Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Θέμα επιστροφής τουλάχιστον ενός scudetto θέτει ο πρώην πρόεδρος, Giovanni Cobolli Gigli

O Cobolli Gigli άφησε την προεδρία στα χέρια του Blanc αλλά είναι δύσκολο να θεωρήσει κανείς ότι οι δηλώσεις του για τη Juventus είναι απλά και μόνο προσωπικές... Μιλώντας σήμερα στην "Corriere della Sera" για την προεδρία του και αφού λέει, εύλογα, ότι η πιο δύσκολη στιγμή ήταν η καταδίκη στη Β με -30, μίλησε για το πόσα πρωταθλήματα έχει η Juventus: "είμαι ένας άνθρωπος που ακολουθεί τους κανόνες, αν και η καρδιά μου αιμορραγεί. Τα scudetti που εμείς θεωρούμε ότι έχουμε κερδίσει στο γήπεδο είναι 29, αλλά δύο ανακλήθηκαν. Εμείς δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα. Αλλά αν οι ποινικές δίκες κλείσουν με έναν ορισμένο τρόπο, η Federcalcio (σ.σ. η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία) θα μπορούσε να μας δώσει πίσω ένα από τα δυο scudetti" (σ.σ. προφανώς εννοεί αυτό που παραδόθηκε στην Inter, του 2006, χρονιάς για την οποία έτσι και αλλιώς δεν υπήρξε καταδικαστική απόφαση), διαμήνυσε ενώ χαρακτήρισε "υπερβολική" την καταδίκη για Moggi και Giraudo αναγνωρίζοντας ότι κάποια πράγματα στην παλιά Juve "δεν πήγαιναν καλά" αλλά ήταν πολλά πταίσματα που αντιμετωπίστηκαν "ως θανάσιμο αμάρτημα".

Blanc: το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα

(Update) "Είμαι πραγματιστής, λαμβάνω υπόψη μου αυτούς τους 7 βαθμούς (από την Inter), θα δουλέψουμε για να τους πιάσουμε"

"Οι 7 βαθμοί διαφοράς της Inter είναι μια σημαντική διαφορά αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα δρόμο. Για μια ομάδα που έχει υψηλές φιλοδοξίες είναι σημαντικό να μην αφήνει πολλούς βαθμούς μπροστά της", διαμήνυσε από τη συνεδρίαση της Lega ο Jean-Claude Blanc ενόψει του ματς με την Atalanta: "πρέπει να έχουμε συνέχεια, επομένως το παιχνίδι στο Μπέργκαμο θα είναι σημαντικό. Είμαι αισιόδοξος δεδομένης της δουλειάς που κάναμε και κάνουμε σε όλα τα επίπεδα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, το πρωτάθλημα είναι ακόμα μακρύ και στο τέλος θα δούμε", είπε ο πρόεδρος του συλλόγου που με την ευκαιρία διευκρίνισε πως όταν έλεγε ότι οι μπαλαντέρ μας τελείωσαν εννοούσε τους βαθμούς που χάνονται και "με κανέναν τρόπο τον Ferrara" που "γνωρίζει όλη την εμπιστοσύνη που του έχω".
Τέλος, σε ερώτηση για την αναμέτρηση Ferrara-Conte αύριο στο Μπέργκαμο, ο Blanc συμπεριέλαβε τον Conte στην οικογένεια της Juventus: "είναι δυο προπονητές νέοι, juventini και θα είναι μια ωραία αναμέτρηση κάτω απ' αυτή την οπτική".

Πηγές: Corriere della Sera, Tuttosport, Juventus.com, juventusfcnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: