Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Platini: για το Champions, Juventus και Inter τώρα είναι καλύτερα εξοπλισμένες

Προσεχτικά και διπλωματικά ο πρόεδρος της Uefa Michel Platini κάνει προγνωστικά για το Champions League που ξεκινά σήμερα και αφού θυμίζει στη Barcelona ότι καμιά ομάδα, απ' όταν το Πρωταθλητριών έγινε Champions League, δεν έχει κερδίσει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ανεβάζει τις πιθανότητες της Juve και της Inter.
"H Juve ενισχύθηκε, η Inter το ίδιο. Αντίθετα, η Milan υποφέρει, η Fiorentina είναι εκεί, στους πολλούς. Δεν θα είναι εύκολο να ξεπετάξεις άγγλους κια ισπανούς, αλλά Inter και Juve ναι, μου φαίνονται καλύτερα εξοπλισμένες", απάντησε στην ερώτηση του Roberto Beccantini της "Stampa" για τις ιταλικές ομάδες.
"Marseille-Milan, Juventus-Bordeaux, Lyon-Fiorentina, με άλλα λόγια Ιταλία-Γαλλία", του επισημαίνει ο δημοσιογράφος. "Με άλλα λόγια, ποτέ όσο σε τέτοιες περιπτώσεις ο πρόεδρος της Uefa δεν νιώθει περισσότερο ελβετός", λέει γελώντας και τότε ο δημοσιογράφος του θυμίζει ότι ο ίδιος αγωνίστηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωτααθλητριών το 1984/85 κατά της Bordeaux... "Τρία μηδέν για μας στο Τορίνο, δυο μηδέν για αυτούς στη ρεβάνς. Ήταν η πιο δυνατή Bordeaux της ιστορίας. Ο μοναδικός αντίπαλος που κατάφερε να κερδίσει τη Juve μου στα ευρωπαϊκά κύπελλα και μάλιστα με δυο γκολ διαφορά. Και χωρίς ένα θαύμα του Bodini δεν ξέρω πώς θα έληγε", θυμάται. Ερώτηση για τον τελικό στο Heysel που ακολούθησε δεν έγινε αλλά ο δημοσιογράφος έκλεισε τη συνέντευξη ρωτώντας τον αν εξακολουθεί να ονειρεύεται, όπως είχε πει πέρυσι δημιουργώντας ένα μικρό σάλο, να απονείμει το Κύπελλο στη Juventus... "Α, δεν την πατάω πια. Με την έννοια ότι κοιμάμαι λίγο και έπαψα να ονειρεύομαι..."...
Στην ίδια συνέντευξη ο Platini υπεραμύνεται των θέσεών του για το χρηματοδοτικό fair play και επαναλαμβάνει πως όσο δεν μειώνονται οι ομάδες στα εθνικά πρωταθλήματα δεν θα μπορούν να αυξηθούν τα ευρωπαϊκά ματς.

Πηγή: La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: