Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Πιο κοντά το νέο Delle Alpi, το σπίτι της Juventus απ' το 2011

Πλησιάζει η ώρα του "Delle Alpi", του γηπέδου όπου η Juventus πανηγύρισε 1 Διηπειρωτικό, 1 Ευρωπαϊκό Super Cup, 1 Champions League, 7 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Uefa, 1 Κύπελλο Ιταλίας, και 4 Super Cup Ιταλίας. Αν όλα πάνε όπως έχουν σχεδιαστεί το πλήρως ανανεωμένο "Delle Alpi" θα λειτουργήσει το 2011/12.
Μετά τις χθεσινές συζητήσεις στο Δήμο του Τορίνο (επιτροπή πολεοδομίας και δημοτικό συμβούλιο), η "Tuttosport" προαναγγέλλει την επίσημη παρουσίαση του τελικού σχεδίου στις 27 Οκτωβρίου καθώς σε μια βδομάδα αναμένεται το τελικό "ναι" του Δήμου. Το νέο γήπεδο, προδιαγραφών ανάλογων με τα πλέον σύγχρονα αγγλικά και γερμανικά, θα έχει 40.000 θέσεις, 5.300 θέσεις στάθμευσης -ο σχεδιασμός προβλέπει πρόσβαση με συγκοινωνίες- 12.000 τετραγωνικά για εμπορικές δράσεις στο εσωτερικό της εγκατάστασης και 34.000 στο εξωτερικό -από αυτά θα βγαίνουν τα έξοδα και κέρδη.
Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους θα καλυφθεί από σπόνσορες που έχουν ήδη βρεθεί. Μετά το τελικό ok του Δήμου, η Juventus θα μπορέσει να ξεκινήσει την κατεδάφιση της υφιστάμενης εγκατάστασης που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2009. Στο μεταξύ, το Δεκέμβριο, θα γίνει η προκήρυξη ώστε στα τέλη Φεβρουαρίου να προκύψει η κατασκευαστική εταιρεία που θα αναλάβει το έργο. Μάρτιο με Απρίλιο αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα με στόχο το νέο στάδιο να παραδοθεί τον Μάιο του 2011.

Πηγή: Tuttosport, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: