Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Juve, χρυσός βαθμός λένε όλα τα πρωτοσέλιδα

Σε κοινή γραμμή, που εκφράζεται με τις ίδιες σχεδόν λέξεις, εμφανίζονται τα σημερινά πρωτοσέλιδα των βασικών ιταλικών αθλητικών εφημερίδων οι οποίες αναδεικνύουν το θετικό αποτέλεσμα της Juventus στο Μόναχο σε αντίθεση με το αρνητικό της Milan.

Gazzetta dello Sport:
Μια ισοπαλία που μετράει

Είναι χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της μεγαλύτερης αθλητικής εφημερίδας της χώρας (και φιλο-Milan), της "Gazzetta dello Sport" που χωρίζεται στα δυο για να τονίσει την αντίθεση: "Juve, μια ισοπαλία που μετράει" και "Milan, μια βαριά φάπα". "Ένα καλό 0-0 στο Μόναχο κατά της Bayern. Οι bianconeri υποφέρουν αλλά παλεύουν και αγγίζουν το γκολ με τον Iaquinta", τονίζει η εφημερίδα.

Corriere dello Sport: χρυσός βαθμός

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η "Corriere dello Sport" της Ρώμης που βάζει δυο κύριους τίτλους στο πρωτοσέλιδό της: "Milan για κλάματα, Juve χρυσός βαθμός", τιτλοφορεί το θέμα της η εφημερίδα και αφού προβάλει τη δήλωση του αντιπροέδρου της Milan, Galliani ότι δεν κινδυνεύει η θέση του Leonardo στον πάγκο, γράφει για τη Juve: "έπαιξε στα ίσα με τη Bayern (0-0). O Iaquinta κόντεψε να κάνει το κόλπο".

Tuttosport: χρυσός βαθμός

Ίδιος τίτλος, κατά το ήμισυ, και για την τορινέζικη "Tuttosport" που αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της αποκλειστικά στους bianconeri περιορίζοντας τους rossoneri σε ένα χώρο πάνω από το όνομά της. "Juve, χρυσός βαθμός" είναι ο βασικός τίτλος της εφημερίδας που επισημαίνει ότι η Juventus παρέμεινε αήττητη και στο Μόναχο, "υπέφερε στο πρώτο μέρος αλλά στο δέυτερο, με μια σειρά στοχευμένων αλλαγών φρενάρησε την ορμή της Bayern. Στο άλλο παιχνιδι η Bordeaux ξεπέρασε στον πόντο τη Maccabi", σημειώνει υποδεικνύοντας πόσο μπερδεμένος έγινε ο Όμιλος και πόσο ανοιχτός παραμένει, όπως επισήμανε και ο Ferrara (εδώ). Η εφημερίδα θέτει ένα προβληματισμό για το συστημα του ρόμβου, κατά πόσο είναι πολυτέλεια, όπως αναρωτιέται χαρακτηριστικά...
"H Juve αρπαζει ένα χρυσό βαθμό" τιτλοφορεί το θέμα της η εφημερίδα των Agnelli, "La Stampa" η οποία επισημαίνει: "η Bayern κυριαρχήσε στο πρώτο μέρος, μετά ο Iaquinta άγγιξε το γκολ της νίκης".

Πηγές: Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport, Tuttosport, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: