Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ο Luciano Bruni προπονητής της Primavera

Μετά το χθεσινό ορισμό των υπευθύνων του Νεανικού Τομέα, και του νέου team manager του συλλόγου (αναλυτικά εδώ), σήμερα το μεσημέρι η Juventus ανακοίνωσε τον Luciano Bruno ως νέο προπονητή της Primavera.

Ως παίχτης κατέκτησε το ιστορικό scudetto με τη Verona

Γεννημένος στο Λιβόρνο στις 24 Δεκεμβρίου 1960, o Bruni ξεκίνησε παίζοντας στις Ελπίδες της Fiorentina (κατέκτησε μάλιστα ένα τουρνουά Viareggio) για να περάσει μετά στην πρώτη ομάδα των viola όπου έμεινε ως το 1981. Μετά από δυο σεζόν στη Serie B, σε Pistoiese και Reggiana, πήγε στη Verona συνεισφέροντας στον ιστορικό scudetto του 1984/85. Τελείωσε την καριέρα του σε ομάδες της Τοσκάνης (Lucchese, Siena, Arezzo και Castelfiorentino) και από το 1997 ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής στη Σχολή Ποδοσφαίρου Firenze Sud. Μετά από ένα χρόνο πέρασε στη Fiorentina, όπου πέρασε από όλες τις κατηγορίες του Νεανικού Τομέα φτάνοντας μέχρι την Primavera. Μετά από ένα σύντομο διάστημα στον πάγκο της πρώτης ομάδας της Rondinella (ομάδα της Φλωρεντίας στη Serie D, ανέλαβε προπονητής της αλλά μετά ξαναγύρισε στη δουλειά του με τους νέους και πέρασε από τις ομάδες Primavera της Siena και της Piacenza όπου γνωρίστηκε με το νέο υπεύθυνο του Νεανικού Τομέα, Castagnini. Πέρυσι ήταν βοηθός στην Hellas Verona, που κατετάγη 7η στη Lega Pro 1 A (πρώην C1 Όμιλος A).

Συντονιστήκαμε με Castagnini, Pessotto

"Το να προπονείς την Primavera της Juventus είναι μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση και γι' αυτό ευχαριστώ την διοίκηση που με επέλεξαν" δήλωσε στο "Juventus Channel" όπου τόνισε ότι συντονίστηκε αμέσως με τον Castagnini και τον Pessotto "όσον αφορά στα προγράμματα που πρέπει να υιοθετήσουμε". Η προετοιμασία της Primavera θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, στο Chiusa Pesio.

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: