Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

26 ειδήμονες συνιστούν: η Juve μπορεί!

Στους τραυματισμούς αλλά και στην ατυχία αποδίδουν οι περισσότεροι την κακή στιγμή. Κάποιοι επισημαίνουν την ανάγκη δυο μεταγραφών, στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα. Και όλοι (σχεδόν) δηλώνουν βέβαιοι ότι η Juve όχι μόνο θα ξανασηκωθεί αλλά μπορεί και να κερδίσει κάτι, φέτος. 26 ειδικοί, προπονητές και παλιοί παίχτες λένε την άποψή τους στο δισέλιδο αφιέρωμα της "Tuttosport":

  • O Marcello Lippi, ο ομοσπονδιακός τεχνικός-Παγκόσμιος Πρωταθλητής που με τη Juve κέρδισε τα πάντα, αποδίδει την κακιά στιγμή στους τραυματισμούς και θεωρεί ότι η ομάδα θα συνέλθει ταχύτατα. Υπερασπίζεται εμμέσως τον Ranieri τονίζοντας πως ενώ οι νίκες αποδίδονται κατά 20% στους προπονητές, οι ήττες τους χρεώνονται κατά 120%...
  • Ο θρυλικός Dino Zoff θεωρεί πως υπάρχει το δυναμικό για να φανεί ανταγωνιστική η Juventus ειδικά από τη στιγμή που θα ξεπεράσει τους τραυματισμούς. Κατονομάζει, μάλιστα, ως παίχτη κλειδί τον Camoranesi.
  • Την πεποίθησή του ότι το δυναμικό της ομάδας επιτρέπει να αντιμετωπιστεί ήρεμα το μέλλον, διατυπώνει ένας θρυλικός capitano, ο Giuseppe Furino, που θεωρεί θεμελιώδη την επάνοδο παιχτών όπως ο Zanetti και επισημαίνει πως υπάρχουν "παίχτες "γέροι" και θα πρέπει να επιλεγεί ο χρόνος που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να δώσουν την καλύτερη συνεισφορά. Έτσι η ομάδα θα είναι σίγουρα ανταγωνιστική και θα βρεθεί στο γκρουπ των καλύτερων".
  • Τους τραυματισμούς και την ατυχία αναγνωρίζει ως εμπόδια στη δουλειά του Ranieri ο παλιός προπονητής της Milan και της Ιταλίας, Arrigo Sacchi που τονίζει ότι θα έδειχνε εμπιστοσύνη στον Ranieri.
  • Ο Luigi Di Canio, πρώην προπονητής της QPR, θεωρεί καθοριστική τη συμβολή των γερουσιαστών, της "ψυχής της νίκης αυτής της ομάδας", και εκτιμά ότι η Juve θα παλέψει ως το τέλος παρ' ότι θεωρεί ότι υπολείπεται της Inter και της Milan.
  • Ο Giuseppe Papadopulo, πρώην προπονητής της Lecce, θεωρεί κομβικούς τους παλιούς για την έξοδο από την κρίση, πιστεύει πως η μικρή διαφορά από την κορυφή δίνει στην ομάδα δυνατότητες ενώ θεωρεί πιο δύσκολ την πορεία στην Ευρώπη.
  • Ο Eugenio Fascetti, ο προπονητής που ανέδειξε τον Cassano, θεωρεί ότι επιβεβαιώνεται η αρχική του άποψη ότι η ομάδα υπολείπεται των δυο του Μιλάνο αλλά και της Roma και θεωρεί ως φάρμακο την -δύσκολη, όπως λέει- πρόκριση στην Ευρώπη και την παρέμβαση της διοίκησης στα αποδυτήρια.
  • Ο Carlo Mazzone, ένας από τους προπονητές με τις περισσότερες παρουσίες στη Serie A, θεωρεί πως τίποτε δεν χάθηκε αν η Juve καταφέρει να κρατήσει την επαφή με την κορυφή ως την άνοιξη.
  • Ο Stefano Tacconi, σπουδαίος τερματοφύλακας της Juventus, από τα λόγια του Del Piero συμπεραίνει ότι λείπει κάποιος σαν τον Boniperti... Και επισημαίνει μεταφορικά πως "αν έχεις μια Ferrari και θες να πας με τέρμα το γκάζι πρέπει να βεβαιωθεί ότι και τα ανταλλακτικά είναι αυθεντικά"...
  • Ο μεγάλος Pietro Anastasi θεωρεί ότι διοίκηση, παίχτες και προπονητής πρέπει να ξεκαθαρίσουν το ταχύτερο δυνατόν τα πράγματα μεταξύ τους και ότι απαιτούνται δυο μεταγραφές στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα.
  • Ο μεγάλος Fabrizio Ravanelli εκτιμά ότι απαιτείται ένας play maker και μια μεταγραφή στην άμυνα, θεωρεί ότι ο Ranieri θα πρέπει να λειτουργήσει ως ψυχολόγος και εκφράζει την πεποίθηση ότι η Juve μπορεί να κερδίσει τα πάντα. "Ας μην δραματοποιούμε, λοιπόν".
  • Ο Vicenzo Chiarenza, προπονητής των Ελπίδων της Juve ως πέρυσι, θεωρεί πως οι δυσκολίες είναι αποτέλεσμα των τραυματισμών και εκτιμά πως θα είναι αποτυχημένη η χρονιά αν δεν κατακτηθεί κάποιος τίτλος -θεωρεί δύσκολο το scudetto ενώ στην Ευρώπη εκτιμά ότι όλα παίζονται.
  • Ο δικηγόρος-ατζέντης ποδοσφαιριστών Dario Canova θεωρεί καλό το δυναμικό της ομάδας και των προπονητή, εκτιμά ότι οι 4 βαθμοί διαφορά από την κορυφή δεν είναι πολλοί αλλά ότι η Juventus δεν είναι έτοιμη για τίτλο.
  • Αντίθετος στις μεταγραφές εμφανίζεται ο μεγάλος Zibi Boniek που αποδίδει την κατάσταση στο γεγονός ότι η προετοιμασία έγινε πολύ νωρίς και ήταν σύντομη -γενικώς, λέει, αυτό είναι το πρόβλημα των μεγάλων ομάδων: λίγη προετοιμασία, πολλά παιχνίδια στη γύρα στον κόσμο: "δεν χτίζονται έτσι οι μεγάλες ομάδες".
  • Ο μεγάλος Franco Causio αποδίδει το πρόβλημα στους τραυματισμούς και θεωρεί πως οι παλιοί και όχι ο προπονητής πρέπει να φέρουν την ηρεμία στα αποδυτήρια.
  • Ο Massimo Mauro, συμπαίκτης του Platini (μα και του Zico και του Maradona) θεωρεί "λάθος να μιλάμε για κρίση" εκτιμώντας πως υπάρχουν "πολύ σπουδαίοι παίχτες, ένας σύλλογος με κίνητρα και ένας έξυπνος προπονητής" για να ξεφύγει η Juve από την αρνητική κρίση και να φτάσει μεταξύ των πρώτων σε Ιταλία και Ευρώπη. "Στη νίκη υπεισέρχονται πολλοί παράγοντες οπότε θα ήταν αδύνατο να εκτιμήσει κανείς σήμερα".
  • Ο σπουδαίος Sergio Brio δηλώνει πως δεν έχουμε μια Juve όπως παλιά αλλά εκτιμά ότι η σημερινή ομάδα θα βελτιωθεί με την επάνοδο των τραυματιών και εκφράζει την άποψη ότι χρειάζονται δυο μεταγραφές, στη μεσαία γραμμή και στην άμυνα.
  • Ο αθλητικός διευθυντής Giorgio Perinetti θυμίζει πως και η Milan βρέθηκε σε ανάλογη κατάσταση και θεωρεί πως η ομάδα θα επανέλθει με το ξεπέρασμα των τραυματισμών. "Δεν τα βλέπω μαύρα".
  • Ο ατζέντης Beppe Bonetto βλέπει στον Buffon και στη νοοτροπία της ομάδας το δυνατό σημείο της Juventus.
  • Ο ατζέντης (και του Buffon) Silvano Martina θεωρεί πως η Juve τα έχει όλα για να πάει καλά και αποδίδει την κατάσταση στους τραυματισμούς και στην ατυχία σε ορισμένα ματς.
  • Ο ατζέντης (και του Flamini) Claudio Vigorelli δηλώνει ότι στο τέλος η Juventus πάντα καταφέρνει να κερδίσει κάτι.
  • Ο μεγάλος Antonio Cabrini αντιτίθεται στα "λαϊκά δικαστήρια", αναγνωρίζει πως λείπει ένας play maker αλλά ζητά υπομονή για να δέσει η ομάδα και να αναδειχθούν οι ισορροπίες στο παιχνίδι της.
  • Ο μεγάλος Jose' Altafini θεωρεί "επικίνδυνη" την κατάσταση αλλά εκτιμά ότι η δυνατότητα να ξανασηκωθεί η Juventus και να πετύχει σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, υπάρχει. "Αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις μεταγραφές που θα κάνει τον Ιανουάριο. Αυτή τη στιγμή ρισκάρει πολύ".
  • Στην ατυχία σε συγκεκριμένα ματς, όπως αυτό με τη Fiorentina, αποδίδει τη βαθμολογία ο Domenico Marocchino, παλιό εξτρεμ της Juve, και εκτιμά ότι πλήρης η ομάδα μπορεί να φτάσει ψηλά.
  • Καθησυχαστικός ο τερματοφύλακας Marco Balotta επισημαίνει ότι οι 4 βαθμοί διαφορά εύκολα καλύπτονται και ότι η πρόκριση στην Ευρώπη θα ανεβάσει το ηθικό. Κομβικό σημείο θεωρεί την επάνοδο των τραυματιών.
  • Ο μέχρι πέρυσι δεύτερος αρχηγός, Alessandro Birindelli τονίζει ότι η καλοκαιρινή προετοιμασία είχε ως σημείο αναφοράς τα προκριματικά του Cham­pions League και "επομένως είναι φυσιολογική μια περίοδος κόπωσης". Επικαλούμενος, όμως, τη βαθιά γνώση της ομάδας, θεωρεί ότι η Juve θα είναι έτοιμη. "Ηρεμία. Ξέρω καλά το γκρουπ και θα δείτε ότι δεν θα εγκαταλείψουν εύκολα".

Στο γήπεδο θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν όλα...

Το γραμματόσημα εκδόθηκε από τα Ιταλικά Ταχυδρομεία για να τιμηθεί η κατάκτηση του Champions League από τη Juventus το 1996 (πηγή: Wikipedia)

Δεν υπάρχουν σχόλια: