Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Lazio-Juventus 0-2 με Caceres και Trezeguet

Ενόψει της Bordeaux, ανησυχία για τον τραυματισμό του Diego. Η Lazio άφησε υπαινιγμούς για ένα γκολ που δεν καταλογίστηκε (λόγω επιθετικού φάουλ) και ενώ δεν είχε σφυριχτεί οφσάιντ στην αρχή της φάσης... Η Juventus, πολύ πριν, είχε δει να σταματάνε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Amauri που έφευγε μόνος προς το τέρμα...

(Update 13/9) Οι φάσεις και τα γκολ
Η δεύτερη νίκη στο Olimpico της Ρώμης μετά το 3-1 επί της Roma ανεβάζει τη Juventus στον "Όλυμπο" του campionato: 1η με 9 βαθμούς σε 3 ματς και έχοντας βγάλει το πρώτο δυσκολότατο κομμάτι του προγράμματος...
Diego: μυϊκό πρόβλημα στο δεξί μηρό

Ωστόσο, μετά το 2-0, η σκέψη όλων πηγαίνει στον τραυματισμό του Diego, ειδικά ενόψει του ματς με την Bordeaux την Τρίτη. Ο ίδιος στις πρώτες δηλώσεις του μετά το ματς, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα που αντιμετώπισε στη Γερμανία αλλά ήδη πονάει πολύ λιγότερο απ' ό,τι κατά την διάρκεια του αγώνα και εύχεται να είναι κάτι λιγότερο σοβαρό από εκείνο το πρόβλημα. H Juventus ανακοίνωσε επίσημα ότι πρόκειται για πρόβλημα στους πίσω καμπτήρες του δεξιού μηρού και ο Ciro Ferrara είπε ότι το πρόβλημα θα αξιολογηθεί αύριο ώστε να δούμε αν ο παίχτης, όπως και ο Del Piero, θα είναι έτοιμοι για το ματς με τη Bordeaux, κάυτι που δεν δείχνει πιθανό...
Όσον αφορά στο ματς, είναι φανερό ότι θα συζητηθεί πολύ και για τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίο. Η Lazio άφησε υπαινιγμούς γιατί δεν μέτρησε γκολ του Mauri στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αλλά, όπως έδειξε το ριπλέι στη Rai, στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ του Diakitè που δεν υποδείχτηκε και στη συνέχεια ο διαιτητής καταλόγισε φάουλ του Cruz επί του Legrottaglie, πριν ο Mauri σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα -επομένως, δεν έχουμε καν ακύρωση του γκολ αλλά μη καταλογισμό. Νωρίτερα, στο 27', ήταν η Juventus αυτή που διαμαρτυρόταν -δικαίως- όταν μετά από μαγική κάθετη μπαλιά του Diego, ο Amauri έβγαινε ολομόναχος αλλά κοβόταν με ένα εντελώς ανύπαρκτο οφσάιντ! Γεγονός που επαναλήφθηκε πάλι με πρωταγωνιστή τον Amauri...
Η Juventus ξεκίνησε καλά, με F.Melo, Marchisio, Diego να συνδυάζονται κατά διαστήματα εξαιρετικά και να βγάζουν κάθετες μπαλιές για Αmauri-Trezeguet -σε αυτό το διάστημα πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Lazio, Muslera. Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός της Juve, η Lazio κέρδισε έδαφος αλλά οι bianconeri εμφανίστηκαν συμπαγείς και άντεξαν τις επιθέσεις των biancocelesti. Και στο δεύτερο μέρος, ισορρόπησαν και μάλιστα, μετά το γκολ του Caceres κατάφεραν να μην κινδυνέψουν και τελικά να βάλουν και δεύτερο γκολ βγαίνοντας στην αντεπίθεση.
Αλλά εκτός από τον Muslera, πρωταγωνιστής στο πρώτο μέρος ήταν και ένας μεγάλος Buffon. Στο 21' έδιωξε σε κόρνερ την κατεβασιά του Kolarov, κινητήριου μοχλού της Lazio για 45' ο οποίος ταλαιπώρησε σε όλο το ματς τον κατά διαστήματα ευφυή αλλά και ατομιστή Camoranesi και τον Caceres. Υποχρέωσε μάλιστα τον Ουρουγουανό διεθνή να περιορίσει τις αξιόλογες επιθετικές πρωτοβουλίες του μέχρι που ο Σέρβος κουράστηκε και ο Caceres άρχισε πάλι να προωθείται μέχρι που, στο 71' και μετά τη σέντρα του Μarchisio για τον Amauri, βρήκε τη μπάλα, έπιασε το σουτ και άνοιξε το σκορ στην πιο κρίσιμη καμπή του ματς. Ο Buffon έσωσε τη Juventus άλλες δυο φορές στο πρώτο μέρος: στο 28' σε σουτ του Baronio και στο 30' σε φάουλ του ίδιου παίχτη στην κλειστή γωνία του.
Με πολλές δυνάμεις εμφανίστηκε ο Marchisio (έκοβε και έκανε παιχνίδι) και ο F.Melo, που ήρθε στη Ρώμη απευθείας από τη Βραζιλία -συνδυάζονταν πολύ καλά με τον Diego προσπαθώντας όλοι μαζί να ανοίξουν με κάθετες μπαλιές την άμυνα των biancocelesti και να τροφοδοτήσουν έναν ιδιαίτερα κινητικό Amauri και έναν ορεξάτο Trezeguet που θύμισε τον καλό του εαυτό και μάλιστα στο 10' συνδυάστηκε με τον Amauri και έχασε μεγάλη ευκαιρία -λιγότερο μεγάλη στο 63' από συνδυασμό Giovinco-Marchisio. Tελικά, ο David ξεπλήρωσε τις αστοχίες στο 94' όταν, μετά την εξαιρετική κατεβασιά του Giovinco και το σουτ του Amauri, είχε την ετοιμότητα να πάρει την "άσιστ" από την απόκρουση του Μuslera και να γράψει το 2-0.
Ο πρωταγωνιστής αυτής της φάσης, ο Amauri, έχασε μια τεράστια ευκαιρία στο 53' όταν ο -πολύ καλός- Giovinco έδωσε στο Grosso και εκείνος έβγαλε παράλληλη σέντρα αλλά ο Βραζιλιάνος άργησε να βουτήξει και με το τέρμα κενό είδε τη μπάλα να φεύγει...
Με λάθη στις προσπάθειες ανάπτυξης ο Chiellini που πάντως ήταν καλός αμυντικά, όπως και ο Legrottaglie. Ο Grosso δεν μπόρεσε να επαναλάβει το ματς της Ιταλίας με τη Βουλγαρία.

LAZIO-JUVENTUS 0-2
Τέρματα: 71' Caceres, 94' Trezeguet
Κίτρινες κάρτες: 29' Legrottaglie, 54' F.Melo, 59' Caceres (J)
Διαιτητής: Andrea Gervasoni. Επόπτες: Nicola Andrea Nicoletti, Roberto Romagnoli. Τέταρτος διαιτητής: Carmime Russo.

LAZIO: 86 Muslera, 2 Lichtsteiner, 13 Siviglia, 87 Diakitè, 3 Kolarov, 6 Dabo (76' 21 S.Inzaghi), 33 Baronio, 11 Mauri, 8 Matuzalem, 74 Cruz, 17 Foggia (79' 7 Eliseu). Αναπληρωματικοί: 1 Bizzarri, 91 Faraoni, 26 Radu, 23 Meghni, 81 Del Nero.
Προπονητής: Davide Ballardini.
JUVENTUS: 1 Buffon, 2 Caceres, 33 Legrottaglie, 3 Chiellini, 6 Grosso (86' 19 Molinaro), 16 Camoranesi (69' 30 Tiago), 4 Felipe Melo, 8 Marchisio, 28 Diego (44' 20 Giovinco), 11 Amauri, 17 Trezeguet. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 5 Cannavaro, 29 De Ceglie, 18 Poulsen, 9 Iaquinta.
Προπονητής: Ciro Ferrara.

Ικανοποιημένος ο Ferrara,
εγκωμιάζει όσους βρέθηκαν έτοιμοι όταν τους ζητήθηκε

(Update) "Ικανοποιημένος" εμφανίστηκε ο Ciro Ferrara που αναγνώρισε τις δυσκολίες που δημιούργησε η Lazio στο πρώτο μέρος αλλά εγκωμίασε τους παίχτες που χρησιμοποιήθηκαν σήμερα και βρέθηκαν έτοιμοι -έκανε ειδική μνεία στον Trezeguet αλλά και στον Giovinco και βέβαια τον σκόρερ Caceres. "Φέτος θα τους χρειαστώ όλους", επανέλαβε.
Παράλληλα, απέφυγε να πέσει στην παγίδα και όταν του ζητήθηκε να απαντήσει στην ειρωνεία του Mourinho ("έχασα τον ύπνο μου") όταν του είπαν ότι "στο Τορίνο λένε ότι η Inter φοβάται τη Juventus". O Ferrara παρατήρησε ότι "ο δημοσιογράφος θα έπρεπε να προσέχει. Εμείς, εγώ, δεν μίλησα για φόβο. Όταν μου ζητήθηκε να σχολιάσω τη δήλωση του προέδρου της inter, Moratti ότι θα υποστηρίζει τη Lazio, είπα ότι αυτό μας επιβεβαιώνει ότι η Juventus ασκεί πίεση στο πρωτάθλημα. Δεν μίλησα ούτε για φόβο, ούτε για Inter", είπε στη Rai κλείνοντας το θέμα.
Ο Ciro Ferrara αφιέρωσε τη νίκη στον Mike Bongiorno, τον μεγάλο φίλαθλο της ομάδας που κηδεύθηκε το απόγευμα πριν το ματς -τη Juventus εκπροσώπησε ο Pessotto.

Trezeguet: Juve, γύρισα! Αν θα φύγω; Θα δούμε...

(Update 2) "Την περασμένη σεζόν υπέφερα πολύ, πρώτα για τον τραυματισμό και μετά με τις αλλαγές. Για μένα αυτή είναι μια επιστροφή στο ποδόσφαιρο αξιώσεων", δήλωσε πανευτυχής ο Trezeguet που ευχαρίστησε τους συμπαίκτες του για τη "μεγάλη βοήθεια" και σημείωσε ότι το γεγονός ότι έβαλε γκολ του δίνει αυτοπεποίθηση. "Αν θα μείνω; Θα δούμε, θα μιλήσω με την οικογένειά μου", συμπλήρωσε και όταν ρωτήθηκε για το ρεκόρ του Sivori (με 167 γκολ είναι ο ξένος που έβαλε τα περισσότερα γκολ in bianconero, ο David απόψε έφτασε τα 162) τόνισε: "εκείνος έφτιαξε την ιστορία της Juventus, εγώ την κάνω τώρα"...

Caceres: αφιέρωση στους tifosi και τον Fonseca

(Update 4) Στους "tifosi bianconeri και στον ατζέντη του Daniel Fonseca που αύριο έχει γενέθλια" αφιέρωσε το γκολ του ντεμπούτου του in bianconero ο Martin Caceres που βρέθηκε να αγωνίζεται χωρίς καν να το περιμένει λόγω των τραυματισμών του Gryegera και του Zebina και μετά από ένα μαραθώνιο ταξίδι από την Ουρουγουάη όποπυ διακρίθηκε στη νίκη της Εθνικής του. "Είμαι πραγματικά ικανοποιημένος για αυτό το τέρμα αλλά κυρίως για τη νίκη της ομάδας. Στην αρχή ήμουν πολύ συγκινημένος και νευρικός αλλά τελικά τα ξεπέρασα όλα".

Grosso: και τώρα η Bordeaux

(Update 5) Τη νοοτροπία της ομάδας εγκωμίασε ο Fabio Grosso που αναγνώρισε ότι ξεκίνησε το ματς λίγο τρακαρισμένος ("να φοράς αυτά τα χρώματα είναι κάτι σημαντικό") καθώς και ότι όλοι ένωθαν λίγο κουρασμένοι από τις διεθνείς υποχρεώσεις. "Ανεβήκαμε όμως και αξίζαμε τη νίκη. Η αντικατάστασή μου; Έφαγα μια κλωτσιά και πονούσα αλλά δεν είναι τίποτα. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Ναι, την Bordeaux τη γνωρίζω καλά, είναι σκληρούτσικος αντίπαλος αλλά μια ομάδα σαν τη Juve οφείλει να παίζει πάντα για να πετύχει το καλύτερο".

Legrottaglie: δώσαμε ένα σημάδι σε όλους

"Πιστεύω ότι απόψε δώσαμε ένα σημάδι σε όλους, σε μας τους ίδιους και στους αντιπάλους", σημείωσε μετά το ματς ο Legrottaglie που συνέχισε: "τώρα κατεβαίνουμε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι είμαστε δυνατοί και αυτό μας επιτρέπει να ξεπερνάμε και τις στιγμές που υποφέρουμε, όπως έγινε απόψε το βράδυ. Σήμερα δεν ήταν εύκολα, δεδομένου ότι πολλοί από μας λείψαμε ένα δεκαήμερο. Πϊσω ήμασταν σχεδόν τέλειοι και οι μόνοι κίνδυνοι από τη Lazio ήρθαν στις στημένες φάσεις και από κάποιες σέντρες απ' τα πλάγια".

Μέρα γιορτής στην οικογένεια Giovinco
Sebastian: αν ήμουν ξένος, θα έπαιζα πιο πολύ...
Ferrara: δεν σκέφτηκα στιγμή να αλλάξω το
στήσιμο της ομάδας αφού είχα τον Seba έτοιμο να μπει

"Είμαι χαρούμενος, καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς σε ένα δύσκολο ματς. Μειρκές φορές όταν παίρναμε τη μπάλα κάναμε λάθη αλλά όπως και να έχει είμαστε καλοί. Σήμερα μέτραγε να κερδίσουμε και αυτοί είναι σημαντικοί βαθμοί", είπε το "ατομικό μυρμήγκι" που ήταν εμφανώς ικανοποιημένο όπως και όλη του η οικογένεια: εκτός από την καλή εμφάνιση του Sebastian, ο μικρός αδερφός του έδωσε τη νίκη στην Primavera της Juventus στο πολύ δύσκολο γήπεδο της Genoa (αναλυτικά εδώ).

Buffon: η αυτοπεποίθηση αυξάνει και αυτή είναι
η βάση των επιτυχιών. Η Juve έχει ανάγκη τον David

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη νίκη που δίνει αυτοπεποίθηση αλλά και για το γκολ του Trezeguet εμφανίστηκε ο Buffon. "Έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον David και γι' αυτό όταν έβαλε γκολ έτρεξα από τη μια μέριά του γηπέδου στην άλλη για να τον αγκαλιάσω. Η Juve έχει ανάγκη από έναν τέτοιο παίχτη, δνε είναι πολλοί οι επιθετικοί που σκοράρουν όσο αυτός. Απόψε ήταν σημαντικό να κερδίσουμε εναντίον μιας ομάδας σαν τη Lazio που μας δυσκόλεψε. Νίκες σαν αυτήν αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας και μας κάνουμε να συνειδητοποιούμε ακόμα περισσότερο τη δυνάμή μας. Αυτό ήταν στη βάση των επιτυχιών μας τα προηγούμενα χρόνια και αυτό πρέπει να μας οδηγήσει στις επόμενες επιτυχίες".

Ο πρόεδρος της Lazio δεν τα έβαλε με τον διαιτητή...

(Update 3) Ο πρόεδρος της Lazio Lotito, που δέχεται τα πυρά της κριτικής γιατί κρατά "στο ψυγείο" Pandev και Ledesma, δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την διαιτησία στην επίμαχη φάση του γκολ την οποία, μάλιστα απέφυγε να σχολιάσει αρκούμενος να πει ότι "όποιος ξέρει από ποδόσφαιρο και όχι από μπάλα, είδε ότι η Lazio σήμερα δεν άξιζε την ήττα"... Υποστήριξε μάλιστα, και αυτή ήταν η αναφορά του στην διαιτησία, ότι ο διαιτητής ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι...

Μια διπλή παράδοση "κράτησε"

Τέταρτο ματς στη Ρώμη κατά της Lazio μήνα Σεπτέμβριο και τέταρτη νίκη -αν συνυπολογίσουμε ότι τη δεύτερη φορά πήραμε πρωτάθλημα, τότε έχουμε και άλλους λόγους να πανηγυρίζουμε που άντξε αυτή η παράδοση (αναλυτικά εδώ). Υπάρχει και άλλη μια παράδοση, όμως: τέταρτο ματς με τον Gervasoni διαιτητή, 4 νίκη (εδώ)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: