Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Primavera: εμπρός για το 5ο scudetto!

Στην τελική ευθεία με στόχο το 5ο της scudetto μπαίνει η Primavera που έφτασε στα τελικά του πρωταθλήματος αποκλείοντας με ένα συνολικό 8-2 την Catania, την ώρα που αποκλείονταν ομάδες όπως η περυσινή πρωταθλήτρια Sampdoria, η προπέρσινη πρωταθλήτρια Inter και η Roma...

Απόψε με την Palermo

Τα τελικά ξεκινάνε σήμερα με τους αγώνες των προημιτελικών: από τη μια Chievo-Genoa στις 15:00 και, στις 22:00 (ώρα Ελλάδας, πάντα) Juventus-Palermo. Οι νικητές των δυο παιχνιδιών θα παίξουν μεταξύ τους στις 4 του μήνα και η νικήτρια θα φτάσει στον τελικό της 8ης Ιουνίου. Για την άλλη θέση στον τελικό, στα προημιτελικά θα παίξουν, σήμερα, Lazio-Siena και Reggina-Udinese -οι νικητές θα αγωνιστούν στα ημιτελικά και ο νικητής στον τελικό.
(update) H Chievo είναι η πρώτη ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά
Η πρώτη αντίπαλος των νεαρών bianconeri, η Palermo, έφτασε ως εδώ αποκλείοντας την περυσινή πρωταθλήτρια Sampdoria (1-0 εντός, 2-3 εκτός). Η δύναμη των σικελών εντοπίζεται στην άμυνα (κατά την κανονική περίοδο δέχθηκε μόλις 20 γκολ). Δεν έχει ιδιαίτερα ισχυρή επίθεση: 41 γκολ, τα 23 από τα οποία σημείωσαν οι Giovio-Misuraca. Δεν θα αγωνιστεί με την Palermo ο Λιθουανός Mchedlidze που είναι στην Εθνική του -ένας παίχτης που συχνά καλείτο και στην πρώτη ομάδα με την οποία, μάλιστα, σκόραρε κατά της Juventus σε εκείνο το 2-1 μέσα στο Τορίνο για το πρωτάθλημα -ήταν το μοναδικό του γκολ στη Serie A και επέτρεψε στην Palermo να νικήσει τη Juve στο Τορίνο μετά από 47 χρόνια! Οι μικροί καλούνται, λοιπόν, να σβήσουν εκείνη τη μελανή σελίδα...

Το 2006 το προηγούμενο scudetto

Η Primavera είχε κατακτήσει το τελευταίο της scudetto την περίοδο 2005/06 (με Marchisio, Giovinco, De Ceglie), 12 χρόνια μετά το προηγούμενό της, τη σεζόν 1993/94. Το πρώτο της scudetto η Primavera το κατέκτησε το 1962/63, στην πρώτη διοργάνωση του πρωταθλήματος, και το δεύτερο το 1971/72.

Ποιές ομάδες έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα

Τα περισσότερα πρωταθλήματα, σε επίπεδο Primavera, έχει κερδίσει η Torino (8) και ακολουθούν η Inter και η Roma (από 6). Τέσσερα πρωταθλήματα, όσο η Juventus, έχει κερδίσει και η Lazio ενώ ακολουθούν: Fiorentina (3), Atalanta, Brescia, Cesena, Lecce, Perugia, Udinese, Verona (από 2) και Bari, Como, Empoli, Milan, Napoli, Padova, Sampdoria, Spal (από 1).

Πηγή: Lega Calcio, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: