Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Ο Amauri θέλει την Ιταλία και ο Lippi τον Amauri μαζί με μερικούς juventini ακόμα

Τη διαθεσιμότητά του για την Squadra Azzurra εξέφρασε ο Amauri την ώρα που και ο Lippi τον εντάσσει στα σχέδια ανανέωσης της ομάδας μετά το ναυάγιο στο Confederation's Cup, σχέδια στα οποία γίνεται γνωστό ότι εντάσσονται και ο Marchisio, o Giovinco (εφόσον παίζει με τη Juve) αλλά και ο Balotelli.

Amauri: εκείνος που μπορεί να με καλέσει δεν με θέλει,
εκείνος που θα με ήθελε, δεν μπορεί. Το Σεπτέμβριο Ιταλός...

Δηλώνοντας ότι "υπέφερε να βλέπει την Confederation's Cup στην τηλεόραση", ο Amauri θύμισε ότι "το Σεπτέμβριο θα είμαι Ιταλός, έξι μήνες μετά τη σύζυγό μου, όπως προβλέπει ο νόμος" και διαμήνυσε: "η μοναδική βεβαιότητα αυτή τη στιγμή είναι ότι εκείνος που μπορεί να με καλέσει (σ.σ. Dunga) δεν με θέλει ενώ εκείνος που θα με ήθελε (σ.σ. Lippi) δεν μπορεί να το κάνει", δήλωσε ο Amauri επισημαίνοντας μάλιστα ότι "το να αγωνιστεί με τη γαλάζια (azzurra) φανέλα θα ήταν ένας τρόπος να ξεπληρώσω όσα έκανε για μένα αυτή η χώρα"...
Στην ίδια συνέντευξη ο Amauri διέψευσε ότι ζήτησε αύξηση από τη Juventus και χαρακτήρισε "απλώς φήμη" όσα γράφτηκαν για την επιθυμία του να πάει στη Milan: "προτεραιότητά μου είναι η Juve", τόνισε και αφού είπε καλά λόγια για τον Ranieri ("ναι, με στεναχώρησε η απομάκρυνσή του, είχαμε μια καλή σχέση, με θέλησε, με αξιοποίησε και κανείς δεν έπαιζε εναντίον του") έπλεξε το εγκώμιο του Ciro Ferrara βάζοντας και το στόχο της νέας σεζόν: "είναι προετοιμασμένος, ξέρει τι θέλει. Tο να είναι για καιρό ο βοηθός του Lippi στην Εθνική του δίνει ήδη ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Στα δυο τελευταία ματς τα πήγε πολύ καλά, φαντάσου τώρα που θα μπορέσει να προετοιμάσει τη σεζόν από την αρχή. Μετά τη δεύτερη θέση, δεν μένει παρά να κερδίσουμε τον τίτλο"...

Amauri, Pazzini, Balotelli σκέφτεται ο Lippi
ενώ για τη μεσαία γραμμή θέλει Marchisio, D' Agostino
Σκέφτεται και τον Giovinco, εφόσον παίζει στη Juve...

Μετά την εξαφάνιση του Toni ο Lippi -γράφεται πλέον παντού- επανέρχεται στον Amauri τον οποίο, έτσι και αλλιώς, θέλει εδώ και μήνες, Δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή στην Squadra Azzurra. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ετοιμάζεται, ενδεχομένως ήδη από το φιλικό της 12ης Αυγούστου στη Βασιλεία με την Ελβετία, να συμπεριλάβει στην αποστολή τον Pazzini της Sampdoria που στην Εθνική έδειξε πιο αξιόπιστος από τον Gilardino ο οποίο in azzurro δεν εκφράζεται εξίσου καλά με τη Fiorentina... Θα επιβεβαιώσει τον Iaquinta και ενώ φαίνεται να επιμένει οριστικά να κρατήσει κλειστή την πόρτα στον Cassano (τόσο λόγω χαρακτήρα αλλά και επειδή στα 27 του δεν μπορεί να του αλλάξει τρόπο παιχνιδιού), σκέφτεται σοβαρά να καλέσει τον Balotelli. Πρώτα, όμως, θέλει να μιλήσει με τον Mourinho και τον Casiraghi για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του μικρού που συχνά του στοιχίζει την κόκκινη κάρτα... Στην ατζέντα του Lippi βρίσκεται και ο Giovinco, υπό την προϋπόθεση ότι θα αγωνίζεται στη Juventus -κάτι που ο Cobolli Gigli έχει πει ότι είναι στα σχέδια του Ferrara- όπως και ο Acquafresca, ο νεαρός που φαίνεται ότι θα καταλήξει στα χέρια της Juventus, σε συνιδιοκτησία με τη Genoa, και θα δοθεί δανεικός σε Atalanta ή Parma. Δείχνει να απομακρύνεται η προοπτική της Εθνικής για Di Natale και Del Piero (αν και ο capitano ξέρει ότι έχει μερικούς μήνες μπροστά του για να εκπλήξει τους πάντες) ενώ σε αναμονή βρίσκονται Pepe και Quagliarella.
Στη μεσαία γραμμή, με τον Perrotta κομμένο και τον Gattuso περισσότερο έξω παρά μέσα (εκτός και αν επανέλθει), ο Lippi δείχνει αποφασισμένος να καλέσει τον Marchisio και να αλλάξει το αγαπημένο του 4-3-3 σε ένα 4-2-3-1 ή σε ένα σχήμα με 4 παίχτες στη μεσαία γραμμή. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ξανακαλέσει και το φανερότατο αντικείμενο του πόθου της Juventus, τον Gaetano D' Agostino για τον οποίο επίκειται η συνάντηση της Juventus με την Udinese. Σταθερό σημείο αναφοράς παραμένει o De Rossi και ο Pirlo ενώ υπό παρατήρηση παραμένει ο Aquilani που φέτος ήταν τραυματίας. Και, βέβαια, ο Camoranesi.

Aνεβαίνουν οι μετοχές Santon, Motta,
υπό παρατήρηση Criscito, De Ceglie, Santacroce

Στην άμυνα, η κακή εμφάνιση του διδύμου Cannavaro-Chiellini δεν ανησυχεί (πολύ) διότι λαμβάνεται υπόψη ότι ο Cannavaro -ο πιο σίγουρος για το Lippi μαζί με τον Buffon- προερχόταν από τραυματισμό, η μέτρια εμφάνιση του Chiellini αποδίδεται σε κακή ψυχολογία και συνολικά εκτιμάται ότι δεν τράβηξε αμυντικά ολόκληρη η ομάδα. Στοιχείο στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο Legrottaglie μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Πάντως, ο Lippi θα προχωρήσει σε ανανέωση και στην άμυνα. Ο Zambrotta, σκιά του παίχτη που γνωρίσαμε στη Juventus φαίνεται να χάνει τη θέση του ενώ ανεβαίνουν οι μετοχές του Motta (βρέθηκε στο στόχαστρο της Juventus αλλά, λογικά, η Roma θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς του από την Udinese) και του Santon που, κατά μια εκδοχή ο Lippi σκέφτεται να τον μετακινήσει αριστερά ως εναλλακτικό για τον Grosso που βρίσκεται όλο και πιο κοντά στη Juventus -αναμένεται συνάντηση με τη Lyon την Πέμπτη. Καθώς, μάλιστα, και στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής ο Dossena έδειξε να υστερεί κάπως αμυντικά... Υπό παρατήρηση και οι Criscito, De Ceglie που όμως επισημαίνεται ότι έχουν μεγαλύτερη έφεση στην επίθεση παρά στα αμυντικά τους καθήκοντα... Στα υπόψιν, από τους νέους, και ο Bocchetti όπως και ο Santacroce, άλλος ένας νέος που ακούγεται για τη Juventus αν και θα είναι δύσκολο να τον πάρει από τη Napoli.
Τέλος, ως Νο 2 του Buffon ακούγεται ότι θα προβιβαστεί ο Marchetti της Cagliari, παίχτης που ακούστηκε και για τη Juventus, όταν είχαν φουντώσει τα σενάρια περί μεταγραφής του Buffon.

Πηγές: La Stampa, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: