Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Del Piero, Ranieri μίλησαν για νίκη στην αναμέτρηση Juventus-Real

"Ξέρετε πόσο μου έλειψε ένα τέτοιο ματς αυτά τα δυο χρόνια; Πάρα πολύ. Ακόμα και όταν δημοσίως έλεγα ότι δεν κοίταζα το Champions League. Έλειψε σε μένα και στη Juventus". Στο ξέσπασμα του Del Piero κρύβεται όλο το νόημα αυτής της αναμέτρησης που ο ίδιος ονόμασε "παιχνίδι με το Π κεφαλαίο. Παίζουμε μπάλα για ματς σαν αυτό. Δεν μετράει η στιγμή που περνάμε, είναι η αναμέτρηση που ο καθένας ονειρεύεται να παίξει".
Σ' αυτό το ξέσπασμα -και στη λέξη "νίκη" που πρόφερε ο capitano, κρύβεται η τρελή επιθυμία όλης της Juventus να κάνει κάτι, αυτή η επιθυμία που έκανε τον Schuster να πει μεν ότι η Real ήρθε στο Τορίνο για τη νίκη αλλά να σημειώσει ότι δεν εμπιστεύεται την κρίση των bianconeri γιατί, τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο έμαθε ότι αυτές οι καταστάσεις ξεπερνιούνται με μια νίκη... Ο Raul το κατάλαβε ακόμα καλύτερα: "η Juve δεν είναι στα καλύτερά της αλλά, όπως είπε ο Del Piero αυτά είναι τα ματς που όλοι ονειρεύονται να παίξουν".

Ranieri: έχουμε απουσίες αλλά
δεν μας λείπουν η θέληση και η περηφάνια


Καθώς η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ξεκίνησε με την αυτονόητη ερώτηση, τι δώρο εύχεται να του κάνουν οι παίχτες για τα σημερινά του γενέθλια, ο Ranieri απάντησε εξίσου αυτονόητα: "το ξέρετε και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ήταν πολύ ευχαριστημένα να μου το κάνουν και να το κάνουν στον εαυτό τους. Πρέπει να παίξουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη ομάδα, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης", είπε ο Ranieri σημειώνοντας ότι η Real είναι δυνατή και ισορροπημένη, με έφεση στο σκοράρισμα -"20, έβαλε, 10 δέχτηκε", παρατήρησε. "Εμείς χτίζουμε τη Juventus, θέλουμε να τα πάμε καλά εναντίον μιας μεγάλης ομάδας και μόνο κέρδος έχουμε να αποκομίσουμε και τίποτα να χάσουμε", πρόσθεσε για να επισημάνει ότι παρά τις απουσίες "δεν μας λείπουν η περηφάνια και η θέληση".

Ranieri: δεν μας αρκεί η ισοπλαία, θα παίξουμε για τη νίκη
Del Piero: η νίκη θα έδινε φόρα σε όλους μας


Αναπόφευκτα οι ερωτήσεις αφορούσαν τη δύσκολη στιγμή και εμμέσως το μέλλον του -θα είναι αποφασιστικά αυτά τα δυο ματς (Real, Torino) ρωτήθηκε. "Σίγουρα, απάντησε, είναι δυο σημαντικά παιχνίδια που μπορούν να κρίνουν πολλά αλλά σκεφτόμαστε ένα παιχνίδι τη φορά για να το αντιμετωπίσουμε με τη σωστή νοοτροπία. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση και θέλω τα παιδιά να παίξουν απελευθερωμένα από όλες τις εξωτερικές επιδράσεις".
Αλλά και ο Del Piero αναφέρθηκε στο θέμα: "Είναι σίγουρα μια ευαίσθητη στιγμή. Πρέπει να ξεπεράσουμε εμπόδια πολύ δύσκολα. Μια νίκη επί της Real θα μας έδινε αναμφίβολα φόρα και συνείδηση (των μέσων μας) αλλά υπάρχουν και οι αντίπαλοι που αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από μας, και σε επίπεδο απουσιών". "Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρίνει το μέλλον κάποιου", τον ρώτησαν και ο Alex απάντησε ως capitano: "Είναι ένα ματς κρίσιμο για το μέλλον όλων μας. Σύλλογος, προπονητής, ομάδα και φίλαθλοι, είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα. Επαναλαμβάνω ότι η νίκη θα έδινε φόρα σε όλους μας", τόνισε εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος "θα σταθεί στο πλευρό της ομάδας", γεγονός που επιβεβαιώθηκε ήδη από τους tifosi. "Όχι, παρά την κατάσταση ανάγκης δεν μας ικανοποιεί μια ισοπαλία, θα κατέβουμε στο γήπεδο για να νικήσουμε γιατί η νοοτροπία της Juventus είναι πάντα η ίδια", συμπλήρωσε ο Ranieri.

Schuster: περιμένω την καλύτερη Juve
αλλά δεν θα παίξουμε για την ισοπαλία, θέλουμε νίκη


Ανάλογα αποφασισμένος εμφανίστηκε και ο Γερμανός τεχνικός της Real: "θέλουμε να κερδίσουμε γιατί με 9 βαθμούς η διαφορά από τη Juventus στη βαθμολογία θα γινόταν σημαντική και πρακτικά θα κλείναμε με την υπόθεση πρόκριση. Σίγουρα δεν θα μπούμε στο γήπεδο για την ισοπαλία", ο Schuster που φαίνεται να μην έχει αποφασίσει ακόμα αν θα παίξει με Robben ή Higuain (πιθανότερος) και με Van Der Vaart (πιθανότερος) ή De la Red. Πάντως, φάνηκε ότι θέλει να παίξει από τα άκρα θεωρώντας, με βάση και όσα είδε στο Napoli-Juventus ότι εκεί πονάνε οι bianconeri. "Περιμένω την καλύτερη Juve και αρκούν δυο ονόματα, Del Piero και Amauri, για να είμαστε σε εγρήγορση. Η Real, πάντως, θα αναζητήσει τη νίκη όπως έκανε στην Αγία Πετρούπολη και δεν θα αφήσει τίποτε χωρίς να το δοκιμάσει".

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: