Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Juventus-Palermo 1-2 με δέκα παίχτες και παρά την προσπάθεια του Marchisio και το γκολ του Del Piero

Από το 1962 είχε να χάσει στο Τορίνο από την Palermo η Juventus, από τότε που η ομάδα του Sivori και του Charles έχασε 4-2 και κατετάγη 12η... Σήμερα, με αυτή την ήττα και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής, η Juve κατρακύλησε 11η αλλά 4 βαθμούς από την κορυφή... Δυο βδομάδες παύσης, λόγω Εθνικών, για να ανασυνταχθεί ενόψει των δυο κρίσιμων ματς που δίνει σε δυο βδομάδες, εκτός με τη Napoli για το πρωτάθλημα, εντός με τη Real Madrid για το Champions League...
Και, σα να μην έφτανε η ήττα, αμέσως μετά το ματς έγινε γνωστό ότι Buffon και Camoranesi βρίσκονται σε κατάσταση μυϊκής κόπωσης. Θα ανταποκριθούν μεν στην κλήση της Εθνικής αλλά προκειμένου να αξιολογηθούν από τους γιατρούς της Squadra Azzurra με ισχυρό το ενδεχόμενο, όπως σημειώνει το επίσημο site της Juventus να επιστρέψουν νωρίτερα πίσω...

(Update, 6/10, 10:50) Oι φάσεις, τα γκολ, το πέναλτυ που ζήτησε ο Del Piero...

Η σημερινή Juventus ήταν τραυματισμένη: χωρίς Chellini και Legrottaglie, έχασε και το Mellberg νωρίς... Χωρίς τον Iaquinta... Ενδεκάδα ανάγκης και ο Ranieri ανακάτεψε την τράπουλα για άλλη μια φορά αφήνοντας στον πάγκο Nedved και Camoranesi και ρίχνοντας στον αγώνα τους baby, Giovinco (αποφασίστηκε το πρωί να παίξει παρά την ελαφράς μορφής επιπεφυκίτιδα), De Ceglie (έβγαλε καλή άμυνα) και Marchisio που ήταν ο καλύτερος στη μεσαία γραμμή: έκοβε, έβγαζε και μπαλιές προς τον Del Piero. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παίζουν σχετικά ανοιχτά αλλά αναγνωριστικά. Ένα φάουλ του Del Piero στο 4', το οποίο κέρδισε ο Giovinco από το Nocerino, κατέληξε στα χέρια του Amelia. Μια κεφαλιά του Grygera στο 13' βγήκε πάνω απ' το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18' ο Amelia πρόλαβε τη σέντρα του Amauri για τον Del Piero και στην αντεπίθεση ο Sissoko πρόλαβε τον Cavani που ετοιμαζόταν να εξαπολύσει κοντινό σουτ κατά του Buffon. Ήταν η πρώτη και τελευταία καλή ενέργεια του διεθνούς από το Μαλί που σήμερα φαινόταν πως δνε ήταν σε καλή μέρα. Γλύτωσε μια κίτρινη στο εικοσάλεπτο, δέχτηκε μια στο 36' και άλλη μια στο 41' και η Juve έμεινε με δέκα... Στο μεταξύ, στην πρώτη πραγματική της επίθεση, η Palermo είχε προηγηθεί στο 23' με τον Miccoli (προς τιμήν του δεν πανηγύρισε) ο οποίος βγήκε έξι λεπτά αργότερα εξαιτίας του φάουλ από το Sissoko. Στη φάση του γκολ, ο Buffon είχε αποκρούσει κοντινό σουτ του Cavani, η μπάλα έφτασε στον Miccoli μέσα στην περιοχή, άγαλμα ο Knezevic και 1-0... Ο Ranieri μετακινούσε τον Giovinco προς τ' αριστερά (ούτως ή άλλως το 4-3-1-2 δεν είχε αποδώσει καθώς ήταν λίγες οι μπαλιές που έπαιρνε ή πήγαινε να πάρει) αλλά στο 33' έχανε τον Mellberg που έβγαινε κουτσαίνοντας. Στη θέση του ο "Brazzo" που πήγε δεξιά με τον Grygera να περνά στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Knezevic -και να τελειώνει το ματς με ένα δόντι λιγότερο... Και όταν όλα πήγαιναν στραβά, ο Amauri κέρδισε φάουλ, το εκτέλεσε απευθείας ο Del Piero και ισοφάρισε, στο 39', σημειώνοντας το πρώτο του γκολ φέτος... Μετά ήρθε η αποβολή... Και το ερώτημα: γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο Sissoko αμέσως μετά την πρώτη κίτρινη κάρτα;
Στο δεύτερο ημίχρονο η Juve έπαιξε σα να είχε 11 παίχτες και επιτέθηκε αφήνοντας αναγκαστικά κάποια κενά πίσω (ειδικά στο τέλος που τα έδωσε όλα), κενά που η Palermo είχε την ψυχραιμία να περιμένει τη στιγμή για να τα εκμεταλλευτεί... Κλεισμένη καλά πίσω, δεν δίσταζε να κάνει φάουλ στα όρια της περιοχής -προφανώς με τη σκέψη ότι ο Del Piero δεν μπορεί να σκοράρει κάθε φορά, το οποίο αποδείχθηκε σωστό... Ψυχωμένος ο De Ceglie, ο Marchisio και βέβαια ο Del Piero που στο 79' διεκδίκησε πέναλτυ όταν έγινε σάντουιτς από δυο αμυντικούς της Palermo καθώς έμπαινε στην περιοχή... Μάταια. Στην επόμενη φάση, γρήγορη αντεπίθεση των Σικελών και 2-1 από τον Mchealidze Levan, ένας πιτσιρικάς γεωργιανός που θα θυμάται ότι είχε μπει αλλαγή είκοσι λεπτά νωρίτερα και έβαλε στο Buffon το πρώτο του γκολ στη Serie A... Ο Ranieri έριξε μέσα τον Camoranesi πρώτα και το Nedved μετά αλλά δεν έγινε τίποτε. Στο 90' ένα φάουλ του Del Piero (με τις δυο ομάδες στο τείχος...) πέρασε άουτ και στην αντεπίθεση ο Simplicio έχασε την ευκαιρία του αγώνα (για το 1-3)...

JUVENTUS-PALERMO 1-2
Τέρματα: 39' Del Piero - 23' Miccoli, 81' Mchealidze Levan
Κόκκινη κάρτα: Sissoko (J) (2 κίτρινες). Κίτρινες κάρτες: Grygera, Amauri (J) - Bovo, Liverani (P)
Διαιτητής: Paolo Tagliavento. Επόπτες: Angelo Carretta, Roberto Carrer. Τέταρτος διαιτητής: Luca Marelli

JUVENTUS: 1 Buffon, 21 Grygera, 4 Mellberg (33' 7 Salihamidzic), 15 Knezevic, 29 De Ceglie, 19 Marchisio, 22 Sissoko, 18 Poulsen (66' 16 Camoranesi), 20 Giovinco (79' 11 Nedved), 10 Del Piero, 8 Amauri. Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 3 Chiellini, 28 Molinaro, 30 Tiago.
Προπονητής: Claudio Ranieri.
PALERMO: 32 Amelia, 16 Cassani, 80 Carrozzieri, 5 Bovo, 42 Balzaretti, 33 Nocerino (79' 4 Tedesco G.), 11 Liverani, 23 Bresciano (60' 99 Mchealidze Levan), 30 Simplicio, 10 Miccoli (29' 8 Migliaccio), 7 Cavani. Αναπληρωματικοί: 1 Ujkani, 46 Raggi, 15 Dellafiore, 14 Guana.
Προπονητής: Ballardini.

Cobolli Gigli: τώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι

(Update, 20:00) "Αυτή την ώρα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και όχι να κάνουμε δράματα. Χάσαμε απλώς ένα παιχνίδι και θα έχουμε ευκαιρία να το διορθώσουμε. Και σήμερα η ομάδα προσπάθησε, κατάφερε να ανατρέψει το πρώτο γκολ και, ακόμα και με ένα παίχτη λιγότερο, προσπάθησε να κερδίσει. Κρίμα για το γκολ που δεχτήκαμε στο τέλος. Τώρα έχουμε την παύση του πρωταθλήματος κι έτσι θα καταφέρουμε να επανακτήσουμε κάποιους από τους τραυματίες μας", δήλωσε μετά το ματς ο πρόεδρος της Juventus, Cobolli Gigli που, όπως έγραψαν τα αθλητικά sites, συμπλήρωσε τις δηλώσεις του "αποκλείοντας κατά τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις ειδήσεις (σ.σ. περί ύπαρξης προβλημάτων μεταξύ προπονητή και συλλόγου). Καμία αμφιβολία για το Ranieri. Ο σύλλογος, και ειδικά ο διευθύνων σύμβουλος Jean Claude Blanc και ο αθλητικός διευθυντής Alessio Secco δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με το Ranieri. Συμμεριζόμαστε τις επιλογές του Ranieri, προχωράμε το σχέδιό μας και σας το λέω τώρα που τα πράγματα δεν πάνε όσο καλύτερα θα θέλαμε. Οι παίχτες στα αποδυτήρια είναι δεμένοι ως ομάδα στην κοινή βούληση να προχωρήσουμε προς την επιτυχία και υπ' αυτή την έννοια προσεγγίζει τις επιλογές του προπονητή", είπε επιφυλάσσοντας την τελευταία του ατάκα για τον ...Cassano: "Τον εκτιμώ όλο και πιο πολύ, μ' αρέσει ως παίχτης και είναι πολύ πνευματώδης. Χαρίζει χαρά στο γήπεδο και έξω με τη συμπάθειά του. Μ' αρέσει πάρα πολύ"!

Διαψεύδει κόντρα με τους παλιούς ο Ranieri και ζητά συγγνώμη από τους tifosi

Εύλογα και οι ερωτήσεις προς τον Ranieri αφορούσαν το κλίμα στα αποδυτήρια και τις πληροφορίες που θέλουν τους "γερουσιαστές" σε κόντρα μαζί του. Κόντρα που ο προπονητής διέψευσε: "εδώ δουλεύουμε όλοι μαζί για να βγούμε απ' αυτή την κατάσταση", είπε υποστηρίζοντας πως τίποτε ακόμα δεν χάθηκε -και αυτό, μαθηματικά, είναι απολύτως σωστό. Ο Ranieri, πάντως, ζήτησε συγγνώμη από τους φιλάθλους για αυτή την κακή αρχή πρωταθλήματος που δεν έχει δικαιολογίες. Αναγνώρισε ότι η ομάδα έχασε κάπως την προσωπικότητά της.

Del Piero: αν υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο capitano, Alessandro Del Piero διαψεύδοντας μεν αλλά... "Προβλήματα στα αποδυτήρια; Εγώ δεν παρατήρησα ιδιαίτερες προστριβές και επειδή κανείς δεν ήρθε να μου κάνει παρατηρήσεις και το μόνο που μετράει για μένα είναι να μιλάμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αν κανείς δεν μου λέει τίποτε, για μένα πάνε όλα καλά. Αν υπάρχουν προβλήματα, πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά, χωρίς φόβο. Μόνο έτσι ξεπερνιούνται τα πράγματα. Η ενότητα είναι θεμελιακή. Εγώ παραμένω αισιόδοξος και καλώς να έρθει αυτή η παύση. Πρέπει να δουλέψουμε, να δώσουμε πολλά παραπάνω όλοι. Πρέπει να ξαναπάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση γιατί πολλά πράγματα δεν λειτούργησαν", κατέληξε ο Del Piero που ανακοίνωσε ότι ο Lippi είχε ήδη επικοινωνήσει μαζί του για να τον ενημερώσει ότι δεν τον κάλεσε στην Εθνική για τα δυο ματς των προκριματικών του Μουντιάλ.

Giovinco: τώρα να σηκώσουμε το κεφάλι και να πάμε μπροστά

Περισσότερο "πρόβλημα του κεφαλιού παρά των ποδιών", εντόπισε ο Giovinco μιλώντας μετά το ματς στο "Juventus Channel": "ξέρουμε ότι δεν είμαστε σε καλή στιγμή αλλά ακριβώς τώρα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να πάμε μπροστά".

Πηγές δηλώσεων: Juventus.com, Tuttosport, Corriere dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: