Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Εναλλακτικές λύσεις και "κλειδιά" για τον D' Agostino ψάχνει η Juventus

Η μεταγραφική κίνηση της Juventus εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τον D' Agostino, τον επιτελικό νου που ζήτησε ο Ferrara, είτε μέσω της αναζήτησης "κλειδιών" που θα ξεκλειδώσουν την υπόθεση είτε αναζητώντας εναλλακτικούς παίχτες η δημοσιοποίηση των οποίων ασκεί πίεση στην Udinese...

Gilberto Silva, Ledesma, οι εναλλακτικές λύσεις;

Η "Stampa" σήμερα ονοματίζει αυτές τις εναλλακτικές λύσεις: Ledesma, Gilberto Silva (για τον οποίο ο αθλητικός διευθυντής της Juventus Alessio Secco ζήτησε πληροφορίες από τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον Mellberg).
Ο Ledesma, 24χρονος Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο, συμφώνησε χθες με τον πρόεδρο της Lazio Lotito, όχι στην ανανέωση συμβολαίου αλλά στο ότι θα τον αφήσει να φύγει για 10-15 εκατ. προκειμένου να μην προσφύγει στο άρθρο 17. Στο περιβάλλον του δείχνουν να προτιμούν να μείνει στην Ιταλία παρά το ενδιαφέρον της Atletico Madrid και της Chelsea και περιμένουν να εκδηλωθεί το ενδιαφέρον της Milan. Η Juventus, πάντως, τον είχε προσεγγίσει εδώ και μήνες.

H Villareal δεν ανταλλάσει τον G.Rossi με τον Trezeguet

H "Stampa" κλίνει την υπόθεση του G.Rossi: από την Ισπανία έγινε γνωστό ότι η Villareal δεν τον ανταλλάσει με τον Trezeguet -τον παραχωρεί για 20 εκατ. Σε περίπτωση που βρεθεί αγοραστής για τον Γάλλο, με 8-10 εκατ., η Juventus θα μπορούσε να πάρει τον Pandev ενώ ξανακούστηκε ένα όνομα που για χρόνια ενδιέφερε τη Juventus: ο 26χρονος Jan Klaas Huntelaar τον οποίο αποφάσισε να πουλήσει η Real Madrid.

Σενάριο Acquafresca

Με την παραχώρηση του Γάλλου συνδέεται όμως μια μεταγραφική είδηση που υποκρύπτει ένα πολύπλοκο σενάριο το οποίο ενδεχομένως να καταλήγει στον D' Agostino. Η "Gazzetta dello Sport" υποστηρίζει ότι η Juventus ενδιαφέρεται για το νεαρό Robert Acquafresca, διεθνή με την Under 21, ο οποίος επέστρεψε από την Cagliari στην Inter για να δοθεί κατευθείαν στην Genoa στο πλαίσιο της μεταγραφής Milito-Thiago Motta στην Inter. Όμως, στην Genoa ο μικρός (που κοστολογείται 14 εκ.) είναι κλεισμένος από τους Floccari και Crespo, επίσης νέα αποκτήματα της ομάδας.
Καθώς ο πρόεδρος της Genoa Enrico Preziosi ετοιμάζεται να εξαγοράσει τον Criscito και να συμφωνήσει με τη Juventus για την παράταση του δανεισμού του Palladino στην ομάδα του για άλλον ένα χρόνο, η "Gazzetta dello Sport" υποστηρίζει ότι οι δυο σύλλογοι σκέφτονται να συμφωνήσουν για το πέρασμα στη Juve του Acquafresca που από τη Σουηδία όπου βρίσκεται για το Euro Under 21 διαμηνύει ότι θέλει να αγωνιστεί σε ομάδα όπου θα μπορεί να παίζει. Πουλώντας τον Trezeguet, η Juventus θα μπορούσε να επενδύσει τα χρήματα για να αποκτήσει τη συνιδιοκτησία του πιο ταλαντούχου νεαρού Ιταλού φορ. Όμως η είδηση-σενάριο έχει συνέχεια σύμφωνα με την οποία ο Acquafresca θα σταλεί να αγωνιστεί για ένα χρόνο στην Udinese, στο πλαίσιο της μεταγραφής D' Agostino, ενώ στο μεταξύ η Juve θα πάρει τον Pandev -που, επισήμως, δεν ζήτησε από τη Lazio- ο οποίος θα σχηματίσει το επιθετικό δίδυμο με τον Acquafresca σε δυο χρόνια --στο πλαίσιο της αντίληψης του Buffon η Juve να είναι όλο και πιο ιταλική.
Acquafresca: ωραία έκπληξη

(Update) Από τη Σουηδία ο Acquafresca, που αποκάλυψε ότι του τηλεφώνησε και η Foulham, είπε ότι ένιωσε περηφάνεια στην πληροφορία ότι τον σκέφτεται η Juventus: "δεν το περίμενα, φαίνεται ότι δούλεψα καλά αυτά τα δυο-τρία χρόνια", είπε τονίζοντας πάντως ότι τώρα θέλει να επικεντρωθεί στο Euro Under 21. "H Juve είναι μια πολύ ωραία έκπληξη", συμπλήρωσε.
Συνωστισμός για την αριστερή πλευρά

Έχοντας ως δεδομένη την παραμονή του Criscito στη Genoa, οι υποψήφιοι για την αριστερή πλευρά είναι, πλέον: ο 27χρονος Andrea Dossena της Liverpool που στοιχίζει τα περισσότερα (7-8 εκ.), ο 31χρονος Fabio Grosso της Lyon και ο 27χρονος Manuel Pasqual της Fiorentina ενώ στη Juventus έκαναν πάνω από μια σκέψη για τον 27χρονο Maxwell της Inter και τον 28χρονο Emiliano Moretti της Valencia. Οι τελικές οικονομικές απαιτήσεις θα παίξουν ρόλο στην τελική επιλογή... Για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, ως μοναδικός υποψήφιος εμφανίζεται ο 23χρονος Marco Motta που η Roma ακόμα δεν αποφάσισε αν θα εξαγοράσει από την Udinese... Πάντως, η ομάδα της πρωτεύουσας έχει περιθώριο ως τις 25 του μήνα να δώσει τα 3,5 εκ. στην Udinese και να αποκτήσει τον παίχτη...

Πηγές: La Stampa, Gazzetta dello Sport, TMW

Δεν υπάρχουν σχόλια: