Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Κόκκινη κάρτα, προκαταβολικά

Σε δυο βδομάδες η Juventus θα υποδεχτεί την Inter. Χθες βράδυ, μια μικρή μερίδα θεατών ξέσπασε σε ρατσιστικές αποδοκιμασίες (μίμηση μαϊμούς με κραυγές "μπουου") κατά του... Balotelli, ακριβώς ότι είχε γίνει στο περυσινό ματς με τους nerazzurri με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί η ομάδα να παίξει μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών. Φέτος, σε περίπτωση υποτροπής, κινδυνεύει με διακοπή του αγώνα και καταλογισμό του ματς υπέρ του αντιπάλου. Ferrara και Sissoko έσπευσαν, και σωστά, να αποδοκιμάσουν από χθες αυτές τις συμπεριφορές που άλλωστε δεν συνάδουν με την πρωτοβουλία της Juventus, μαζί με την Unesco, κατά του ρατσισμού (το σχετικό σποτάκι, εδώ). Είναι προφανές ότι δυο βδομάδες δεν είναι αρκετές για να αποκτήσουν μυαλό όσοι δεν έχουν. Προκειμένου λοιπόν να αποφύγει τα χειρότερα, ο σύλλογος πρέπει, παράλληλα με την ενημερωτική καμπάνια και τις δηλώσεις των παιχτών, να λάβει μέτρα για τον αποκλεισμό της μερίδας εκείνης των θεατών που θέλουν να λέγονται οπαδοί της Juventus αλλά με τη συμπεριφορά τους μπορεί να οδηγήσουν την ομάδα σε ήττα λειτουργώντας ως οπαδοί της Inter.

Ο Mourinho καιροφυλακτεί
και υποδεικνύει να τιμωρηθεί προκαταβολικά
το γήπεδο της Juventus για τον Balotelli...

(Update) Σιγά μην έχανε την ευκαιρία ο Mourinho: "θα μου άρεσε τόσο πολύ σε δυο βδομάδες να παίξουμε το Juve-Inter στο Torino, θέλω να παίξω το παιχνίδι στο Torino, αλλά, υπάρχουν κανόνες και ποιός ξέρει μήπως το παιχνίδι δεν διεξαχθεί στο Torino", είπε στη συνέντευξη τύπου για το ματς με τη Barcelona o πονηρός Λουζιτανός υποδεικνύοντας στον αθλητικό δικαστή την τιμωρία του γηπέδου της Juventus για όσα ακούστηκαν κατά του Balotelli: "Είναι παλιά ιστορία, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να την αλλάξω. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να δουλέψω με τον παίχτη μου ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστεί σε ένα παιχνίδι του οποίου η ατμόσφαιρα τριγύρω του δε είναι θετική", συμπλήρωσε προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Προφανώς σε αυτή την περίπτωση ο αθλητικός δικαστής δεν θα τον ακούσει, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα περάσει απαρατήρητο αυτό που λέει αν τα ρατσιστικά συνθήματα ακουστούν την ώρα της αναμέτρησης... Και όλο αυτό δεν το δημιουργεί ο Mourinho αλλά αυτή η ομάδα των ανεγκέφαλων.

O Eto'o απειλεί με αποχώρηση

(Update 24/11) Ο Eto'o, πριν μερικά χρόνια απείλησε να αποχωρήσει από το γήπεδο σε ένα ματς Real Saragoza-Barcelona όταν αρνήθηκε να συνεχίσει να ακούει ρατσιστικές ιαχές σε βάρος του. Τώρα, κάποιες διαρροές σε site της περιοχής του Μιλάνο, υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμος να κάνει πράξη την απειλή του αν στο Τορίνο ακουστούν τα ίδια κατά του Balotelli...

Πηγή δηλώσεων: Tuttosport, TMW

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mono os tipotenia zoa mporo na xarakthriso autous pou xthes kanan tetoia pragmata!to na ginoun anthropoi apokleietai fusika giati einai skoupidia alla kala tha kanoun na to voulonoun eidika thn epomenh fora me thn inter giati an tuxon xasoume kanena match apo tetoia peristatika tha nai tragiko!
dimitris thess

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όπως βλέπεις, ο Mourinho έσπευσε και καλά κάνει από την πλευρά του όσο και αν είναι υποκριτική η συμπεριφορά του. Ας ελπίσουμε ο σύλλογος να κατανοήσει τον κίνδυνο και να πάρει αυστηρά μέτρα εδώ και τώρα!