Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Ferrara: με τη Bordeaux θέλουμε με όλη μας τη δύναμη τους τρεις βαθμούς και την πρόκριση

"Πράγματι, εμείς δεν κατακτήσαμε, μαθηματικά, ακόμα την πρόκριση και επομένως έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από τη Bordeaux τους τρεις βαθμούς. Αλλά είναι τόσο αλήθεια ότι η Bordeaux θα θέλει να διατηρήσει τη θέση της στη βαθμολογία": μ' αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο Ciro Ferrara τη θέση του παλιού του συμπαίκτη και προπονητή της Bordeaux, Laurent Blanc ότι η Juventus θα νιώθει περισσότερο την πίεση (αναλυτικά εδώ) και έδειξε τις διαθέσεις του σημειώνοντας πως "η ισοπαλία δεν αλλάζει τη ζωή μας, εκτός και αν στο παιχνίδι Bayern-Maccabi έρθει αποτέλεσμα ευνοϊκό σε μας. Εμείς πάντως έχουμε στα χέρια μας τη δυνατότητα να προκριθούμε και επομένως να μην εξαρτώμαστε από τα άλλα αποτελέσματα", συμπλήρωσε και τόνισε ότι η πρώτη θέση στον Όμιλο μπορεί να μη σου δίνει το Champions League ("ισα ίσα που το κατέκτησαν ομάδες που βγήκαν δεύτερες") αλλά "μια ομάδα σαν τη Juventus πρέπει να στοχεύει πάντα στο καλύτερο". Αντίστοχα, και ο capitan Del Piero σημείωσε ότι "η πρωτιά είναι σημαντική για την εικόνα της ομάδας αλλά έχει σχετική σημασία για να περάσουμε τον επόμενο γύρο όπου έτσι κι αλλιώς υπάρχουν ισχυρότατες ομάδες".

Πιο ανοιχτό παιχνίδι, περισσότερα
ρίσκα αλλά και περισσότερες ευκαιρίες

Ο Ferrara παρατήρησε ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες παίζονται πιο ανοιχτά από τα ματς πρωταθλήματος: "θα πρέπει να υπάρχει περισσότερος χώρος γιατί οι ομάδες έχουν την τάση να παίζουν. Μπορεί να ρισκάρουμε κάτι παραπάνω αλλά θα μπορούμε να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες", τόνισε και δεν απέκλεισε αλλαγές στην 11άδα του. Από την άλλη δεν σταθηκε ιδιαίτερα στις απουσίες των Γιρονδίνων (Jussiè και Gorcouff, ίσως και ο Chamakh) και επανέλαβε: "εμείς θέλουμε με όλη μας τη δύναμη τους τρεις βαθμούς και θα συναντήσουμε μια ομάδα που σίγουρα θα μας δημιουργήσιε προβλήματα. Στον πρώτο αγώνα μας δημιούργησε δυσκολίες, έτσι θα είναι και αύριο, αν και αυτή τη στιγμή στενάζουν λίγο στο πρωτάθλημα".

Del Piero: έτοιμος και ανοιχτός σε οποιαδήποτε θέση

"Έτοιμος" δήλωσε ο Del Piero που τόνισε ότι είναι πεισμένος ότι σύντομα θα βρεθεί σε φόρμα. "Δεν υπάρχει τίποτε απαγορευτικό, ούτε φυσικό ούτε ψυχικό που θα με έκανε να μην είμαι έτοιμος. Είναι προφανές ότι θα ήταν το δεύτερο παιχνίδι μετά από πολύ καιρό. Θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του mister και όποια και αν είναι η επιλογή θα είναι απολύτως σεβαστή", είπε ενώ αναφερόμενος στη θέση του στο γήπεδο, ο Alex δήλωσε ανοιχτός: "από τον Ιούλιο ως σήμερα δεν προπονήθηκα συνέχεια με την ομάδα, ο προπονητής δοκίμασε τον ρόμβο, το 4-2-3-1, to 4-3-3 και δνε υπήρξε ποτέ πρόβλημα από την πλευρά μου. Δεν υπάρχει κανένας δεσμός όσον αφορά στη θέση μου στο γήπεδο"...
Τέλος, ο Del Piero ρωτήθηκε για την υπόθεση Maicon (εδώ) και αν νιώθει ότι του χαρίστηκαν οι διαιτητές, δεδομένης της βρισιάς που βγήκε από το στόμα του όυαν πήρε κίτρινη κάρτα, πρώτα αστειεύτηκε: "η διαφορά είναι ότι ο Maicon είπε στο διαιτητή "Vai tu" (σ.σ. "πήγαινε εσύ": έτσι είπε ότι είπε ο Maicon για να καλύψει το "fuck you" που του αποδόθηκε) ενώ εγώ του είπα "Vado io" (σ.σ. "πάω εγώ"), και επομένως νομίζω ότι ένιωσε απαλλαγμένος. Πέρα από τα αστεία, συνέχισε, πιστεύω ότι είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις: η κουβέντα μου δεν απευθυνόταν στον διαιτητή αλλά στο γεγονός ότι πήρα μια κάρτα που δεν θεωρούσα σωστή".

Προπονήθηκαν όλοι κανονικά

(Update) Όλη η ομάδα, 21 παίχτες συν 3 τερματοφύλακες (καιρό είχαμε να δούμε τόσους πολλούς) δοκίμασαν το χορτάρι του "Chaban-Delmas" -ακόμα και η Salihamidzic που συνέχισε το ειδικό πρόγαρμμά του

Πηγή: Juventus.com, juventusfcnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: