Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ανηφορικά, με ντέρμπυ στη Γένοβα, ξεκινά το πρωτάθλημα Primavera

Ξεκινάει αύριο το πρωτάθλημα Primavera με τους μικρούς bianconeri αντιμέτωπους με αυτήν που ο νέος προπονητής της ομάδας, Luciano Bruni θεωρεί ως "την καλύτερα εξοπλισμένη ομάδα" του Ομίλου τους, την κάτοχο του Κυπέλλου και του Super Cup (νίκησε την πρωταθλήτρια Palermo) Genoa, και μάλιστα στην έδρα της. Πάντως, ένα μεγάλο μέρος των πιτσιρικάδων πάει καλά προπονημένο αφού όλες αυτές τις μέρες δούλευαν με την πρώτη ομάδα καθώς απουσίαζαν οι πολυάριθμοι διεθνείς.
Το πρωτάθλημα και φέτος χωρίζεται σε τρεις Ομίλους των 14 ομάδων (σε αυτόν της Juventus μετέχουν οι: Cagliari, Empoli, Fiorentina, Genoa, Grosseto, Livorno, Modena, Parma, Piacenza, Sampdoria, Sassuolo, Siena και Torino). Οι πέντε πρώτες (και η καλύτερη έκτη) προκρίνονται στους "16" και στη συνέχεια, από τις 30 Μαϊου ως τις 10 Ιουνίου, θα διεξαχθεί η τελική φάση.

"Θέλουμε να πάμε καλά"
Ισχυρή αντίπαλος η Genoa


Στόχος της Juventus "να πάει καλά καθώς έχουμε μια καλή ομάδα που όμως πρέπει να ωριμάσει", όπως είπε ο Bruni στην "Stampa" επισημαίνοντας πως ειδικά μετά την αποχώρηση των Yago και Daud, Castiglia, D' Elia (δόθηκαν δανεικοί για να προετοιμαστούν για την είσοδό τους στο κανονικό πρωτάθλημα) και βέβαια του Ariaudo που περασε στη βασική ομάδα, η Primavera περιμένει πολλά από τον Ciro Immobile αλλά θα δώσει έμφαση κυρίως στην ομάδα και τη συλλογική ανάπτυξη -τομέα στον οποίο αναγνώρισε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά καθώς στα καλοκαιρινά τουρνουά οι μικροί έδειξαν ότι "κάνουν ακόμα αυτή την παραπάνω μπαλιά που εμποδίζει μια ομάδα να είναι συγκεκριμένη"... Πάντως, ο Bruni μας καλεί να προσέξουμε δυο νέους παίχτες, τους Belcastro και Giandonato.
Ο Bruni εκτίμησε ότι η Genoa του φαίνεται "η καλύτερα εξοπλισμένη ομάδα" ενώ από εκεί και πέρα στις ισχυρές "εντάσσονται οι συνηθισμένες Fiorentina, Sampdoria, Siena και Empoli, οι σύλλογοι με τα ισχυρότερα νεανικά τμήματα", όπως τόνισε επισημαίνοντας ότι δυνατή είναι και η Inter που αγωνίζεται στον Όμιλο Β με βασικούς αντιπάλους τις Atalanta, Bologna, Milan, Udinese.

Δύσκολο το πρόγραμμα του πρωταθλήματος

Μετά το ντέρμπυ στη Γένοβα με τη Genoa αύριο, η Primavera της Juventus θα παίξει την 2η αγωνιστική στο Τορίνο αλλά έχοντας πάλι ένα ντέρμπυ αφού αντίπαλος θα είναι η 2η του περυσινού πρωταθλήματος, Siena... Την 6η αγωνιστική το ντέρμπυ με την Torino, την 9η η αναμέτρηση με τη Sampdoria, την 11η με την Empoli και την 13η και τελευταία αγωνιστική εκείνη με τη Fiorentina. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
1η αγωνιστική: Genoa-Juventus
2η αγωνιστική: Juventus-Siena
3η αγωνιστική: Livorno-Juventus
4η αγωνιστική: Juventus-Sassuolo
5η αγωνιστική: Juventus-Modena
6η αγωνιστική: Torino-Juventus
7η αγωνιστική: Juventus-Parma
8η αγωνιστική: Grosseto-Juventus
9η αγωνιστική: Sampdoria-Juventus
10η αγωνιστική: Juventus-Cagliari
11η αγωνιστική: Empoli-Juventus
12η αγωνιστική: Juventus-Piacenza
13η αγωνιστική: Fiorentina-Juventus

Στους μικρούς δεν υπαρχει το παλιό πάθος,
βλαπτικός ο ρόλος ατζέντηδων και γονιών

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του στην "Stampa", ο Bruni επισήμανε ότι παλιότερα οι πιτσιρικάδες ήταν πιο "πεινασμένοι" για διακρίσεις και διατεθειμένοι για θυσίες ενώ τώρα "το πάθος των παιδιών δεν είναι πια εκείνο το αληθινό και υγιές μιας άλλης εποχής" -κάτι που απέδωσε και στην επίδραση των ατζέντηδων και των γονιών...
Έχοντας ως προετραιότητα να αυξήσει τον επαγγελαμτισμό των μικρών -άλλωστε, η τεχνική τους έχει ήδη δουλευτεί- ο Bruni απάντησε ότι αν κάτι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος Primavera, αυτό είναι ο αριθμός των αλλαγών: "τρεις αλλαγές μου φαίνονται λίγες, θα πρότεινα πέντε ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν εμεπιρία περισσότεροι παίχτες", είπε και κάλεσε τους συλλόγους να εμπιστευτούν περισσότερο τους μικρούς προωθώντας τους με μεγαλύτερο θάρρος στις βασικές ομάδες "όπως γίνεται έξω".

21 Οκτωβρίου ξεκινά το Κύπελλο

Το Κύπελλο Primavera ξεκινά για τους μικρούς bianconeri από τη φάση των "16"μαζί με τις άλλες φιναλίστ του περυσινού πρωταθλήματος Chievo, Udinese, Lazio, Siena, Reggina, Palermo, Genoa, σε ματς που θα γίνουν στις 21 Οκτωβρίου και 4 Νοεμβρίου. Τα προημιτελικά προβλέπονται για τις 25 Νοεμβρίου και 19 Δεκεμβρίου, τα ημιτελικά στις 3 και 10 Μαρτίου και οι τελικοί στις 1 και 14 Απριλίου.

Πηγές: La Stampa, Juventus.com, Lega Calcio

Δεν υπάρχουν σχόλια: