Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008

Blanc: μονόδρομος η ενότητα, προχωράμε με τον Ranieri και εμπλέκουμε τους παίχτες στη συζήτηση...

Επιβεβαίωση της δύσκολης στιγμής, πλήρη κάλυψη στο Ranieri, προαναγγελία μεταγραφών τον Ιανουάριο και κυρίως της εμπλοκής των παιχτών, των "γερουσιαστών" κατά πρώτο λόγο, στην ανοιχτή συζήτηση (που είχε ζητήσει την Κυριακή ο Del Piero, μετά την ήττα από την Palermo) για να βγει η Juventus από τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει στις νίκες και το καλό παιχνίδι. Σε αυτά τα σημεία συνοψίζεται η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της Juventus, Jean Claude Blanc στο "Sky Sport 24" που θα μεταδοθεί απόψε τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας. Μια συνέντευξη που τοποθετείται σε όσα γράφτηκαν αυτές τις μέρες, στις κατηγορίες, στο αίτημα απόλυσης του Ranieri.

Χάλασε κάτι στη Juventus;
Ας μην κρυβόμαστε: περνάμε μια δύσκολη στιγμή, στον τρόπο παιχνιδιού και στα αποτελέσματα. Είναι σαφές ότι είναι έτσι. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να αναλύσουμε καλά την κατάσταση, να δούμε τι πρέπει να πάμε να ακουμπήσουμε. Ευτυχώς έχουμε αυτές τις μέρες για να δούμε καλά τα πράγματα, πριν το παιχνίδι με τη Napoli. Είναι μια στιγμή δυσκολίας, ναι, αλλά έχουμε τη θέληση να την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και να επιβεβαιώσουμε την παραμικρή λεπτομέρεια που δεν πήγε καλά, που κάνει τη διαφορά. Πρέπει να επανακάμψουμε και να βρούμε το νικηφόρο παιχνίδι.

Ο Ranieri θα μείνει ή, για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης, θα αλλάξει ο προπονητής;
Ο προπονητής δεν αλλάζει. Η εμπιστοσύνη στο Ranieri είναι πλήρης, όπως είπε και ο πρόεδρος Cobolli την Κυριακή. Και εγώ το επιβεβαιώνω 100%. Επιλέχθηκε ο Ranieri για να φέρει εις πέρας ένα σχέδιο και αυτό το σχέδιο προχωρά. Μαζί του, μαζί με την ομάδα, μαζί με την ιατρική ομάδα αναλύουμε καλά την κατάσταση για να ψάξουμε να βρούμε μικρές επιπλέον λύσεις που θα επιτρέψουν στη Juventus να ξαναγίνει εκείνη που είδαμε στα τέλη Αυγούστου.

Δόθηκε κάποιο τελεσίγραφο στον προπονητή ή θα φτάσει ως το τέλος της σεζόν;
Δεν δόθηκε κανένα τελεσίγραφο, θα φτάσει ως το τέλος της σεζόν και έχει επιπλέον συμβόλαιο για μια σεζόν ακόμα. Εμείς προγραμματίζουμε μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να έχουμε μια κατάσταση σταθερή με το τεχνικό τιμ, τον προπονητή, τη δομή της εταιρείας, γιατί σκεφτόμαστε πως μια επαγγελματική δουλειά, καλά μελετημένη, που προχωρά με σοβαρότητα, είναι η μόνη απάντηση που πρέπει να δοθεί στα όχι εξαιρετικά αποτελέσματα αυτών των τελευταίων παιχνιδιών.

Είναι πιθανόν να αλλάξετε την τάξη στην τεχνική ομάδα, βάζοντας ένα πρόσωπο ως σύνδεσμο ανάμεσα στο γήπεδο και το σύλλογο ή θα προχωρήσει με τους ανθρώπους του;
Δεν υπάρχει ανάγκη ενός επιπλέον προσώπου. Είμαστε δομημένοι όπως ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος καλά οργανωμένος: υπάρχει ένας γενικός διευθυντής, που είμαι εγώ, και η πρώτη μου υπευθυνότητα είναι να φροντίζω την αθλητική πλευρά με όλη την αθλητική δομή. Κοντά μου είναι ο Alessio Secco, ο αθλητικός διευθυντής που έχει εμπειρία αυτού του χώρου και που, με τη δομή του, με τον team manager Gianluca Pessotto και τους ανθρώπους που δε φαίνονται ποτέ αλλά που είναι μαζί μας όλη την ημέρα, όλη τη βδομάδα, πριν και μετά τα παιχνίδια, υλοποιούν αυτό το αθλητικό σχέδιο. Επομένως, η δομή υπάρχει, πολύ επαγγελματική, μια δομή που προχωράει και δεν υπάρχει ανάγκη για κανέναν παραπάνω.

Ας μιλήσουμε για την ομάδα: πόσο επιδρά σε αυτή τη στιγμή η σχέση κάποιων παιχτών με τον προπονητή, με τους παίχτες με τη μεγαλύτερη εμπειρία όπως ο Del Piero και ο Nedved, και όχι μόνο; Με άλλα λόγια, η ομάδα είναι ενωμένη με τον προπονητή;
Η ομάδα είναι ενωμένη γιατί έχει εμπειρία. Γνωρίζουν όλοι, οι παλιοί γερουσιαστές όπως και οι νέοι που είναι μαζί μας, ότι αυτή τη στιγμή μόνο μια ενωμένη ομάδα μπορεί να επιτρέψει στη Juventus να βγει περήφανα απ' αυτή την κατάσταση. Η ομάδα είναι ενωμένη, πάμε έτσι μπροστά και αναλύουμε και με τους παίχτες τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση με τη συναίσθηση ότι είμαστε η Juventus, ότι είμαστε δυνατοί, ότι μόνο η δουλειά πληρώνει. Μπροστά στο δρόμο μας, δουλεύουμε με τις δυνάμεις μας, μαζί, για να βγούμε μαζί από αυτή την κατάσταση και να επιστρέψουμε στις νίκες.

Θα εμπλέξετε επομένως και τους παίχτες σε αυτή τη συζήτηση;
Ναι, προφανώς είναι σημαντικό σε μια τέτοια κατάσταση να μιλήσουμε καθαρά, κοιτώντας ο ένας τον άλλον στα μάτια, το προπονητικό τιμ και οι παίχτες, ο σύλλογος, το προπονητικό τιμ και οι παίχτες. Δεν υπάρχει ομάδα, προπονητικό τιμ, σύλλογος, υπάρχει ένα μοναδικό γκρουπ. Έχουμε ένα αθλητικό σχέδιο και στο σχέδιο μπορεί να συμβεί να μην κερδηθούν όλα τα παιχνίδια ή να μην υπάρχει ποιότητα παιχνιδιού. Γνωρίζουμε ότι έχουμε και τραυματίες να ανακτήσουμε, είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτή την περίοδο για να το κάνουμε, αν και είναι σημερινή η είδηση ότι θα χάσουμε και τον Gigi Buffon για ένα μήνα. Είναι μια κακή είδηση. Αλλά, όπως και να 'χει, πάμε μπροστά και αν ο Gigi δεν παίζει, η παρουσία του και ο χαρακτήρας του (*), μαζί με του capitano, όλων των παιχτών μας, θα είναι πολύ σημαντικά για να αποδείξουμε ότι ο δρόμος για να βγούμε απ' αυτή την κατάσταση είναι μονόδρομος, τουτέστιν να είμαστε ενωμένοι, να δουλέψουμε μαζί, να φροντίσουμε την παραμικρή λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο να νικάς και να μη νικάς, ξεκινώντας από το επόμενο παιχνίδι.

Οι επιλογές στη μεταγραφική αγορά: μετανιώσατε που πήρατε τον Poulsen και όχι ένα παίχτη μεγαλύτερης ποιότητας στη μεσαία γραμμή και πώς απαντάτε σε αυτές τις κριτικές;
Όχι, δεν μετανιώνουμε. Η ανάλυση για να φτάσουμε σ' αυτή την επιλογή του Poulsen έγινε καλά, από το σύλλογο με το προπονητικό τιμ, γιατί αποφασίσαμε να κάνουμε τις επιλογές για τις μεταγραφές μαζί, για να ψάξουμε το σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες κάθε επιλογής που κάναμε και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα παιχνίδια ο Poulsen θα αποδείξει, και θα συνεχίσει να αποδεικνύει, ότι η ποιότητα που θα φέρει στη μεσαία γραμμή μας θα είναι όλο και πιο σημαντική.

Θα επιστρέψετε στη μεταγραφική αγορά;
Κάθε εποχή ανοίγματος της μεταγραφικής αγοράς δίνει μια δυνατότητα να αυξήσεις την ποιότητα της ομάδας, το αποδείξαμε τον περασμένο Ιανουάριο φέρνοντας νωρίτερα τον Sissoko, αν υπάρξουν ευκαιρίες και επιλογές αποδεκτές για να βελτιωθούμε, αφήνουμε ανοιχτή την πιθανότητα να δράσουμε. Αποδείξαμε ότι έχουμε τη δυνατότητα και την ικανότητα να επενδύσουμε τα σωστά λεφτά όταν είναι απαραίτητο. Η επιχείρηση Amauri ήταν μια από τις μεγαλύτερες της καλοκαιρινής μεταγραφικής αγοράς. Με τον τραυματισμό του David (Trezeguet) θα είναι ακόμα σημαντικότερο να έχουμε ένα παίχτη της αξίας του μαζί μας. Σκέφτομαι ότι δράσαμε καλά, έχουμε ακόμα αρκετές εβδομάδες να το σκεφτούμε αλλά, αν το κρίνουμε απαραίτητο, μπορεί να επιστρέψουμε στη μεταγραφική αγορά για να βελτιώσουμε την ομάδα. Αλλά υπάρχουν τόσα παιχνίδια πριν φτάσουμε στο άνοιγμα των μεταγραφών.

Τι μήνυμα θέλετε να στείλετε στους tifosi;
Είναι σωστό και κατανοώ τη στεναχώρια των φιλάθλων, τους άκουσα και εγώ αλλά πρέπει να έχουν τη συναίσθηση ότι, από την ομάδα ως το διοικητικό συμβούλιο, θα τα δώσουμε όλα για να βγούμε απ' αυτή την κατάσταση. Προφανώς είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά μπορεί να είναι και μια ευκαιρία για να αποδείξουμε -όλοι μαζί, με αυτούς στο πλευρό μας- ότι η Juventus έχει την ικανότητα, την ιστορία, το dna, την εσωτερική δύναμη να σηκωθεί και να φέρει σε πέρας ένα σχέδιο που πρέπει να καταστήσει περήφανους όλους τους φιλάθλους μας για το ότι είναι φίλαθλοι της Juve.

(*) Πριν καν την ήττα από την Palermo, o Buffon, όπως και ο Iaquinta και ο Chiellini, τοποθετήθηκαν δημόσια υπέρ του Ranieri.

Πηγή: Juventus.com, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: