Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Περιμένοντας τον D' Agostino η Juve διαψεύδει τους Ισπανούς: ο Tiago δεν είναι υπό μεταγραφή

Η προαναγγελθείσα συμμετοχή του Gino Pozzo, γιού του αφεντικού της Udinese, και "ανθρώπου της τελευταίας υπογραφής", στη σημερινή συνάντηση των δυο συλλόγων με αντικείμενο τον Δ' Agostino, δημιουργεί προσδοκίες ότι η μεταγραφή του επιτελικού μέσου μπαίνει στην τελική ευθεία. Άλλωστε και οι δικηγόροι της Juventus έχουν ετοιμάσει τα συμβόλαια. (Update 2) Η ασθένεια του Secco οδήγησε σε αναβολή για τη Δευτέρα αφού πρώτα οι δυο αντιπροσωπείες αντάλλαξαν απόψεις: ο D' Agostino θα έρθει πιθανόν έναντι 10 εκ. συν Paolucci, Lanzafame ενώ ακούστηκε ότι η Udinese ζητά ...το 50% του Giovinco που θα παίζει όμως στη Juve...

"Κλειδί" τα ανταλλάγματα

Βέβαια, υπάρχουν μερικές κρίσιμες λεπτομέρειες καθώς η τιμή του D' Agostino, από τα 8 εκ. που ήτνα πέρυσι (αλλά ο Ranieri είπε "όχι") πέταξε στα 20-25 εκ. φέτος και μένει να αποφασιστεί πόσο θα κοστολογηθούν τα ανταλλάγματα... Η Juve ήλπιζε να κλείσει με 15 εκ. τα οποία θα περιόριζε παραχωρώντας το υπόλοιπο 50% του Michele Paolucci (είχε εκτιμηθεί στα 2,75 εκ. στο πλαίσιο της μεταγραφής του Iaquinta) και δίνοντας, σε καθεστώς συνιδιοκτησίας, τον Lanzafame. Η Udinese ανέβασε τις απαιτήσεις της, μέχρι τελευταία στιγμή προσπάθησε να βάλει στο τραπέζι τον Giovinco, η Juve απάντησε λέγοντας ότι ενδιαφέρεται για τον Diarra αλλά και για τον Ledesma. Τώρα, λέγεται θα μπορούσε να πάρει τον Zuniga της Siena για να τονη γυρίσει στην Udinese αν και πιο πιθανό παραμένει να δώσει ως αντάλλαγμα τους Paolucci και De Ceglie -βέβαια τον μπακ της Εθνικής Under 21 η Juventus τον υποσχέθηκε στη Napoli (4,5 εκ. για το 50%) αλλά εκτιμάται ότι αυτή η κίνηση μπορe;i να έγινε απλά και μόνο για να καθοριστεί η τιμή του... Το ζήτημα πλέον είναι η τιμή του Paolucci που πήγε πολύ καλά φέτος με την Castania (ο Zenga θα τον ήθελε μαζί του στην Palermo). Η Juve κάνει λόγο για 6,5 εκ. υπολογίζοντας έτσι ότι θα απαιτηθούν άλλα 7 εκ. μετρητά για να φτάσει τα 18 εκ. στα οποία ελπίζει να κλείσει η μεταγραφή... Η Udinese, όμως, ανεβάζει στα 20 εκ. την τιμή του D' Agostino, μειώνει κατά 2 εκ. την τιμή του Paolucci και ζητά 12 εκ. μετρητά...
Ο D' Agostino ελπίζει -το ξαναδήλωσε ότι η Juventus αποτελεί προτεραιότητά του -στη συνάντηση με την Udinese θα μετάσχει και ο ατζέντης του Franco Zavaglia που έχει συμφωνήσει ήδη με τον αθλητικό διευθυντή της Juventus, Alessio Secco για ένα 5ετές συμβόλαιο με 1,8 εκ. το χρόνο.
Κατηγορηματική διάψευση της Juventus:
ο Tiago δεν είναι υπό μεταγραφή, τον
υπολογίζουμε για την επόμενη σεζόν


(Update 2) Η Juventus εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά όσα γράφτηκαν στην Ισπανία: ότι ο Secco, όταν βρέθηκε στην Ισπανία πρότεινε στην Atletico τον Tiago, παίχτη για τον οποίο οι μαδριλένοι έχουν ενδιαφερθεί δυο φορές αλλά τη μία δεν τα βρήκαν στα λεφτά και τη δεύτερη υπήρξε βέτο του Ranieri. Τώρα όμως φαίνεται πιθανότερο ο Πορτογάλος να φτάσει στη Μαδρίτη όπου βρίσκεται ήδη ο ατζέντης του, Jorge Mendes, που διαπραγματεύεται το συμβόλαιο του Cristiano Ronaldo... Με την ανακοίνωσή της η Juventus τονίζει ότι ο Tiago, όχι μόνο δεν είναι υπό μεταγραφή αλλά υπολογίζεται για την επόμενη σεζόν: "η Juventus δεν πρόσφερε ποτέ τον Tiago στην Atletico Madrid. Οι ειδήσεις που αναφέρθηκαν στο "El Mundo Deportivo" και αναπαρήχθησαν από μερικά ιταλικά media στερούνται εντελώς οποιασδήποτε βάσης. Ο Πορτογάλος μέσος, που φέτος έδειξε τις αρετές του σε πολλές ευκαιρίες, συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της Juventus για την επόμενη σεζόν και δεν είναι υπό μεταγραφή".

Ανεβαίνουν οι μετοχές του Grosso

Από εκεί και πέρα, η Juventus πρέπει να αποφασίσει για την άμυνα: τώρα που έγινε γνωστό ότι ο Molinaro γλύτωσε την εγχείριση, πρώτη επιλογή είναι ο Fabio Grosso που με Cannavaro, Chiellini και Buffon θα έφερνε στην ομάδα τα 4/5 της άμυνας της Εθνικής του Lippi. Η Liverpool, πάλι, έδωσε 7 μέρες στη Juventus για τον Dossena -ζητά 6 εκ.
Παράλληλα, αναμένεται η οριστικοποίηση της μεταγραφής του Mellberg -στον Ολυμπιακό, τελικά- αλλά και του Poulsen ενώ τη Δευτέρα αναμένεται η συνάντηση με τη Genoa για τις συνιδιοκτησίες Criscito-Palladino και την ενδεχόμενη συμφωνία για τον Acquafresca που αντιμετωπίζεται και ως "κλειδί" για να φτάσουν οι bianconeri στον Pandev της Lazio που πάντως ενδιαφέρει και τη Napoli και από πολλούς αντιμετωπίζεται ως εναλλακτική λύση στον Giuseppe Rossi... Όμως, για να φτάσει στο νεαρό διεθνή της Villareal η Juventus πρέπει να δώσει τον Trezeguet που ενδιαφέρει όλο και λιγότερο τους Ισπανούς οπότε στη Juve επανεξετάζουν τη δυνατότητα να τον δώσουν στη Manchester City.

Πηγή: La Stampa, Tuttosport, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: