Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ferrara: στη Ρώμη για να νικήσουμε πάλι. Ο Del Piero τελικά έμεινε στο Τορίνο...

Προσοχή στη Lazio, "ομάδα σε μεγάλη φόρμα και πολύ σφιχτή, ομάδα που δύσκολα αιφνιδιάζεται", ζήτησε ο Ciro Ferrara κατά την παραδοσιακή συνέντευξη τύπου πριν τον αυριανό αγώνα κατά την οποία δεν έκρυψε τη φιλοδοξία της ομάδας να πάρει άλλη μια νίκη: "μας περιμένει ένα ματς κατά μιας ομάδας που έχει τους ίδιους βαθμούς με μας, που είναι καλά, που πήρε αμέσως καλά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάκτησης του Super Cup. Ξέρω ότι έχει κάποια προβλήματα και ότι Rocchi και Zarate είναι αμφίβολοι [1] αλλά θα έχει σίγουρα τον Cruz, έναν που συχνά χτύπησε τη Juventus (σ.σ. 12 γκολ μας έχει βάλει), έβαλε γκολ και σε μένα. Τη νίκη μας πριν από δυο βδομάδες (σ.σ. κατά της Roma) την ξεχάσαμε ήδη, αν και θέλουμε να νικήσουμε και άλλο και να συνεχίσουμε τον ίδιο δρόμο", συμπλήρωσε τονίζοντας ότι το παιχνίδι είναι "δύσκολο".

(Update 2) Η συνέντευξη τύπου του Ciro Ferrara όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο Trezeguet είναι 100% έτοιμος και, αναφερόμενος στην πρόθεσή του να φύγει στο τέλος της χρονιάς, τόνισε ότι εκτιμά το γεγονός ότι ο Γάλλος υπογράμμισε πως θέλει να φύγει νικητής.

Ενώ είχε ανακοινωθεί, έμεινε εκτός αποστολής
ο Del Piero. Ο
Caceres στη θέση του Grygera

O Ferrara δεν άνοιξε τα χαρτιά του για τη σύνθεση της ομάδας αλλά φάνηκε ότι δίπλα στον Amauri ενδέχεται να ξεκινήσει ο Trezeguet καθώς ο Iaquinta έπαιξε και στα δυο ματς της Εθνικής και ξόδεψε πολύ ενέργειεα. Όσον αφορά τους άλλους διεθνείς της Juventus, ο Ferrara σημείωσε ανακουφισμένος ότι επέστρεψαν χωρίς προβλήματα -μόνο ο Grygera έφαγε μια γερή κλωτσιά αλλά "αν δεν τα καταφέρει θα είναι έτοιμος ο Caceres", είπε το μεσημέρι και όντως ο Τσέχος έμεινε εκτός. Ο Felipe Melo, έχοντας το πιο μακρινό ταξίδι, θα συμπεριληφθεί στην αποστολή απευθείας στη Ρώμη (update) και ο Ferrara σημείωσε ότι δεν έχει κανένα στοιχείο που να οδηγεί στη μη χρησιμοποίησή του, κάτι που ισχύει και για τον Grosso, όπως είπε. "Σε σχέση με το τελευταίο ματς θα υπάτξουν αλλαγές και ενόψει της αναμέτρησης της Τρίτης με την Bordeaux", συμπλήρωσε τονίζοντας ότι από εδώ και πέρα θα καταφύγει συχνά στο turn over καθώς σε 21 μέρες θα γίνουν 7 παιχνίδια: "παίζοντας τόσο πολύ θα είναι δύσκολο να ξαναβρει κανείς την ενέργεια, φυσική και νοητική και θα χρειαστεί να διαχειριστούμε τις δυνάμεις μας. Το ξέραμε και γι' αυτό θέλαμε τόσο βα΄θος στην ομάδα. Θα πρέπει να τους εμπιστευτώ όλους".
'Οσον αφορά στον Del Piero, ενώ αρχικά στη συνέντευξη τύπου ο Ferrara είπε ότι θα ήταν στην αποστολή (χωρίς να είναι δεδομένο ότι ήταν σε κατάσταση να αγωνιστεί από το 1') τελικά το απόγευμα, κατόπιν συνεννόησης παίχτη-γιατρών-προπονητή, έμεινε στο Τορίνο σε μια προσπάθεια να είναι έτοιμος για το ματς με την Bordeaux, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το site της Juventus. Για το ματς με τους Γάλλους ο Ferrara είπε ότι εύχεται να έχει διαθέσιμο και τον Zebina που έμεινε εκτός αποστολής αφού έχει προλάβει να κάνει μόλις δυο προπονήσεις απ' όταν επανήλθε.
Στην 20μελή αποστολή τελικά μετέχουν οι: 1 Buffon, 2 Caceres, 3 Chiellini, 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 8 Marchisio, 9 Iaquinta, 11 Amauri, 12 Chimenti, 13 Manninger, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 18 Poulsen, 19 Molinaro, 20 Giovinco, 28 Diego, 29 De Ceglie, 30 Tiago, 33 Legrottaglie.
Απάντηση στον Moratti: επιβεβαιώνει
ότι έχουμε αρχίσει να τους πιέζουμε...

Στη συνέντευξή του ο Ferrara ρωτήθηκε και για την αντιπαράθεση του Moratti με τον Lippi (αναλυτικά εδώ) και τη δήλωση του προέδρου της Inter ότι υποστηρίζει τη Lazio: "θα παραξενευόμουν με το αντίθετο, να υποστήριζε τη Juventus. Αυτό μου επιβεβαιώνει άλλη μια φορά ότι η Juve ασκεί πίεση στο πρωτάθλημα"...

(Update 3) O Ferrara σημείωσε τον "κίνδυνο" η Juventus να δώσει και άλλους παίχτες στη Squadra Azzurra (Amauri, Del Piero αλλά και De Ceglie, Giovinco) αλλά και σε άλλες Εθνικές (Diego)...

O Ballardini δεν αποκλείει επαναφορά Zarate
αλλά το συμβούλιο με τους γιατρούς λέει "όχι"...


[1] (Update 2) Ο προπονητής της Lazio άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παίξει αύριο ο Zarate καθώς προπονήθηκε και δεν ένιωσε ενοχλήσεις. Κρίσιμη θα είναι η τελευταία προπόνηση για να ληφθεί η σχετική απόφαση. (update 4) Στη λίστα των παιχτών της Lazio που κάλεσε ο Ballardini περιλαμβάνονται τόσο ο Zarate όσο και ο Rocchi (έχουν κληθεί οι: Bizzarri, Muslera, Inzaghi, Faraoni, Siviglia, Kolarov, Diakite', Radu, Lichtsteiner, Dabo, Meghni, Matuzalem, Mauri, Perpetuini, Eliseu, Foggia, Zarate, Baronio, Del Nero, Rocchi, Cruz) αλλά αργά το βράδυ, μετά από συμβούλιο με το ιατρικό τιμ, φαίνεται ότι αποφασίστηκε να μην διακινδυνεύσει τη συμμετοχή του Αργεντίνου που, πάντως, ήθελε να αγωνιστεί κατά των bianconeri... Δεδομένης της απουσίας και του Rocchi, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στα αθλητικά sites θέλουν τον Ballardini να καταλήγει στο δίδυμο Cruz-Foggia.

Πηγές: Tuttosport, Corriere dello Sport, Juventus.com, sslazio.it

Δεν υπάρχουν σχόλια: