Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

5η αγωνιστική: Juventus-Inter αγκαλιά στην 1η θέση με τους bianconeri να έχουν βγάλει δυσκολότερο πρόγραμμα

Στην κορυφή, μετά το 2-2 με τη Genoa στο ματς της Γένοβα μια μέρα μετά τα υπόλοιπα ματς της 5ης αγωνιστικής, βρέθηκε η Juventus έχοντας μαζί της τηνInter που κατάφερε (έστω με ένα γκολ οφσάιντ) να ξεπετάξει τη Napoli στο πρώτο 5λεπτο την ώρα που η Sampdoria έχανε το αήττητο και την 1η θέση από τη Fiorentina η οποία έφτασε στους 10 βαθμούς, όσους και η Parma η οποία νίκησε μέσα στη Ρώμη τη Lazio και, βέβαια, και η Genoa. Στους 8 βαθμούς ανέβηκε η Udinese νικώντας τη Milan (2η ήττα φέτος) η οποία έμεινε στους 7 βαθμούς μαζί με τη Roma (3-3 στο Palermo αφού προηγήθηκε 2-0 και βρέθηκε να χάνει 3-2) και τη Lazio. Κατρακύλησε η Napoli στους 4 βαθμούς -την πέρασε μέχρι και η Bologna που σημείωσε την πρώτη της νίκη λίγες μέρες πριν ανέβει στο Τορίνο. Τα αποτελέσματα αναλυτικά (και η αναλυτική βαθμολογία στο site της Juventus, εδώ):

Atalanta-Catania 0-0
Bari-Cagliari 0-1 (77' Nene')
Bologna-Livorno 2-0 (35' Portanova, 53' Di Vaio)
Fiorentina-Sampdoria 2-0 (25' Jovetic, 66' Gilardino)
Inter-Napoli 3-1 (2' Eto'o, 5' Milito, 32' Lucio - 37' Lavezzi)
Lazio-Parma 1-2 (42' πεν. Zarate - 21' Bojinov, 45'+2' πεν. Amoruso)
Palermo-Roma 3-3 (40' Budan, 45'+1' Miccoli, 56' Nocerino - 20' Brighi, 45'+1 Burdisso, 88' πεν. Totti)
Siena-Chievo 0-0
Udinese-Milan 1-0 (22' Di Natale)
(24/9, 21:45) Genoa-Juventus 2-2 (31' Mesto, 74' Crespo - 6' Iaquinta, 86' Trezeguet)

Πρώτος σκόρερ ο Di Natale: 7 γκολ

Πρώτος σκόρερ παρέμεινε ο Di Natale (Udinese) που έφτασε τα 7 γκολ σε 5 αγωνιστικές.
Τον ακουλουθεί με 5 γκολ ο Milito (Inter).
Στα 3 γκολ: J.Cruz (Lazio), Eto'o (Inter), Gilardino (Fiorentina), Hamsik (Napoli), Iaquinta (Juventus), Mannini (Sampdoria), Pellissier (Chievo), Totti (Roma).
Με 2 γκολ: Budan (Palermo), Calaio' (Siena), Crespo (Genoa), De Rossi (Roma), Diego (Juventus), Floccari (Genoa), Jeda (Cagliari), Jovetic (Fiorentina), Mesto (Genoa), Miccoli (Palermo), Morimoto (Catania), Padalino (Sampdoria), Paloschi (Parma), Pato (Milan), Pazzini (Sampdoria), Quagliarella (Napoli), Trezeguet (Juventus).
Για τη Juve έχουν σκοράρει επίσης από ένα γκολ οι: Caceres, Marchisio, F.Melo.

Kαλύτερη επίθεση: Inter, 12
Καλύτερη άμυνα: Juventus, 3


Καλύτερη επίθεση, μετά από 4 αγωνιστικές, αυτή της Inter με 12 γκολ. Ακολουθεί η Roma με 11 (όσα δέχτηκε!) και η Genoa. Juventus και Sampdoria ακολουθούν με 10 γκολ. Αμέσως μετά, με 8 γκολ, έρχεται η Udinese. Φτωχότερη επίθεση, αυτή των Livorno, Atalanta με 1 γκολ.
Καλύτερες άμυνες, με 3 γκολ παθητικό, αυτές της Juventus και της Inter. Ακολουθεί με 4 αυτή των: Fiorentina, Chievo, Bari, Bologna... Χειρότερη άμυνα, με 11 γκολ παθητικό, αυτή της Roma. Ακολουθεί με 10 γκολ παθητικό η Napoli του Donadoni (που κινδυνεύει να απομακρυνθεί) και με 9 οι Siena και Catania που αυτή την αγωνιστική δεν δέχτηκαν γκολ...

Μόνον 2 ομάδες αήττητες: Juventus, Inter

Μετά τις ήττες της Sampdoria και της Bari, περιορίστηκαν στις δυο οι ομάδες που παραμένουν αήττητες: Juventus και Inter. Χωρίς νίκη παραμένουν Catania, Livorno, Atalanta.

6η αγωνιστική: Juventus-Bologna,
Samp (του Del Neri...)-Inter

Διοικητική κρίση στη Fiorentina

Εντός έδρας ματς με τη Bologna για τη Juventus, τρεις μέρες πριν πάει στο Μόναχο να αντιμετωπίσει την Bayern για το Champions League. Ντέρμπυ το Σάββατο στη Γένοβα: Sampdoria-Inter ή αλλιώς Del Neri-Mourinho... Πέρυσι ο τεχνικός της Samp ήταν ένας από τους τέσσερις που κέρδισαν τον Πρτογάλο (οι άλλοι ήταν ο Ancelotti, o Reja και ο Allegri): η Atalanta επικράτησε με ένα βαρύ 3-1 επί των nerazurri (εδώ) στο Μπέργκαμο και στο Μιλάνο νικούσε ως το 80' με 3-2 για να χάσει τελικά με 4-3 (εδώ)...
Από τις ομάδες που ακολουθούν, η Parma του Guidolin υποδέχεται την Cagliari και η Fiorentina -που αντιμετωπίζει διοικητική κρίση καθώς παραιτήθηκε ο πρόεδρός της Andrea Della Valle- δοκιμάζεται στο Livorno. Αναλυτικά τα ματς:

(26/9, 19:00) Sampdoria-Inter
(26/9, 21:45) Livorno-Fiorentina
Catania-Roma
Chievo-Atalanta
JUVENTUS-Bologna
Lazio-Palermo
Napoli-Siena
Parma-Cagliari
Udinese-Genoa
(27/9, 21:45) Milan-Bari

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής, εδώ.
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής, εδώ.
Τα αποτελέσματα της 3η αγωνιστικής, εδώ.
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής, εδώ.

Το πλήρες πρόγραμμα της Juventus σε πρωτάθλημα, Champions League εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: