Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

8η αγωνιστική: η Genoa σταμάτησε την Inter. 5 βαθμούς από την κορυφή η Juve όπου βρίσκονται Udinese, Napoli

Το πιο αμφίρροπο campionato των τελευταίων ετών -αλλά και στην Αγγλία (με τη Hull ισόβαθμη της Chelsea) και στη Γερμανία με την Hoffenheim να οδηγεί τη Bundesliga, 4 βαθμούς μπροστά από τη Bayern, τα σημάδια μιας αλλαγής (ή κρίσης των μεγάλων;) υπάρχουν!
Η Genoa του Gasperini πήρε μέσα στο Μιλάνο το 0-0 από την Inter του Mourinho -έξαλλος δήλωσε πως κάποιοι θα κοπούν από το επόμενο ματς- και την υποχρέωσε να συγκατοικήσει στην κορυφή με τη Napoli (1-0 μέσα στη Ρώμη τη Lazio) και την Udinese: 3-1 (με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις, εκατέρωθεν) τη Roma η οποία εισήλθε επίσημα σε περίοδο κρίσης έχοντας 7 βαθμούς, δυο περισσότερες από τις ουραγούς, και 5 ήττες! O Spalletti δήλωσε ότι νιώθει πως κινδυνεύει ενώ η πρόεδρος της Roma, Rosella Sensi έστειλε την ομάδα στο ξενοδοχείο ως το επόμενο ματς). Και, το σημαντικότερο, επέτρεψε στη Juve, με τους 12 βαθμούς της να περιορίσει στους 5 τη διαφορά από την κορυφή έχοντας, βέβαια, από πάνω της, στους 16 βαθμούς, τη Milan -ο Ancelotti, που αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών στη μεσαία γραμμή, αναγνώρισε πως σήμερα δεν άξιζε τη νίκη αλλά (update) τη νύχτα στη "Domenica Sportiva" της Rai δήλωσε πως για τα 50α του γενέθλιά τον Ιούνιο περιμένει ως δώρο το scudetto ενώ ο Nedved δήλωνε πως στη Juve σκέφτονται το κάθε επόμενο παιχνίδι καθώς είναι νωρίς να μιλά κανείς για scudetto- και τη Fiorentina, που πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στο Palermo σε ένα ματς διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Η βαθμολογία, αναλυτικά, από το site της Juventus, εδώ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Atalanta-Milan 0-1 (80' Kaka')
Cagliari-Chievo 2-0 (30' Acquafresca, 54' Fini)
Inter-Genoa 0-0
(25/10, 21:30) JUVENTUS-Torino 1-0 (48' Amauri)
Lazio-Napoli 0-1 (61' Siviglia αυτ.)
(26/10, 21:30) Palermo-Fiorentina 1-3 (50' Simplicio - 19' Gilardino, 42', 59' Mutu)
Reggina-Lecce 2-0 (60', 92' Corradi πεν.)
Sampdoria-Bologna 2-0 (63' Delvecchio, 74' Bellucci)
(25/10, 19:00) Siena-Catania 1-1 (75' Calaio' - 80' Mascara πεν.)
Udinese-Roma 3-1 (10' πεν., 51' Di Natale, 22' Floro Flores - 74' Totti πεν.)

Τοπ σκόρερ με το χέρι ο Gilardino, 2 αγωνιστικές ποινή,
Στα 5 γκολ έφτασε ο Amauri, πλησιάζει την κορυφή


Μόνος στην κορυφή των σκόρερ έμεινε ο Gilardino (Fiorentina) φτάνοντας με το αποψινό (για το οποίο βοηθήκε με το χέρι...) τα 7 γκολ. Στα 6 έμεινε ο Zarate (Lazio) που για δεύτερο συνεχόμενο ματς δεν σκόραρε. Αντίθετα, πλησιάζει στην κορυφή ο Amauri που με το γκολ επί της Torino έφτασε τα 5, όσα είχαν και οι Ibrahimovic (Inter), Miccoli (Palermo) και Milito (Genoa) που δεν σκόραραν απόψε. Στα 4 γκολ οι Corradi (Reggina), Di Natale (Udinese), Hamsik (Napoli), Pandev (Lazio).
(Update) Το γκολ που πέτυχε επί της Palermo, πεσμένος στο έδαφος, ο Gilardino σπρώχνοντας τη μπάλα με το χέρι -κάτι που φάνηκε πολύ καθαρά στο ριπλέϋ της "Domenica Sportiva" της Rai- θέτει σε κίνδυνο τη συμμετοχή του στο ντέρμπυ με την Inter και στο επόμενο ματς των viola στη Siena, καθώς ο κανονισμός προβλέπει τη δυνατότητα τιμωρίας με 2 αγωνιστικές βάση της τηλεοπτικής μαρτυρίας. Ο ίδιος ο παίχτης, βλέποντας τη φάση στο ριπλέϋ, αναγνώρισε ότι ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι (όπως αναγνώρισαν τόσο ο Mutu, όσο και ο Prandelli) αλλά υποστήριξε ότι δεν είχε πρόθεση, και γι' αυτό πανηγύρισε, αλλά ότι η ενέργεια πρέπει να οφείλεται στην γονατιά που δέχθηκε. Και με αυτό το σκεπτικό είπε ότι δεν θεωρεί ότι πρέπει να τιμωρηθεί.
(Update, 27/10) Η προσπάθεια του Gilardino δεν απέδωσε: τιμωρήθηκε με δυο αγωνιστικές (οπότε, χάνει το ντέρμπυ με την Inter και το ματς με τη Siena) για "αντιαθλητική συμπεριφορά" καθώς μάλιστα του αποδόθηκε "πρόθεση". Αντίθετα, δεν τιμωρήθηκε, πάλι με τη χρήση της τηλεοπτικής εικόνας, ο Ibrahimovic για χτύπημα στον Motta της Genoa.
(Update, 28/10) Δεν έγινε δεκτή η προσφυγή της Fiorentina και παρέμεινε η ποινή 2 αγωνιστικών του Gilardino με αποτέλεσμα τη σκληρή αντίδραση του προέδρου των viola (μίλησε για ψευδοδικαστήριο) αλλά και του προπονητή της ομάδας που επικαλέστηκε τηλεοπτικές εικόνες οι οποίες δείχνουν το διεθνή επιθετικό να έχει κλειστά τα μάτια όταν χτύπαγε τη μπάλα... Αντιθέτως, έγινε εν μέρει δεκτή η προσφυγή της Lazio και περιορίστηκε στη μία (από δυο) αγωνιστική η ποινή για τους Foggia και Mauri.

Ο πρόεδρος των διαιτητών παραδέχθηκε τα λάθη

Με δηλώσεις του στο "La politica nel pallone" του Gr Parlamento, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Διαιτητών (Aia), Cesare Guissoni παραδέχθηκε ότι ο Morganti έσφαλε που δεν είδε το χέρι του Gilardino και το πέναλτυ -που οδηγούσε σε αποβολή του αμυντικού της Palermo- το οποίο του έγινε στην ίδια φάση και το οποίο είχε παραδεχθεί ο τερματοφύλακας της palermo, Amelia. O Guissoni παραδέχθηκε ακόμη ότι έκανε σοβαρά λάθη και ο Saccani (που την προηγούμενη βδομάδα είχε διευθύνει το Napoli-Juve) στο ματς Udinese-Roma αλλά απέκρουσε τις δηλώσεις της Rosella Sensi, προέδρου της Roma που είχε πει ότι αυτά που συνέβησαν της θύμιζαν όσα τράβαγε ο πατέρας της ως πρόεδρος: "ανθρώπινα, κατανοώ τη δύσκολη στιγμή της. Αλλά μερικά φαντάσματα δεν μου πάνε κάτω λόγω των προσπαθειών που αυτά τα χρόνια κάναμε με τους συνεργάτες μου για να δώσουμε μια διαφορετική κατεύθυνση στον κόσμο της διαιτησίας".

Στο +1, η διαφορά τερμάτων της Juve

Την πιο παραγωγική επίθεση, με 15 γκολ, εξακολουθεί να την έχει η Lazio αλλά, πλέον, μαζί με την Udinese που δεν έφτασε τυχαία την πρώτη θέση. Ακολουθεί η Inter με 13. Με 7 γκολ στο ενεργητικό της (και 6 στο παθητικό της) η Juventus έχει τη χειρότερη διαφορά τερμάτων από όσες ομάδες βρίσκονται πιο ψηλά στη βαθμολογία... Να σημειωθεί ότι τη χειρότερη άμυνα έχει η Roma: έχει δεχθεί 15 γκολ!

Η επόμενη, 9η αγωνιστική

Μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου η 9η αγωνιστική βρίσκει τη Juve έτοιμη για άλλο ένα δύσκολο ματς (κυρίως λόγω των νέων τραυματισμών), στην έδρα της προτελευταίας Bologna ενώ έχουμε και το ντέρμπυ κορυφής Fiorentina-Inter που κάνει τους viola να ονειρεύονται scudetto. Με ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον τo ...άλλο ντέρμπυ... κορυφής ματς Catania-Udinese ενώ η Roma δίνει αγώνα ζωής και θανάτου με τη Sampdoria...

Bologna-JUVENTUS
Catania-Udinese
Chievo-Lazio
Fiorentina-Inter
Genoa-Cagliari
Lecce-Palermo
Milan-Siena
Napoli-Reggina
Roma-Sampdoria
Torino-Atalanta

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής, εδώ
Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής, εδώ

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Juventus φέτος, εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: