Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Δυο μέτρα και δυο σταθμά...

Κανείς δεν πρόκειται να κάνει συμψηφισμούς με την υπόθεση Balotelli και το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από μερίδα οργανωμένων οπαδών της Juventus, αλλά οι ρατσιστικές ιαχές κατά του Sissoko χθες στο ματς με την Cagliari δεν αντιμετωπίστηκαν με ανάλογη ευαισθησία με εκείνη που, σωστά, επιδείχθηκε για τα ανάλογα φαινόμενα κατά του Balotelli τον οποίο, παρεμπιπτόντως, ο Mourinho χθες είπε στον "Sky" ότι "δεν νομίζει πως θα τον δούμε στο επόμενο ματς", το Juventus-Inter... Στο "Sant' Elia" χθες, κάθε φορά που ο Sissoko έπαιρνε τη μπάλα μια μερίδα του κοινού ξέσπαγε στα "μπουουου" που τελευταία συνοδεύουν κάθε έγχρωμο παίχτη. Και όμως, ούτε οι υπεύθυνοι της Cagliari, ούτε ο υπεύθυνος για τη δημοσια τάξη, ούτε ο διαιτητής, πήρανε μέτρα -ο διαιτητής δεν διέκοψε το παιχνίδι, όπως ορίζουν οι νέοι κανονισμοί, το άρθρο 62. "Αν δεν φροντίζεις να γίνει σεβαστή η ρύθμιση, είναι σα να μην την έγραψες", σημειώνει εύλογα η "Stampa"... Υπενθυμίζεται ότι ο Sissoko είχε ζητήσει την παρέμβαση των ποδοσφαιρικών θεσμών για το θέμα...

O πρόεδρος των ποδοσφαιριστών
καλεί τους capitano να ζητούν διακοπή του ματς

(update) Νέα παρέμβαση από τον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιριστών Sergio Campana: "ήρθε η ώρα να αντιδράσουν οι παίχτες. Δεν θα ήταν ασχημο αν οι capitani των ομάδων απευθύνονταν στο διαιτητή για να διακόψει το παιχνίδι: θα ήταν το πιο αποτελεσματικό μήνυμα" είπε στο "Radio anch' io Sport" καλώντας παίχτες και ομοσπονδία να βρεθούν στην πρώτη γραμμή για να αλλάξει η ποδοσφαιρκή κουλτούρα.

Secco: οι tifosi της Juve δεν είναι ρατσιστές
Pessotto: μηδενική ανοχή
Blanc: να μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά

(Update 2) Αφού παρατήρησε ότι στη Σαρδηνία στο στόχαστρο βρέθηκε ο Sissoko και όχι ο Balotelli, όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να υπάρξει μια συντονισμένη ενέργεια των δυο capitani σε περίπτωση ιαχών κατά του παίχτη της Inter, ο αθλητικός διευθυντής της Juventus, Alessio Secco απάντησε πως ο σύλλογος θα κρίνει επί τόπου τι θα κάνει και διαβεβαίωσε ότι "όλοι παίχτες μας είναι υπεύθυνοι και ευασιθητοποιημένοι και επιπλέον δεν πιστεύω ότι οι φίλαθλοι της Juventus μπορεί να χαρακτηριστούν ρατσιστές".
Ο Secco σημείωσε ότι τα μέτρα δεν πρέπει να λαμβάνονται για ένα μόνο παιχνίδι αλλά στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού σχεδίου και επανέλαβε ότι η Juventus έχει σταθερό μέτωπο στο ρατσισμό που φαίνεται και από τις πρωτοβουλίες της. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Gianluca Pessotto απάντησε ότι "ο σύλλογος δεν είναι όμηρος κανενός και πιστεύω ότι έχιε τη δυνατότητα να κάνει τόσα πράγματα όπως και οι θεσμοί. Γενικότερα πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει για να προβληθεί μια άλλη εικόνα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πάντως, τα ρατσιστικά συνθήματα είναι αδικαιολόγητα άσχετα με το ποιος τα υφίσταται και χρειάζεται μηδενική ανοχή".

"Υπάρχουν κανόνες και θεσμοί που πρέπει και μπορούν να εφαρμόσουν ό,τι πρέπει. Ακόμα μια φορά θέλω να πω να μην παρουσιάζεται η tifoseria juventina γι' αυτό που δεν είναι: δεν είναι ρατσιστές", απάντησε αντίστοιχα ο Blanc ζητώντας να μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Πηγή: La Stampa, TMW, Tuttosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: