Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Ευρωπαϊκές επιτυχίες στις 25 Νοεμβρίου

Τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια έχει δώσει η Juventus στις 25 Νοεμβρίου, και τα τρία εκτός έδρας, και έχει δυο νίκες και μια ισοπαλία:
  • 0-0 πέρυσι με τη Zenit στην Αγ.Πετρούπολη, όπου η Juve είχε τις ευκαιρίες για τη νίκη
  • 3-1 επί του Ολυμπιακού με γκολ των Tudor (στο 27'), Kovacevic (στο 67'), Inzaghi (στο 87'). Το ματς έγινε στο πλαίσιο του Κυπέλλου Uefa 1999/2000. H Juve προκρίθηκε.
  • 2-1 επί της Sigma Olomouc με γκολ των Moeller (στο 23') και Dino Baggio (στο 76'). Το ματς έγινε στο πλαίσιο του Κυπέλλου Uefa 1992/93. Η Juve προκρίθηκε και κατέκτησε το Κύπελλο.
Γενικότερα, η 25η Νοεμβρίου πάει καλά στους bianconeri: από τα 16 επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει, κέρδισαν τα 10, ήρθαν ισόπαλοι σε 3 και έχασαν 3, το τελευταίο το 1990 από τη Bari.

Μαζί με Barcelona, Arsenal, η Juve είναι
η ομάδα που δέχτηκε τα λιγότερα σουτ στο τέρμα της


Εκτός από την προϊστορία, όμως, θετική για τη Juventus είναι και η στατιστική του παρόντος: 26-13 η διαφορά τερμάτων της στο πρωτάθλημα, 20-10 εκείνη των Γιρονδίνων στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η Juventus, επιπλέον, έχει την καλύτερη άμυνα στο Champions League: αυτό που δέχτηκε (από θέση οφσάιντ) από τη Bordeaux την 1η αγωνιστική του Ομίλου. Και όχι μόνον αυτό: τα στατιστικά δείχνουν ότι η Juventus έχει πολύ περισσότερα σουτ στο αντίπαλο (και ευκαιρίες) από τους Γάλλους ενώ, μαζί με Barcelona και Arsenal είναι οι ομάδες που επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να κάνουν τα λιγότερα σουτ προς το τέρμα της.

Πηγές: JuWord.net, Juventus.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Einai auto pou leo apo thn arxh ths xronias(na paineuto kai ligo)!oti fetos apo apopsh ulikou den exoume kanena apolutos trantaxto keno kai fainetai se kapoious polu shmantikous epimerous tomeis opos anafereis kai su sto arthro s file m!to mono pou me anhsuxei kai apo oti fainetai tha me anhsuxei gia kairo einai ta skampanevasmata sthn apodosi mas!eimaste ikanoi gia to kalutero kai to xeirotero paixnidi!
dimitris thess