Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Zaccheroni: πρέπει να επιταχύνουμε

"Δύσκολο να καταπιείς ότι ενώ κέρδισες δυο πρωταθλήματα στο γήπεδο, έρχονται και σου τα παίρνουν"
Μπορεί οι αποκαλύψεις για το 2006 και το ρόλο της Inter να διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά η Juventus παίζει και στο γήπεδο το μέλλον της και το αυριανό ματς με την Udinese είναι ειδικό για τον Zaccheroni που πέρασε "τρία υπέροχα χρόνια στο Udine και νιώθει μισός friulano" αλλά και για ολόκληρη την ομάδα: "έχουμε ανάγκη το αποτέλεσμα, έχουμε καθυστερήσει και πρέπει να επιταχύνουμε για να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος", είπε ο Zac στην παραδοσιακή συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι.
Επιστρέφουν Iaquinta, Camo, "Brazzo", De Ceglie
Εκτός: Buffon, Chiellini, Caceres, Poulsen, Diego

(Update) Εκτός από τον Camoranesi, που εξέτισε την ποινή της μίας αγωνιστικής, στη λίστα των διαθέσιμων επανεμφανίζονται Iaquinta, Salihamidzic και De Ceglie όπως και ο F.Melo για τον οποίο εκφράζονταν αμφιβολίες στα αθλητικά sites. Παραμένουν απόντες οι Buffon, Chiellini, Chimenti, Caceres, Poulsen, Diego. Αναλυτικά, για το Udine ο Zac κάλεσε τους: 4 Felipe Melo, 5 Cannavaro, 6 Grosso, 7 Salihamidzic, 8 Marchisio, 9 Iaquint, 10 Del Piero, 11 Amauri, 13 Manninger, 15 Zebina, 16 Camoranesi, 17 Trezeguet, 20 Giovinco, 21 Grygera, 22 Sissoko, 26 Candreva, 27 Paolucci, 29 De Ceglie, 33 Legrottaglie, 39 Marrone, 41 Pinsoglio, 44 Piccolo.
Περιμένω βελτιώσεις

Θέτοντας το στόχο της Juve, ο Zaccheroni επέστησε την προσοχή στους αντιπάλους σημειώνοντας ότι η σημερινή Udinese βρίσκεται σε μια βαθμολογική θέση που δεν είναι ανάλογη της ποιότητας των παιχτών της -"και επιπλέον, μπορεί να υπολογίζει στον Di Natale που είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος", είπε.
Ο Zac έχει μια θετική παράδοση τον Απρίλιο και γενικά στο τέλος του πρωταθλήματος: "οι ομάδες μου συχνά είχαν σπουδαία φινάλε αλλά για να το πετύχουμε θα είναι σημαντική η κατάσταση της ομάδας. Αυτή τη βδομάδα μπορέσαμε να δουλέψουεμ καλά και περιμένω βελτιώσεις, προσπαθώντας να παραμείνουμε συμπαγείς, κάτι που στάθηκε βασικό την Κυριακή για να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Atalanta. Αυτή τη στιγμή, μας λείπει η ισορροπία. Βάζουμε γκολ αλλά συνεχίζουμε να δεχόμαστε. Κάτω από αυτή την οπτική, βελτιώνεσαι μόνο με το χρόνο και καταφέρνοντας να δημιουργείς σταθερές καταστάσεις".

Υπάρχει μια δίκη σε εξέλιξη, ας περιμένουμε
τα στοιχεία. Όμως, δύσκολα καταπίνεται
να έχεις κέρδισες δυο
πρωταθλήματα στο γήπεδο,
και να έρχονται και σου τα παίρνουν


Ο Zac ρωτήθηκε αν το ποδόσφαιρο είναι όμηρος των ultras και επισήμανε ότι στο επεισόδιο με το Zebina "ένα άτομο ήταν που μπήκε. Όπως τα ρατσιστικά συνθήματα είναι απολύτως καταδικαστέα, εγώ δεν τα θέλω με τίποτα, όσον με αφορά, αλλά είναι από κάποιους, δεν πρέπει να λέμε ότι όλοι οι tifosi συμεριφέρονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι", πρόσθεσε για να καταλήξει ότι το ίδιο ισχύει για τους παίχτες: "η Juve έπαιξε άσχημα αλλά μπορεί κάποιος να έπαιξε καλά".
(Update 2) O Zaccheroni είναι προπονητής υπο προθεσμία, είναι επαγγελματίας που πέρασε από Inter και Milan και θα ήταν ο τελευταίος στον οποίο θα είχε νόημα να απευθυνθεί ένα ερώτημα για τις αποκαλύψεις για την calciopoli, τη στιγμή μάλιστα που η επίσημη Juve δεν έχει μιλήσει. Ρωτήθηκε, όμως, και απάντησε αξιοπρεπέστατα: "σεβασμός των ρόλων. Υπάρχουν επιτροπές που πρέπει να επαληθεύσουν τα γεγονότα. Ας περιμένουμε τα στοιχεία. Υπάρχει μια δίκη σε εξέλιξη. Περιμένουμε. Να δούμε ποια είναι τα δεδομένα. Αλλά, καταλαβαίνω ότι να κερδίζεις δυο πρωταθλήματα στο γήπεδο, εσύ να έχεις απλώς παίξει και να βρίσκεσαι στο τέλος να στα παίρνουν, είναι δύσκολο να το καταπιείς"...

Πηγή: Juventus.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xoris chiellini?katalava party tha kanoun oi epithetikoi ths udinese!oso gia ton euthrausto anapliromatiko termatofulaka ths juventus(buffon) ti na po!einai pou einai gualinos san kataskeuh exei kai tous epikindunous giatrous apo pano tou......to teleio peiramatozoo tha kataliksei!
Giovinco se periptosh pou paikseis ksexna poso mikros se kardia kai kotsia paikths eisai kane ena kalo paixnidi meta to persino me thn bologna!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δημήτρη, θα μου επιτρέψεις να καταθέσω έναν διαφορετικό προβληματισμό:
-ο Buffon που τα sites γράφουν ότι προτίμησαν να μην τον διακινδυνεύσουν διότι έρχεται το Μουντιάλ και θεωρώ ότι καλά κάνουν- μας έχει δώσει πάμπολλους βαθμούς και φέτος, ειδικά σε νίκες...
-ο Giovinco δεν έχει αποδώσει ότι προσδοκούσαμε αλλά, πόσες ευκαιρίες του δόθηκαν; Αν κοιτάξουμε πόσα πιτσιρίκια εμπιστεύεται η United και η Arsenal και αν συγκρίνουμε το χρόνο που δόθηκε στον Seba με τις ευκαιρίες που δόθηκαν στον Diego, εμένα δεν μου πάει να τον κόψω.

Ο Chiello είναι απώλεια και το ξέρουμε όλοι. Αλλά, προσωπικά πάλι, σε αυτή τη φάση (με τις αποκαλύψεις για το 2006 και τον πόλενο των Agnelli) θεωρώ ότι πρέπει αν σφίξουεμ την καρδιά μας και να σταθούεμ δίπλα στους παίχτες, σε αυτούς τους παίχτες (δεν έχουμε άλλους) γιατί όποια εξέλιξη υπάρξει, όποιος γενικός διευθυντής, πρόεδρος, βασικός μέτοχος, προπονητής και αν υπάρχει του χρόνου, θα πρέπει να ξεκινήσει από ό,τι έχει αφήσει αυτή η ομάδα. Και αν αυτή η ομάδα δεν πετύχει την 4η θέση και το CL, οι πιθανότητες να έρθουν άσοι πρώτης επιλογής και αντίστοιχοι προπονητές, μειώνονται. Το είδαμε και με την City: λεφτά έριξε αλλά οι πραγματικά μεγάλοι δεν πήγαν.

bianconero78 είπε...

Συμφωνω απολυτα οτι τωρα θελει μονο στηριξη.Αυτους εχουμε αυτους θα στηριξουμε ως το καλοκαιρι και μετα μπορουμε να μιλησουμε.Ουτε η γκρινια ουτε η αποχη βοηθαει κανεναν εκτος απο παλερμο,ναπολι κτλ.Εμεις ειμαστε μακρυα για να μπορουμε επηρεασουμε καταστασεις αλλα ας βγαζουμε λιγο θετικη ενεργεια τουλαχιστον.Οσο για την city δεν θεωρω οτι ειναι το ιδιο για καποιον ποδοσφαιριστη.Η Γιουβε ειναι η Γιουβε σε οποια θεση και αν βρεθει.