Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Del Piero: δεν βλέπω την ώρα να παίξω!

"Είμαι καλά, προπονούμαι κανονικά και θα συνεχίσω να το κάνω αυτές τις 15 μέρες για να φτάσω στις 22 και να είμαι στην διάθεση του mister": είναι ένας Del Piero αποφασιστικός αυτός που μίλησε στο περιθώριο της εκδήλωσης με τους All Blacks όπου αντάλλαξε φανέλες με τον ομόλογό του της νεοζηλανδικής ομάδας ράγκμπι της οποίας είναι tifoso.
"Περιμένω να με δω επί το έργο, μιας και δεν έχω αγωνιστεί ακόμα και επόμένως να με δω και με τον Diego και τους άλλους συμπαίκτες μου", απάντησε όταν του επισήμαναν ότι υπάρχει αναμονή να τον δουν μαζί με τον Βραζιλιάνο. Και διαμήνυσε: "πραγματικά, δεν βλέπω την ώρα να παίξω"!

Μακάρι να προχωρήσουμε σε Ευρώπη και
Κύπελλο
για να έχουμε περισσότερες ευκαιρίες να παίξουμε

Μαζί του αναμένεται να επιστρέψουν και άλλοι και ο Ferrara να βρεθεί να κάνει επιλογές που, όπως είπε, θα γίνουν με το μυαλό και όχι την καρδιά: "είναι σωστό αν είναι έτσι", σχολίασε ο capitano. "Οφείλει να επιλέξει κατ' αυτόν τον τρόπο και ας ελπίσουμε να τον δυσκολέψουμε, να είμαστε όλοι στην διάθεσή του να παίξουμε πολλά παιχνίδια, επομένως να προχωρήσουμε σε Champions League και Κύπελλο Ιταλίας και έτσι να έχουμε όλοι περισσότερες ευκαιρίες", συμπλήρωσε.

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τώρα την Imter,
οφείλουμε να πάμε εξίσου καλά σε όλα
τα άλλα ματς
και να επιστρέψουμε "πεινασμένοι"

Βρίσκοντάς τον μπροστά τους οι δημοσιογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για την αναμέτρηση με την Inter: "δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την Inter τώρα. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και δεν θα ήταν το καλύτερο από πλευράς μας. Εμείς πρέπει να χαράξουμε την πορεία μας, βήμα-βήμα και το επόμενο είναι με την Udinese. Δεν εξαντλούνται τα πάντα σε ένα παιχνίδι και όσο και αν πάμε καλά με την Inter, αν δεν πάμε εξίσου καλά στα υπόλοιπα παιχνίδια το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο και θα μέναμε από κάτω", σχολίασε φιλοσοφημένα ο Del Piero.
Στη συνέχεια, όταν του επισημάνθηκε ότι ο πρόεδρος Jean-Claude Blanc ζήτησε να δει μια Juventus "πεινασμένη" με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, ο capitano συμφώνησε: "είναι σωστό, πεινασμένοι είναι ο σωστός όρος. Είναι σημαντικότατο να είμαστε έτσι. Πρέπει να πάρουμε ό,τι καλό υπάρχει από κάτω, και υπάρχουν τόσα θετιά, να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα μειονεκτήματα και να βρούμε συνέχεια. Αυτό είναι που μπορεί να μας επιτρέψει να κάνουμε την διαφορά".

Ράγμπυ-ποδόσδαιρο, οι δυο αρχηγοί μιλάνε

Πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους, ο Del Piero αντάλλαξε τη φανέλα του, που ειδικά για την περίσταση είχε το logo της Iveco (του Gruppo Fiat) με τον Richie McCaw, αρχηγό της νεοζηλανδικής εθνικής ράγκμπυ. Και με την ευκαιρία, ρωτήθηκε για τη δυσκολία να επιβληθεί στο ποδόσφαιρο το "τρίτο ημίχρονο" (χειραψία μεταξύ των παιχτών μετά το ματς) που γίνεται στο ράγκμπυ: "είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του ράγκμπυ, είπε ο McCaw, δερνόμαστε όσο περισσότερο γίνεται για όλο το παιχνίδι αλλά τελικά δική μας παράδοση είναι να πάμε να φάμε ή να πιούμε κάτι μαζί. Είμαι περήφανος και νομίζω ότι είναι ένας τρόπος να εκδηλώσουμε το σεβασμό μας για τους αντιπάλους και το ίδιο το άθλημα".
"Αυτή του ράγκμπυ, είπε ο Del Piero, είναι μια διαφορετική κουλτούρα και νομίζω ότι ο καθένας μας τους ζηλεύει. Σε αυτό σίγουρα είναι ανώτεροι. Είναι δυο αθλήματα κοντινά, και στα δυο υπάρχει επαφή, σωματικότητα, τακτική. Σίγουρα το τρίτο ημίχρονο στο ποδόσφαιρο θα επέτρεπε σε όλους μας, εμένα πρώτο, να ζούμε ήρεμα το χρόνο μετά το παιχνίδι".

Ο Alex, το Haka και η γλώσσα έξω

Υπάρχει και κάτι άλλο κοινό ανάμεσα στον Del Piero και τους Alla Blacks: η γλώσσα που βγάζει ο Alex. Οι νεοζηλανδοί , κατά τη διάρκεια του "Haka", τελετουργικού που χορεύουν πριν από κάθε μας, δείχνουν τη γλώσσα τους στους αντιπάλους: "είναι πολύ σημαντικό το Haka στη νεοζηλανδική κουλτούρα, εξηγεί ο McCaw. Να γυρνάμε τα μάτια ή να βγάζουμε τη γλώσσα, το κάνουμε για να τρομάξουμε τους αντιπάλους και να δούμε αν έχουν το θάρρος να μας κοιτάξουν στα μάτια".
"Τους είδα τόσες φορές να χορεύουν Haka αλλά όταν έβγαλα για πρώτη φορά τη γλώσσα το έκανα ενστικτωδώς, όχι για να τους αντιγράψω και μετά το επανέλαβα με ένα τρόπο συμπαθητικό. Αν ελπίζω να τη βγάλω στην Inter; Ελπίζω να το κάνω νωρίτερα"...

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: