από τον οποίο ξεκινούσαν οι επιθέσεις, είχε βγάλει τον Gilardino σε μοναδική θέση για γκολ αλλά ο επιθετικός των viola, που συνεχώς δηλώνει ότι η Ιταλία δεν χρειάζεται τον Amauri, το έχασε... Έπαιξε, πάντως, το ένα δυο στο 40' με τον Iaquinta που οδήγησε στο 2ο γκολ, από φάση που ξεκίνησε πάλι από τον Grosso και συμμετείχαν Pirlo, Marchisio -καλός ο νεαρός που έκανε και βραζιλιάνικο τακουνάκι στο 32' για να βγάλει μόνο τον Gilardino αλλά εκείνος γλύστρισε...
Μεγάλος πρωταγωνιστής και ο Buffon. Οι Βούλγαροι τον απασχόλησαν ελάχιστα αλλά όταν χρειάστηκε έδειξε την κλάση του όπως στο 25' όταν έβγαλε από το "Γ" το σουτ του Petrov μετά από κόρνερ, αποτέλεσμα τυχαίας απόκρουσης από τη σέντρα προς τα πίσω. Πιο εύκολη η πάντως δύσκολη απόκρουση σε πολύ επικίνδυνα χτυπημένο κόρνερ στο 65'. Εύκολα διάβασε ο Buffon στο 70' το τακουνάκι του Berbatov.
Μέσα σε όλες τις φάσεις ο Iaquinta που εκτός από το γκολ στο 40' έχασε ευκαιρίες: στο 15', στο 30', στο 33', από το ενάμιση βήμα στο 65' μετά από μπαλιά ακριβείας του Marchisio που είχε πάρει τη μπάλα από έναν θετικό μέχρι τέλους Camoranesi -στο 81' έβγαλε τον G.Rossi σε θέση για γκολ αλλά απέκρουσε ο Βούλγαρος τερματοφύλακας ενώ στο 90' έβγαλε τον Pirlo που έπεσε...
Θετική και η άμυνα, Cannavaro, Chiellini που δεν είχαν ιδιαίτερη δουλειά παρά την παρουσία στο γήπεδο του Berbatov... Πιο επικίνδυνος αποδείχθηκε ο παλιός bianconero Valery Bojinov που ανάγκασε τον Cannavaro να πάρει κίτρινη κάρτα προς το τέλος του ματς και να χάσει έτσι το επόμενο ματς στην Ιρλανδία... Ο Bojinov είχε σουτ στη ρίζα της δοκού στο 78' μετά από λάθος του Camoranesi, σε μια στιγμή που οι azzurri είχαν κατεβάσει εμφανώς το ρυθμό περιμένοντας το σφύριγμα της λήξης ενός ματς το οποίο είχαν υπό έλεγχο.

ITALIA-BULGARIA 2-0
Τέρματα: 11' Grosso
Κίτρινες κάρτες: Cannavaro 73' (I) - Yankov 58' (Β)
Διαιτητής: Meyer (Γερμανία). Επόπτες: Wezel, Schiffner

ITALIA: 1 Buffon, 2 Zambrotta, 5 Cannavaro, 4 Chiellini, 3 Grosso, 8 Camoranesi, 6 De Rossi, 7 Marchisio (73' Pepe), 10 Pirlo, 9 Gilardino (58' 17 G.Rossi), 11 Iaquinta (84' 15 D' Agostino). Αναπληρωματικοί: 12 Marchetti, 13 Legrottaglie, 14 Santon, 16 Di Natale.
Προπονητής: Marcello Lippi.
BULGARIA: 1 Ivankov, 14 Manolev, 3 Stoyanov, 6 Angelov, 2 Kishishev, 15 Sarmov, 8 Yankov (73' 13 Domochiyski), 10 S. Petrov, 17 M. Petrov (63' 11 Bojinov), 9 Berbatov, 18 Rangelov (63' 7 Georgiev). Αναπληρωματικοί: 12 Petkov, 4 Nikolov, 16 Minev, 5 Iv. Stoyanov.
Προπόνηση: Stoilov.
1η η Ιταλία με 20 βαθμούς

Στους 20 ναθμούς έφτασε η Squadra Azzurra, 2η η Ιρλανδία με 16, στους 11 έμεινε η Βουλγαρία, στους 6 η Κύπρος, στους 5 το Μαυροβούνιο ενώ τελευταία είναι η Γεωργία με 3 βαθμούς.

Δηλώσεις μετά το ματς, εδώ
Νίκες για Grygera, Tiago, Caceres
ισοπαλία για τον Poulsen
,
κόκκινη για F.Melo, νίκη για τη Βραζιλία

Όσον αφορά στους άλλους bianconeri: η Τσεχία του Grygera (που αντικαταστάθηκε στο 77') διέλυσε το San Marino με 7-0. Η Πορτογαλία του Tiago νίκησε 1-0 μέσα στην Ουγγαρία ενώ η Δανία του Poulsen έφερνε 1-1 μέσα στην Αλβανία και διατηρούσε την 1η θέση στον Όμιλο τους. Στην 3η θέση, πιάνοντας την Ουγγαρία με 13 βαθμούς, ανέβηκε η Πορτογαλία ενώ 2η είναι η Σουηδία με 15.
(Update 10/9, 2) Η Ουρουγουάη, με τον Caceres στη σύνθεσή της, νίκησε 3-1 εντός έδρας την Κολομβία -και οι δυο ομάδες έπαιξαν το μεγαλύτερο μέρος του ματς με 10 παίχτες. Με τη νίκη της η Ουρουγουάη ανεβηκε ένα βαθμό πίσω από την Αργεντινή η οποία γνώρισε 2η συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά εκτός έδρας από την Παραγουάη με 1-0... Αργεντινή και Ουρουγουάη θα αναμετρηθούν στις 13 Οκτωβρίου στην Ουρουγουάη...
(Update 10/9, 3) Πιο αργά μέσα στη νύχτα, η Βραζιλία του F.Melo νίκησε 4-2 τη Χιλή παρ' ότι έμεινε με δέκα παίχτες από το 49' ακριβώς λόγω αποβολής του F.Melo με απευθείας κόκκινη -οι Χιλιανοί ισορρόπησαν το ματς χάνοντας και αυτοί έναν παίχτη με δεύτερη κίτρινη στο 77'... Με αυτό το αποτέλεσμα η Βραζιλία παρέμεινε επικεφαλής του Ομίλου με 33 βαθμούς. Πίσω της η Παραγουάη με 30 βαθμούς, 3η η Χιλή με 27, 4ο το Εκουαδόρ με 23, 5η η Αργεντινή με 22, 6η η Ουρουγουάη με 22.

Νίκη για τον Ariaudo,
ήττα για τον Kirev από τον Ekdal


Χθες, μια ελάχιστα πειστική Under 21, με τον Ariaudo στις τάξεις της και στα 95', κέρδισε (μόλις) 2-0 το Λουξεμβούργο με γκολ στις καθυστερήσεις των δυο ημιχρόνων και πήρε τους πρώτους της 3 βαθμούς σε 2 παιχνίδια ανεβαίνοντας στην προτελευταία θέση του Ομίλου όπου προηγείται η Ουαλία με 10 βαθμούς σε 4 ματς.
Η Under 21 της Βουλγαρίας του Mario Kirev, τέταρτου τερματοφύλακα της Juventus, έχανε 2-1 μέσα στη Σουηδία με την οποία αγωνίστηκε και στα 90' ο Ekdal -η Βουλγαρία έμεινε τελευταία στον Όμιλό της με 3 βαθμούς σε 4 ματς ενώ η Σουηδία είναι 2η με 6 βαθμούς σε 2 ματς, πίσω από το Ισραήλ που έχει 7 βαθμούς σε 3 ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: