Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Bulgaria-Italia 0-0. Πρωτιά των azzurri. Έφεση στις ισοπαλίες από τους bianconeri στα προκριματικά του Μουντιάλ

Μια ανανεωμένη και νεανική Ιταλία -7 στους 11 ήταν κάτω από 26 ετών, μεταξύ αυτών και ο μοναδικός (ελέω τραυματισμών) bianconero, ο Chiellini που είδε την κίτρινη κάρτα- έμεινε στο 0-0 μέσα στη Σόφια με τη Βουλγαρία -ο Lippi έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση των azzurri που δεν κινδύνευσαν ενώ ήταν πιο απειλητικοί και έφτασαν πιο κοντά στη νίκη. Η Squadra Azzurra έμεινε μόνη πρώτη με 7 βαθμούς σε τρία παιχνίδια. Ακολουθεί η Ιρλανδία με 4 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο. Στο άλλο παιχνίδι για τον 8ο Όμιλο που παίχτηκε σήμερα, η Κύπρος πήρε ισοπαλία 1-1 μέσα στη Γεωργία και έτσι οι δύο ομάδες μοιράζονται την τελευταία θέση με 1 βαθμό. Οι azzurri του Lippi θα αγωνιστούν στις 15 Οκτωβρίου κόντρα στο Μαυροβούνιο στο Lecce χωρίς τον Toni (σήμερα μπήκε ως αλλαγή) που συμπλήρωσε τις κίτρινες κάρτες.
Να σημειωθούν τα επεισόδια που προκάλεσαν υποστηρικτές της Ιταλίας οι οποίοι, παρελαύνοντας στους δρόμους της βουλγαρικής πρωτεύουσας αλλά και μέσα στο γήπεδο, προκάλεσαν με φασιστικούς χαιρετισμούς και τραγούδια ενώ έριξαν μπουκάλια στους φιλάθλους της γηπεδούχου. Τα επεισόδια καταδίκασε ο πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας, Giancarlo Abete που ζήτησε να τιμωρηθούν οι οπαδοί.

Τα αποτελέσματα των άλλων διεθνών της Juventus

Δυο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα γνώρισαν στα παιχνίδια των Εθνικών τους ομάδων οι άλλοι διεθνείς της Juventus:
  • Στο πρώτο ματς των play off για το Euro 2009, στην Ancona, η Εθνική Ελπίδων (Under 21) που έπαιξε χωρίς τον τραυματισθέντα στην προπόνηση De Ceglie, έμεινε στο 0-0 με το Ισραήλ. Και επιπλέον έχασε για τη ρεβάνς Marchisio και Giovinco (είχε δυο ευκαιρίες για γκολ) που συμπλήρωσαν τις κίτρινες κάρτες...
  • 1-1 για την Αυστρία (του βασικού μας, για το επόμενο δίμηνο, τερματοφύλακα, Alexander Manninger), εκτός έδρας με τα Νησιά Φερόες που μάλιστα βρέθηκαν να προηγούνται στο σκορ για δυο λεπτά... Στις 15 Οκτωβρίου η Αυστρία, που βρίσκεται τρίτη με 4 βαθμούς, παίζει στη Βιέννη με τη Σερβία.
  • Την ήττα από την Πολωνία μέσα στην Κρακοβία, με 2-1, γνώρισε η Τσεχία του Grygera ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 58'. Επόμενο ματς για την Τσεχία, που έχει μείνει στον ένα βαθμό, με τη Σλοβενία στο Teplice, στις 15 Οκτωβρίου.
  • 0-0 μέσα στην Ουκρανία για την Κροατία του Dario Knezevic ο οποίος έμεινε στον πάγκο -καλύτερα, μπας και μας μείνει και κανένας αμυντικός υγιής! Επόμενο ματς για τους Κροάτες, εντός έδρας, με την Ανδόρα.
  • 3-0 νίκησε τη Μάλτα η Δανία του Poulsen στην Κοπεγχάγη και βρέθηκε στην πρώτη θέση του Ομίλου της. Ο Δανός μέσος επιστρέφει στο Vinovo αφού η Εθνική του σ' αυτό το γύρο δεν έχει άλλο παιχνίδι.
  • Mali-Chad 2-1 για τα προκριματικά του Μουντιάλ και η ομάδα του Sissoko (ο οποίος πήρε κίτρινη κάρτα στο 18') βρέθηκε μόνη στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς, τρεις περισσότερους από το Σουδάν που νικώντας 2-0 το Κόνγκο το έφτασε στη 2η θέση και στους 9 βαθμούς.

Πηγή: fifa.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: