Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Ranieri: Κανείς δεν κωπηλατεί εναντίον μου. Θα καλέσω όλη την ομάδα να ακολουθήσει το σχέδιο του συλλόγου...

"Αν οι γερουσιαστές θέλουν να φάνε τον προπονητή πάνε στη διοίκηση, δεν το λένε στους δημοσιογράφους". Με αυτή την επισήμανση, που συνοδεύτηκε από τη διαβεβαίωση ότι "στα αποδυτήρια κανείς δεν κωπηλατεί εναντίον μου", απάντησε ο Claudio Ranieri χθες βράδυ στους κανονικούς γερουσιαστές και βουλευτές, μέλη του "Giovanni Agnelli Juventus Club Montecitorio" στους οποίους παρουσίασε το σχέδιο ανάπτυξης της Juventus, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλος, Jean Claude Blanc και τον πρόεδρο, Giovanni Cobolli Gigli που, εισερχόμενος στην εκδήλωση, του είχε προσφέρει εκ νέου πλήρη στήριξη.
Ο Ranieri δέχθηκε ευθέως, από έναν βουλευτή, την ερώτηση για τη σχέση με τους παίχτες: "Δεν είμαι στεναχωρημένος γιατί η κατάσταση στα αποδυτήρια είναι υγιέστατη, 100%, και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι κανείς δεν κωπηλατεί εναντίον μου. Έχω μια κάποια εμπειρία και θα το είχα αντιληφθεί αμέσως", υποστήριξε θυμίζοντας ότι η Juve τα πήγε καλά στην προετοιμασία, οι μεταγραφές εντάχθηκαν καλά στην ομάδα αλλά σιγά σιγά, και ενώ στην αρχή της χρονιάς η ομάδα απέδιδε καλά, έχασε τη σιγουριά της στη διαχείριση του παιχνιδιού. "Πρέπει να ξαναβρούμε τη σιγουριά και την προσωπικότητα που μας επέτρεψαν να ανέβουμε από τη Serie B", είπε δηλώνοντας ότι θα ζητήσει από την ομάδα "να παντρευτεί το σχέδιο του συλλόγου που βασίζεται στην ωρίμανση των νέων με τη στήριξη των άσων"... Να λοιπόν, ποιο είναι το πρόβλημα, που άλλωστε φάνηκε και στο γήπεδο... Και που η "Gazzetta dello Sport" καταγράφει πρωτοσέλιδα, όπως και η "La Stampa" στο ρεπορτάζ της, υποστηρίζοντας ότι ητ γραμμή ισορροπίας οδηγεί, με τη Napoli στην ενδεκάδα θα βρεθούν Nedved, Del Piero ενώ ο Giovinco, που όπου να 'ναι υπογράφει την ανανέωση του συμβολαίου του, θα μείνει στον πάγκο... "Juve παλιά φρουρά, Στοπ στην ανανέωση, ο Ranieri αρπάζεται από Nedved, Del Piero" τιτλοφορείται η "Gazzetta" και μακάρι να μην έχει δίκαιο στην απολυτότητα της επισήμανσης -μην ξεχνάμε ότι ο Del Piero καθιερώθηκε (και οδήγησε τη Juve) παίρνοντας τη θέση ενός από τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο, του Roberto Baggio... Δεν χρειάζεται να φτάσουμε εκεί, σε ανθρωποθυσίες... Θα ήταν καλύτερο η διαδοχή να γίνει φυσιολογικά, με τη συνδρομή των παλιών... Αν όμως δεν γίνεται;

Αργός για τη δική μας μεσαία γραμμή ο Xabi Alonso

Ο Ranieri απάντησε και στις ερωτήσεις που υπέβαλαν οι κοινοβουλευτικοί για τις μεταγραφές και τόνισε ότι είναι πολύ βασική η έλλειψη του Cristiano Zanetti, "παίχτη που πέρυσι ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας στη μεσαία γραμμή, εκείνος που την πήρε από το χέρι". Γιατί δεν πήρε τον Xabi Alonso; "Ήταν ένας παίχτης που θέλαμε αλλά το παιδί, εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας, με ανησυχούσε όσον αφορά στο πόσο αργός ήταν. Στη μεσαία γραμμή της Liverpool του Rafa Benitez, όπου όλοι είναι στρατιωτάκια, βρίσκεται μια χαρά. Αλλά στην δική μας, κατά την άποψή μου θα είχε πρόβλημα να αντέξει την πίεση των αντιπάλων βλέποντας ότι οι Camoranesi και Nedved δεν είναι παίχτες που επανέρχονται όπως οι ακραίοι της Liverpool", εξήγησε υποστηρίζοντας πως αντίθετα ο Poulsen, που από τακτική άποψη τον παραλλήλισε με τον Zanetti, "είναι ένας παίχτης που βρίσκεται πάντα στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή. Με αυτούς τους παίχτες είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να τα πάμε πολύ καλά. Το μόνο πράγμα που με ανησυχεί είναι οι τραυματισμοί και το γεγονός ότι αυτές τις μέρες δεν έχω στην διάθεσή μου στους διεθνείς". (Update, 10/10) Ο Ranieri αποκάλυψε ακόμα ότι έβαλε και ετοίμασα ένα dvd που δείχνει τις κινήσεις του Trezeguet για να το δείξει στους άλλους επιθετικούς ώστε να εμπνευστούν και να μάθουν.

Cobolli Gigli: μην χάσουμε από τα μάτια μας τους φιλόδοξους στόχους μας

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ομάδας, Cobolli Gigli σημείωσε ότι θα προτιμούσαμε όλοι να βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση, "δυστυχώς προερχόμαστε από μια ήττα στο campionato, ήττα που δεν πρέπει να μας κάνει να χάσουμε από τα μάτια μας τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε προκαθορίσει".

Πηγή: Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport, La Stampa, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: