Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Ferrara: δουλεύουμε για ένα σύλλογο νικηφόρο και φιλόδοξο και τώρα χρειάζονται έργα


"Στόχους έχουμε ακόμα πολλούς μπροστά μας, πρέπει να προσπαθήσουμε να τους κατακτήσουμε αποκτώντας ξανά τον ενθουσιασμό της αρχής της σεζόν. Δουλεύουμε για ένα σύλλογο νικηφόρο και φιλόδοξο και τώρα χρειάζονται έργα": αυτό το μήνυμα έστειλε ο Ciro Ferrara στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το "πολύ δύσκολο παιχνίδι" που, όπως είπε, αναμένει με την Parma, "μιά ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση, είναι κοντά μας στη βαθμολογία και το κατέκτησε επάξια με το παιχνίδι της και το σωστό ενθουσιασμό".

Τα παιδιά πρέπει να αγωνιστούν για τη φανέλα

Ο Ciro Ferrara αντιμετώπισε ερωτήσεις για όλα τα θέματα, τακτικής, σχέσης με τους παίχτες, ενδεχόμενης διαδοχής και γενικότερα του κλίματος που υπάρχει: "μην σκέφτεστε ότι βλέπω τριγύρω μου άσχημο κλίμα. Δεν είναι το καλύερο αλλά είμαι ήρεμος και έχω συνείδηση ότι πρέπει να δώσω τον καλύτερο ευατό μου με το μέγιστο επαγγελματισμό. Δεν ασχολούμαι με το ποιος με πυροβολεί αυτή τη στιγμή. Όταν ακούγονται συνθήματα εναντίον παιχτών ή της ομάδας, η απογοήτευση είναι και δική μου. Νιώθουμε όλοι συμμέτοχοι ο καθένας με τις ευθύνες του. Ποιός μπορεί να είναι ικανοποιημένος σε αυτή την κατάσταση; Κανείς, συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου", είπε. Και όταν ρωτήθηκε αν η ομάδα αγωνίζεται για τον προπονητή, απάντησε: "δεν θα ήταν σωστό να δώσει κάτι παραπάνω για τον προπονητή. Τα παιδιά πρέπει να αγωνιστούν για τη φανέλα που φοράνε και κάνοντάς το θα εξυπηρετήσουν και τα συμφέροντά μου. Κάτι παραπάνω πρέπει πάντα να δίνεις, ανεξάρτητα ποιος κάθεται στον πάγκο. Πιστεύω ότι έχει σχέση με τον επαγγελματισμό κάθε παίχτη να συμπεριφέρεται έτσι".

Απογοητευμένος από τα αποτελέσματα,
όχι από τους παίχτες που έχουν τη θέληση

να αντιστρέψουν την πορεία και
να πετύχουν αποτελέσματα αντάξια της ομάδας

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ciro Ferrara είπε ότι μετά την παύση ξαναβρήκε "παίχτες με κίνητρα, μια ομάδα με τη θέληση να αντιστρέψει την πορεία και να επιστρέψει στα αποτελέσματα που αυτός ο σύλλογος αξίζει". Και όταν ρωτήθηκε είδικά για τον F.Melo, απάντησε: "του μίλησα ήδη, αν και δεν υπήρχε κάτι να ξεκαθαρίσουμε. Δουλεύουμε όλοι για τον ίδιο στόχο και όντας ο προπονητής σε κάποιες περιστάσεις πρέπει να λάβω αποφάσεις που αφορούν παίχτες σημαντικούς σαν αυτόν. Φυσικά, δεν μπορούσε να είναι χαρούμενος μετά την αντικατάσταση με την Catania, αλλά κάθησα στον πάγκο συμπεριφερόμενος ως σπουδαίος επαγγελματίας ενώ άλλοι κάνουν ολόκληρες σκηνές", παρατήρησε και στη συνέχεια τόνισε: "από όσα διάβασα αυτές τις μέρες μου φαίνεται ότι υπάρχει η βούληση να παρουσιαστεί ο προπονητής εναντίον κάποιων παιχτών. Διάβασα και για έναν καυγά μεταξύ Del Piero και Diego... θα έτυχε να υπήρξε μια σύγκρουση πάνω στο παιχνίδι, αλλά δεν υπήρξε ποτέ κάποια ανταλλαγή λόγων. Θα ήθελα να γράφονται τα πράγματα σωστά", υπογράμμισε λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι απογοητευμένος από κάποιους παίχτες αλλά από τα αποτελέσματα.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στα δημοσιεύματα που προαναγγέλουν αλλαγή στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας, τόνισε ότι "ευχόμαστε να δούμε μια Juventus διαφορετικά σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια. Μες στη βδομάδα δοκιμάσαμε κάποια διαφορετικά συστήματα, θα δούμε αν θα είναι η περίπτωση να αλλάξουμε κάτι. Αλλά είναι κυρίως στο τελικό αποτέλεσμα που πρέπει αν αλλάξουμε".

Είμαι αρκούντως ώριμος για να κατανοώ ότι η
δουλειά ενός προπονητή κρίνεται από τα
αποτελέσματα. Ο Hiddink; Δεν αφήνομαι να
επηρεαστώ, είμαι ήρεμος και προσπαθώ να
δουελύω με επαγγελματισμό και εντιμότητα

Ο Ferrara ρωτήθηκε και κατά πόσο εκτιμά ότι οι παίχτες, ή έστω κάποιοι, φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες, όπως εκτίμησε ο Bettega στη συνέντευξη τύπου που έδωσε όταν ανέλαβε: "όταν λείπουν τα αποτελέσματα, έρχεται να λείψει η αυτοπεποίθηση στις δυαντότητές σου. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε φόβος αλλά είναι εύλογο να υπάρξει περισσότερη ανασφάλεια σε μερικές μπαλιές και αυτό σε μια τέτοια κατάσταση δεν είναι ποτέ απλή. Πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τις εξωτερικές επιρροές και να μην αφήσουμε να μας επηρεάσουν", είπε απαντώντας ότι δεν πιστεύει ότι οι παίχτες επηρεάζονται από όσα γράφονται στις εφημερίδες που, πάντως είπε, ότι τις διαβάζουν και άρα...
Σε αυτό το πλαίσιο ρωτήθηκε για το πώς προσλαμβάνει ο ίδιος τη στάση του συλλόγου: "ο σύλλογος παρά τα αρνητικά αποτελέσματα με υποστήριξε και είναι λογικό να παρακολουθεί τη δουλειά του προπονητή του. Εγώ νιώθω την εμπιστοσύνη και πρέπει να προσπαθήσω να αλλάξω τα αποτελέσματα. Δεν είχα ποτέ την αίσθηση ότι υπάρχει εμπιστοσύνη με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Είμαι αρκούντως ώριμος για να κατανοώ ότι η δουλειά ενός προπονητή κρίνεται με βάση τα αποτελέσματα", συμπλήρωσε.
Και το όνομα του Hiddink; "Δεν είναι το μοναδικό όνομα που βγήκε στην επιφάνεια αλλά δεν αφήνομαι να επηρεαστώ απ' αυτό. Είμαι ήρεμος και προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου με επαγγελματισμό και εντιμότητα".

Μεταγραφές; Αν φύγει ο Tiago στη μεσαία γραμμή...

Τέλος, με δεδομένη την αποχώρηση του Molinaro (εδώ) ρωτήθηκε για τις μεταγραφές. Και παρ' ότι δεν θέλησε να μιλήσει αναλυτικά λέγοντας ότι αυτά είναι θέματα του συλλόγου, παρατήρησε ότι "στην άμυνα δεν αναμένει παίχτες γιατί έχουμε οκτώ. Στη μεσαία γραμμή πιστεύω ότι μπορεί να έρθουν αν πρόκειται να φύγει ο Tiago".

Guidolin: η Parma δεν είναι Juventus,
που είναι ομαδάρα... Πρέπει να βρεθούμε
σε top μέρα για να τα καταφέρουμε...


(Update) "H Juve είχε ανάγκη αυτή την παύση για να βάλει στη θέση τους μερικά πράγματα, ενώ για μας θα ήταν καλύτερα να μην είχε σταματήσει το πρωτάθλημα", σχολίασε ο Francesco Guidolin, προπονητής της Parma. "Θα βρούμε απέναντί μας μια ομάδα αγριεμένη, που είναι αδύνατον να την νικήσουμε αν δεν είμαστε κορυφαίοι και πάντως δύσκολη στην αντιμετώπισή της ακόμα και στην καλύτερη μας κατάσταση", ήταν η εκτίμησή του. Και όταν οι δημοσιογράφοι του θύμισαν τις μεγάλες αναμετρήσεις του παρελθόντος (αναλυτικά εδώ), ο Guidolin απάντησε στωικά: "ναι, όταν η Parma ήταν δυνατή όσο η Juventus αλλά η Parma σήμερα δεν είναι η Juventus που είναι μια ομαδάρα. Ναι, τις θυμάμαι εκείνες τις αναμετρήσεις αλλά διάβασα και τις συνθέσεις και σε επίπεδο παιχτών ήταν ίσως πιο δυνατή η Parma ή, σε κάθε περίπτωση, ήταν γεμάτη άσους. Είναι αλήθεια ότι η ιστορία γοητεύει τον κόσμο αλλά η ιστορία λέει ότι εμείς σήμερα είμαστε μια άλλη Parma ενώ η Juventus είναι πάντα η Juve. Οι ιεραρχίες άλλαξαν, η γοητεία παραμένει".
Ο Guidolin εξήγησε τη στάση του λέγοντας ότι είδε τα παιχνίδια της Juventus: "αν, για να φέρω ένα παράδειγμα, εμείς επαναλάβουμε την πολύ ωραία απόδοση της Bari δεν θα αρκεί γιατί, χωρίς να αφαιρέσουμε τίποτα από τους pugliesi, η Juve έπαιξε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που δεν άξιζε να χάσει. Αυτό το λέω για να εξηγήσω ότι αβν αυτή είναι μια ομάδα σε κρίση... Επόμένως, για να αντιμετωπίσουμε την ποιότητά τους θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα μας: την επιθετικότητα και τη θέληση να βγάλουμε στην επιφάνεια τα χαρακτηριστικά μας. Μετά, θα πρέπει κάποιο επεισόδιο να σου χαμογελάσει...", είπε χωρίς να κρύψει ότι "θα ήταν ωραίο να τους περάσουμε αν και στο τέλος θα τερματίσουν μπροστά από μας και μάλιστα κατά πολύ"...

Πηγή: Juventus.com, Tuttosport (δηλώσεις Guidolin)

Δεν υπάρχουν σχόλια: