Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Επαγγελματίες "φίλαθλοι" προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα αισθήματά μας

"Είστε ξεπερασμένοι" είναι ο τίτλος του site της "Tuttosport" πάνω από τα ονόματα: "Ferrara, Felipe Melo, Del Piero, Amauri, Poulsen, Diego" βαλμένα έτσι, όλα μαζί, σαν να έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες το ίδιο βάρος. Από κάτω, η "πονηριά": "τώρα η Napoli είναι 3η, η Juve 4η, ο Ranieri στο -1. Χρειάζεται ο Hiddink", γράφει η εφημερίδα για να δείξει ότι δήθεν εκεί πάει το "ξεπερασμένοι", στη θέση στη βαθμολογία...
Ποιος τα λέει αυτά; Η εφημερίδα που φαγώθηκε να φύγει ο Deschamps. Η εφημερίδα που αξίωνε να φύγει ο Ranieri από τους πρώτους μήνες και τώρα τον δείχνει ως άξιο ουσιαστικά λέγοντας ότι είναι στο -1... Η εφημερίδα που πανηγύρισε για το Melo και έσπρωξε προς τα εκεί όπως έσπρωξε, και με το παραπάνω, για τον Diego όταν, λ.χ., ο Ranieri αντιδρούσε -και τον σταύρωνε και γι' αυτό... Πώς να την χαρακτηρίσεις αν όχι επαγγελματία "φίλαθλο" που θέλει να έχει λόγο στο σύλλογο στον οποίο ούτε τα λεφτά της βάζει, όπως η ιδιοκτησία, ούτε την ψυχή της, όπως ο λαός της Juventus. Έτοιμη να πει κάτι άλλο από πριν αρκεί να μείνει στον αφρό, αρκεί να πιάσει το σφυγμό, να προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τα συναισθήματα των φιλάθλων, να κερδοσκοπήσει με αυτά, να μεγαλώσει το ρόλο παρεμβατικής δύναμης που θέλει να παίξει παριστάνοντας τη φιλική εφημερίδα. Αρκετά πιά!

P.S. Το αντίστοιχο θέμα της "Stampa" μπαίνει για να φανεί η διαφορά, το πώς μπορείς να παρουσιάσεις σοβαρά τι έγινε με σεβασμό σε όλους: "Nesta και Dinho εκτοξεύουν τη Milan. Η Juve λέει αντίο στο scudetto. Οργή των tifosi: ύβρεις και καθίσματα στη φωτιά. Ο Ferrara κινδυνεύει", γράφει η εφημερίδα που μιλά για "ναυάγιο" της Juventus...

10 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Ε όχι και να βάλει και τον Alex στην ίδια μοίρα με όλους τους άλλους. Σίγουρα τα πράγματα είναι σε στάδιο... υπό το μηδέν αλλά είπαμε, μη τα ισοπεδώνουμε και όλα! Δε το περίμενα αυτό το πράγμα από την εν λόγω εφημερίδα. ΕΛΕΟΣ! Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι παιδιά... Οι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ διοικούντες θα πρέπει να βρούνε την λύση αλλιώς να αποχωρήσουν το συντομότερο δυνατό. Δεν μπορούν να παίζουν με τα νεύρα 150.000.000 ανθρώπων. Η υπομονή έχει και τα όρια της...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δεν με εκπλήσσει καθόλου η στάση της εφημερίδας, το έχω ξαναγράψει άλλωστε και παλιά.

Όσον αφορά τους διοικούντες, θεωρώ ότι πάνε καλά στα εταιρικά ζητήματα (νέο γήπεδο, ισολογισμός), αποδείχθηκαν λίγοι στα ποδοσφαιρικά με πρώτο και καλύτερο το θέμα του χτισίματος της ομάδας. Προσωπικά προτιμώ το βρετανικό μοντέλο, έναν προπονητή μάνατζερ που στήνει και μεταγραφικά την ομάδα αλλά αν δεν πας εκεί, χρειάζεται προφανώς κάποιος πιο έμπειρος από το Secco. Η επιστροφή του Bettega είναι κάτι αλλά θέλει χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Ego pantos an to pame se prosopiko epipedo apo ta prosopa pou anaferetai tha lega oti adikeitai o poulsen pou einai enas metrios paikths alla den koroideuei kanenan mesto ghpedo san kati fantesy uperpaiktes-neous platini,zidan kai alla polla pou akousame fetos!oso gia thn efhmerida einai apla ena meso mazikhs apovlakosis kai eksipiretisis diaforon sumferonton.gia xarti toualetas tha nai teteio!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Θα συμφωνήσω και με τα δυο σκέλη της παρατήτρησής σου.

Παναγιώτης είπε...

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός αδελφέ μου θεωρώ ότι ο Poulsen δεν κάνει για καμία ομάδα που αγωνίζεται στην Α' εθνική της χώρας της. Γίνομαι κακός αλλά η ποιότητα του παίκτη με έχει κάνει να γίνω τόσο. Δεν μπορώ να βλέπω έναν ποδοσφαιριστή 29 χρονών να αγωνίζεται λες και είναι 40. Δεν το ανέχομαι αυτό στην Juventus που έχω μάθει. Πάρα πολλές φορές έχει δείξει αδιαφορία στον αγωνιστικό χώρο, περπατάει ενώ η ομάδα είναι πίσω στο σκορ και, φυσικά, ενώ η θέση του ΕΠΙΒΑΛΕΙ να τρέχει συνέχεια. Συγγνώμη και πάλι για την "καταστροφολογία" σε βάρος του Σκανδιναβού αλλά ρε παιδιά έχω έρθει στο αμήν.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Παναγιώτη, νομίζω ότι γίνεσαι κακός. Όχι μόνον γιατί ο Δανός έσπασε το πόδι του χθες αλλά, διάολε, το Uefa με τη Sevilla το κέρδισε παίζοντας βασικός. Κυρίως, όμως, δεν είναι περιπατητής και αδιάφορος όσο άλλοι. Ούτε χθες ήταν.

Παναγιώτης είπε...

Αδελφέ μου όμως μη ξεχνάς ότι και ο Biscan που ήρθε στον ΠΑΟ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης με την Liverpool αλλά δεν παύει να ήταν ένας μετριότατος ποδοσφαιριστής. Και δεν είναι ο μόνος έτσι. Υπάρχουν δεκάδες ποδοσφαιριστές που με μία ομάδα κάνανε "παπάδες" και όταν μεταγράφηκαν αλλού δεν βλεπόντουσαν. Χωρίς να θέλω να επιβάλω την άποψη μου σε εσένα (την δέχομαι και την σέβομαι πραγματικά) πιστεύω τα παραπάνο για τον Poulsen και δεν βλέπω να γίνεται κάτι καλύτερο. Επίσης είμαι από αυτούς που θεωρώ πιο χρήσιμο (όσο αστείο και αν ακούγεται αυτό) τον Tiago από τον Σκανδιναβό. Ο Poulsen είναι ένας ποδοσφαιριστής του 6, βαριά-βαριά του 7 στην Juventus.

Και σε καμία περίπτωση δεν χαίρομαι που τραυματίστηκε, και μάλιστα τόσο σοβαρά. Δεν είμαι από τους οπαδούς που θέλουν να χάσει η ομάδα τους για να αλλάξει κάτι. Την Juventus την έμαθα να κυνηγάει πάντα την νίκη. Και ως ιστορικό στοιχείο ασπάστηκα την λατρεία της Μεγάλης Κυρίας το '97, στον χαμένο τελικό μας από την Μπορούσια, και όχι σε πανηγύρια. Και δεν ανέχομαι ΚΑΝΕΝΑΝ (όπως είπα και σε άλλο σχόλιο μου) να καταστρέφει την εικόνα ενός από τα μεγαλύτερα Club στον πλανήτη.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Οκ, έχεις δίκαιο: η πορεία αλλού δεν είναι αποκλειστικό κριτήριο όπως δεν είναι και είναι και το ανάποδο: δεν ξεχνώ ότι και ο Ian Rush ή ο Henry έφυγαν ως αποτυχημένοι από μας...

Για να είμαι σαφής: α) δεν θεωρώ τον Poulsen περιπατητή όπως άλλοι β) δεν θα έχανε τίποτα η Juve να μην τον πάρει αλλά πάντα στην ομάδα υπήρχαν και μερικοί παίχτες αυτού του επιπέδου που όταν η ομάδα λειτουργεί μπορεί να κάνουν και καλή δουλειά (και φέτος, εκτός των άλλων, δεν λειτουργεί τίποτα) γ) ο Tiago είναι άλλης κλάσης παίχτης και πιθανόν να πάει καλά στην Atletico αλλά σε μας δεν τράβαγε, προφανώς δεν άντεχες την ψυχολογική πίεση. Το θέμα είναι, αν όντως συζητούσαν με τον Hiddink αν τον έδωσαν εν γνώσει του ή όχι.

P.S. Δεν σκέφτηκα καν, φίλε, ότι χάρηκες με τον τραυματισμό ή ότι θες να πάει άσχημα η ομάδα. Τον τραυματισμό τον ανέφερα υποθέτοντας (από την ώρα του σχολίου) ότι δεν τον είχες πληροφορηθεί ακόμα.
P.S. 2 Τη χρονιά που ξεκίνησα να παρακολουθώ (και να υποστηρίζω) τη Juve, παιδάκι, ήρθε 5η στο campionato. Στην Ευρώπη έκανε 3 χρόνια να φτάσει σε τελικό (και να χάσει), scudetto πήρε μετά από 4... Αυτό που με πικραίνει και με εξοργίζει φέτος είναι αυτό το αίσθημα παράδοσης!

Παναγιώτης είπε...

Έχεις τρομακτικό δίκιο αδελφέ μου. Αυτό είναι που με κάνει και εμένα να στεναχωριέμαι. Η Juventus είχε πάντα το μέταλλο του πρωταθλητή, ακόμα και όταν βρισκόταν στην Serie B (με τον DD προπονητή έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε κύριοι τις διοίκησης που δεν σας έκανε). Το έλεγα, το λέω και θα το ξαναπώ... ο μεγάλος Avvocato θα μας βλέπει από ψηλά και θα λέει «πως καταντήσατε έτσι την ομάδα που έχτισα τόσα χρόνια»... Ο Θεός να τους φωτίσει να κάνουν κάτι καλό, αν και δεν το βλέπω.

ΥΣ. Ρε Ciro αγόρι μου παραιτήσου, μη χαλάς την εικόνα που έχτισες σαν ποδοσφαιριστής. Είναι αμαρτία από τον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Ante epitelous nea aderfia se ena blog mono gia juve!
dimitris thess