Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Buffon: οι βάσεις υπάρχουν και αν βελτιωθούμε μπορούμε να ελπίζουμε. Αποχαιρετισμός στο Nedved

"Η τελική κατάληξη και πάντως η απόδοση της χρονιάς δείχνουν ότι οι βάσεις της ομάδας είναι καλές και αν καταφέρουμε να βελτιωθούμε και άλλο θα μπορέσουμε να βρεθούμε και εμείς να παλεύουμε για κάτι σημαντικό. Οι αφίξεις του Cannavaro και του Diego είναι σίγουρο δυο πρώτες αξιοσημείωτες κινήσεις που μας κάνουν να ελπίζουμε": αυτό το μήνυμα έστειλε από το site του ο Buffon αποχαιρετώντας ταυτόχρονα το Nedved (και τους Maldini, Figo) αλλά και τον Ranieri.

Με την αποχώρηση του Nedved είμαι ο μοναδικός
που έμεινε από όσους ήρθαν το 2001:
άλλο ένα σημάδι των καιρών που πέρασαν...

"Το χαιρετισμό μου προφανώς στον Pavel Nedved. H γιορτή της Κυριακής ήταν πραγματικά συγκινητική και καθώς κάναμε το γύρο του γηπέδου δεν μπόρεσα να μη σκεφθώ ότι με την αναχώρησή του, είμαι ο μοναδικός που έμεινε από εκείνους τους παίχτες που έφτασαν εδώ το 2001: άλλο ένα σημάδι των καιρών που πέρασαν", συμπλήρωσε μελαγχολικά.

Αναγνώριση της δουλειάς του Ranieri
και αναφορά στους δυο μήνες που πετάξαμε...


Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς, ο Νο 1 σημειώνει ότι "για τη Juventus η σεζόν τελείωσε κατά τον καλύτερο τρόπο με τις δυο νίκες με τη Siena και τη Lazio που μας επέτρεψαν να φτάσουμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα. Είμαστε όλοι πολύ ικανοποιημένοι γι' αυτό αν και υπάρχει μια στεναχώρια για εκείνους τους δυο μήνες που τους πετάξαμε κάπως", σημείωσε για να προχωρήσει στην επισήμανση που μπήκε στην αρχή, ότι η απόδοση της χρονιάς έδειξε ότι οι βάσεις υπάρχουν. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Buffon δεν ξεχνά ούτε τον Ranieri: "μια σκέψη με το τέλος της σεζόν δεν μπορεί να μην πάει στον mister Ranieri και στους συνεργάτες του. Αν στο τέλος φτάσαμε σ' αυτό το τέρμα, αυτό οφείλεται και στη δουλειά που έκαναν τα τελευταία χρόνια", είπε.

Αποχαιρετισμός σε Maldini, Figo, Ancelotti
Στο Confederation's Cup με στόχο τη νίκη

O Buffon αποχαιρέτισε επίσης τον Maldini ("με τον Paolo μοιράστηκα πολλές εξαιρετικές στιγμές στην Εθνική"), τον Figo ("έδωσε μεγάλη λάμψη στο ιταλικό ποδόσφαιρο") αλλά και τον Carlo Ancelotti ("του απευθύνω το "arrivederci", η Ιταλία χάνει έναν προπονητή μεγάλης ανθρώπινης αξίας. Το πόσο κύριος ήταν πολλές φορές υπογραμμίστηκε σε βάρος του επαγγελματισμού του αλλά αν όλα αυτά τα χρόνια κέρδισε τόσα δεν είναι μόνον επειδή είναι σπουδαίο πρόσωπο αλλά και επειδή είναι εξαιρετικός προπονητής. Και εγώ που δούλεψα μαζί του δεν μπορώ παρά να το τονίσω") ενώ δημοσιοποίησε και μια σκέψη για τους αγώνες της Squadra Azzurra στο Confederation's Cup: "θα αντιμετωπίσουμε μερικές από τις ισχυρότερες ομάδες στον κόσμο. Αυτή η διοργάνωση μπορεί να μην έχει την αξία ενός Μουντιάλ ή ενός Εuro αλλά μας ενδιαφέρει να πάμε καλά και να έχουμε ως στόχο τη νίκη".

Πηγή: gianluigibuffon.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: