Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Ferrara: με την Bordeaux δεν επιτρέπονται λάθη. Χωρίς Diego και Del Piero αλλά "o Giovinco είναι σημαντικός και έτοιμος"


Τη μέγιστη προσοχή στην Bordeaux, την ομάδα που χαρακτήρισε ως "την πιο επικίνδυνη από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας", ζήτησε ο Ciro Ferrara θέτοντας ως στόχο το περάσμα αυτού του γύρου και την καλή συνέχεια στο Champions League στο πλαίσιο της παραδοσιακής συνέντευξης τύπου πριν το αυριανό παιχνίδι την οποία παραχώρησε έχοντας δίπλα του τον Buffon καθώς ο Del Piero δεν τα κατάφερε και δεν θα είναι στην αποστολή, όπως και ο Diego για τον οποίο πάντως τα νέα είναι καλά: στοπ μιας βδομάδας.
Buffon: είμαστε πιο ανταγωνιστικοί από πέρυσι

Ο Buffon ήταν αυτός που, επανερχόμενος στο ματς με τη Lazio, τόνισε ένα χαρακτηριστικό που έγινε βασικό: "ακόμα και στις δυσκολίες, δεν σταματήσαμε στιγμή να παλεύουμε, να πιστεύουμε στη νίκη, να δίνουμε την ψυχή μας. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά παραδείγματα ότι κερδίζει η ομάδα με κεφαλαίο "Ο", όχι πάντα η πιο δυνατή. Δεν μπορούμε να πούμε από το Σεπτέμβριο ότι μπορούμε να βάλουμε απευθείας στόχο να κερδίσουμε το Champions League αλλά η Juve αυτής της χρονιάς, ως σύνθεση ομάδας, δείχνει πιο ανταγωνιστική από πέρυσι"...
Δεν χτίζεται η ομάδα γύρω από τον Diego,
πιστεύουμε στις αρετές του Giovinco,
δεν είναι πια ο αντικαταστάτης, είναι σημαντικός


Ο Ferrara ρωτήθηκε αν θα μπορούσε σε μια θέση σαν του Βραζιλιάνου να βάλει τον Tiago και είπε ότι αυτό γίνεται τόσο με τον Πορτογάλο όσο και με τον Camoranesi αλλά δεν θέλει να αλλάξει τα φυσικά τους χαρακτηριστικά ούτε να φορτώσει ευθύνες τους παίχτες ("εννοώ τον Diego") ούτε να χτίσει την ομάδα πάνω σε έναν παίχτη. "Δεν θέλω μια ομάδα να χτίζεται γύρω από έναν και μόνο παίχτη, οι πρωταθλητές είναι σημαντικοί αλλά θεμελιώδεις είναι κaι εκείνοι που αγωνίζονται λιγότερο. H Juventus δίνει απαντήσεις με τους παίχτες της που μπαίνουν αλλαγή και πιστεύω ότι θα δώσει τέτοιες απαντήσεις και αύριο", σημείωσε ο Ferrara απαντώντας κατά πόσο η Juventus εξαρτάται από τον Diego -την εκτίμηση αυτή συμμερίστηκε και ο Buffon: "αν εξαρτάσαι από έναν και μόνο παίχτη δεν είσαι μεγάλη ομάδα", είπε ο Νο1.
Παράλληλα, ο Ciro Ferrara έκανε νέα ένεση αισιοδοξίας στον Giovinco: "είμαι ικανοποιημένος με όσους μπήκαν αλλαγή στο ματς (σ.σ. με τη Lazio). Αν βρίσκεται σε αυτή την ομάδα είναι γιατί πιστεύουμε στις αρετές του και είναι έτοιμος να τις δείξει κατά τον καλύτερο τρόπο", είπε προετοιμάζοντας ψυχολογικά το "ατομικό μυρμήγκι" για το ρόλο που του επιφυλλάσσει. "Δεν πρέπει πια να αναρωτιόμαστε αν είναι ώριμος. Δεν τον θεωρώ πια έναν αντικαταστάτη του Diego αλλά ένα παίχτη σημαντικό, έτσι όπως είναι και ο Βραζιλιάνος. Ένας παίχτης που πρέπει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται. Διάβασα κάπου ότι δεν θα τον έβαζα να παίξει όταν ο Diego τραυματίστηκε. Δεν είναι αλήθεια, απλώς ο Seba έφτασε μετά τους άλλους λόγω των υποχρεώσών του με την Εθνική Under 21 αλλά απ' όταν τον είχα πάντα τον έβαζα να παίζει".

Ο Del Piero θα είναι ξανά εδώ όταν βρίσκεται στο 100%

Αναφορικά με τον capitano, ο Ferrara είπε ότι ο "Del Piero συνεχίζει την προετοιμασία του. Όταν θα είναι στο 100% και δεν θα πονάει θα είναι ξανά στην διάθεσή μας", συμπλήρωσε χωρίς να προσδιορίσει το χρόνο επανόδου.

Ομάδα με καλούς παίχτες η Bordeaux,
αμύνοντα όλοι και βγαίνουν στην αντεπίθεση,
θέλει προσοχή και στις στημένες φάσεις


"Δεν θα είναι ένα οποιοδήποτε παιχνίδι για μας, το πρώτο ματς κρύβει πάντα κινδύνους", είπε ο προπονητής επισημαίνοντας ότι "η αυτοσυγκέντρωση της ομάδας πρέπει να είναι η μέγιστη. Ενώ στο πρωτάθλημα ο δρόμος είναι πολύ πιο μακρύς, στο Champions League δεν επιτρέπονται παύσεις. Ο στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι να περάσουεμ στον επόμενο γύρο και για να τον πετύχουμε δεν πρέπει να αφήσουμε στο δρόμο μας σημαντικούς βαθμούς. Υπ' αυτή την οπτική το αυριανό παιχνίδι είναι ευαίσθητο. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε λάθος", είπε. Περιγράφοντας τους Γιρονδίνους πρωταθλητές Γαλλίας, ο Ferrara σημείωσε ότι "είναι οι πρωταθλητές Γαλλίας, αήττητοι εδώ και 15 ματς και αυτό πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε". Τόνισε ακόμα ότι η γαλλική ομάδα έχει σημαντικούς παίχτες-σημεία αναφοράς, όπως "ο Gourcuff. Αλλά και ο Chamakh μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους: είναι καλός στις κεφαλιές και ως δεύτερος. Υπάρχει και ο Wendel, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Είναι όλοι πολύ καλά οργανωμένοι, αμύνονται όλοι, είναι καλοί στις γρήγορες αντεπιθέσεις και στις στημένες φάσεις έχουν πολλούς δυνατούς παίχτες όπως ο Diarra και ο Ciani και επομένως θα πρέπει να προσέξουμε και στις στημένες φάσεις".
Επί τη ευκαιρία ρωτήθηκε για την ικανότητα των ιταλικών ομάδων να δίνουν ευκαιρίες στους νέους, όπως ο Gourcuff που δεν έπιασε στη Milan και αφού απέφυγε να ανοίξει πολεμική με τους μιλανέζους και έκανε λόγο για κάποιους παίχτες που εκφράζονται καλύτερα στην πατρίδα τους, είπε ότι η Juventus έχει αποδείξει ότι "ξέρει να δίνει χώρο στους νέους, επιτρέποντας τους να φτάνουν σε ψηλά επίπεδα".

Ελπίζω ο Amauri να σας δείξει αμέσως ποιός είναι!

Ένας γάλλος δημοσιογράφος ζήτησε από τον Ferrara να παρουσιάσει τον Amauri που στη Γαλλία, όπως σημείωσε, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός. Και ο Ciro βρήκε την ευκαιρία να σημειώσει ότι έχει σημαντικά τεχνικά και φυσικά χαρακτηριστικά και ότι, "εφόσον αγωνιστεί, ελπίζω να παρουσιαστεί αμέσως σε σας που δεν τον ξέρετε καλά"...
Επιστρέφει ο Zebina, δεν τα κατάφερε ο Grygera

H Juventus, εκτός από τους Del Piero και Diego, δεν θα έχει ούτε τους τραυματίες Grygera, Sissoko και Salihamidzic ούτε τον τιμωρημένο Giorgio Chiellini. Επιστρέφει, όμως, ο Zebina που ξεπέρασε τα προβλήματά του αλλά ο Ciro Ferrara τόνισε ότι είναι "αδύνατον να έχει στα πόδια του τα 90'". Η λίστα των παιχτών που κλήθηκαν: 1 Buffon, 2 Caceres, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 23 Ariaudo, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 33 Legrottaglie.
Εκτίμηση και φιλία με τον Laurent Blanc

Τέλος, αναφερόμενος στον παλιό συμπαίκτη του στη Napoli και σημερινό προπονητή της Bordeaux Laurent Blanc, ο Ferrara είπε ότι έχει "πολύ καλές αναμνήσεις" και τόνισε ότι υπάρχει μια σχέση "εκτίμησης και φιλίας ανάμεσά τους" ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι τα καλά αποτελέσματα της ομάδας του τον δικαιώνουν. Σε ανάλογο ύφος μίλησε και ο Blanc για τον παλιό του συμπαίκτη σε συνέντευξή του στην "Stampa" όπου τόνισε ότι ο Ferrara έδειχνε από τότε που έπαιζε τη στόφα του προπονητή. Στην ίδια συνέντευξη ο Laurent Blanc επανέλαβε ότι δεν είχε δεχτεί πρόταση το καλοκαίρι από τη Juventus και ότι τη σχετική είδηση την είδε μόνον στις εφημερίδες...

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, La Stampa, JuventusCalcio999

Δεν υπάρχουν σχόλια: