Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Italia-Sweden 1-0 με τον Chiellini

Μια Ιταλία χωρίς Παγκόσμιους πρωταθλητές νίκησε με 1-0 μια Σουηδία χωρίς Ibrahimovic. Ικανοποίηση Lippi.

(Update 2) Φάσεις του ματς και το γκολ του Chiellini
Έχοντας στείλει από την παραμονή τους Buffon και Cannavaro πίσω στον Ferrara, ο Marcello Lippi από τους bianconeri ξεκίνησε μόνο τον Legrottaglie και τον Chiellini που στο 28' άνοιξε το σκορ σημειώνοντας το δεύτερο γκολ του in azzurro! Ο Chiello έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από δύσκολη θέση μετά από κεφαλιά, σε κόρνερ, του Pazzini που έσπρωξε τη μπάλα πιο αριστερά... Ο Chiellini, μαζί με τον Di Natale, που για μια βραδιά ήταν capitano, ήταν οι καλύτεροι στο γήπεδο σε ένα διασκεδαστικό ματς που η υπο δοκιμή αναπληρωματική squadra azzurra είχε υπό τον έλεγχό της. Στο 77' ο Lippi έδωσε λίγα αγωνιστικά λεπτά και στον μόνο Παγκόσμιο Πρωταθλητή που πάτησε το χορτάρι: τον Mauro German Camoranesi που πήρε τη θέση ενός καλού Marchionni σε αυτό το φιλικό ματς με το οποίο οι azzurri έκλεισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για το 2009. Τώρα, περιμένουμε την κλήρωση!

ITALIA-SWEDEN 1-0
Τέρματα: 28' Chiellini
Κίτρινες κάρτες: 88' Chiellini, 89' Galloppa (I) - 34' Majstorovic, 69΄Larsson (S)
Διαιτητής: Skomina (Σλοβενία). Επόπτες: Arhar, Stancin.

ITALIA: 1 Marchetti, 2 Maggio (46' 13 Cassani), 5 Legrottaglie, 4 Chiellini, 3 Criscito (55' 14 Bocchetti), 8 Montolivo (65' 19 Palombo), 6 Biondini (46' 18 Galloppa), 10 Candreva (46' 17 G.Rossi), 7 Marchionni (77' 16 Camoranesi), 9 Pazzini, 11 Di Natale. Αναπληρωματικοί: 12 De Sanctis, 15 Grosso, 20 Gilardino, 21 Palladino.
Προπονητής: Marcello Lippi

SWEDEN: 1 Isaksson, 2 Lustig (72' 22 Wernbloom), 3 Mellberg, 4 Majstorovic, 5 Dorsin (59' 16 Wendt), 6 V.Elm (46' 21 Toivonen), 8 Svensson, 7 Larsson, 10 Elmander (79' 20 Rosenberg), 11 Safari (59' 18 Djuric), 9 Hysen. Αναπληρωματικοί: 12 Gustafsson, 14 Bjarsmyr, 15 Granqvist, 17 R.Elm, 19 Holmen, 21 F.Svensson.
Προπονητής: Hamrén
Abete: Ο Lippi ξέρει τι θα κάνει...

(Update) Με μια δήλωσή του στη Rai Sport στο ημίχρονο του ματς, ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Giancarlo Abete άνοιξε τη μετα-Lippi εποχή, μετά το Μουντιάλ: "πσιτεύω ότι ο Lippi ξέρει τι θα κάνει μετά το Μουντιάλ", είπε ξεκαθαρίζοντας ότι η ομάδα θα πάει στη Νότιο Αφρική "έχοντας καθαρές ιδέες"... Ο ίδιος ο Lippi απέφυγε να σχολιάσει τη δήλωση μετά το παιχνίδι: "για όσα λέει ο πρόεδρος, ρωτήστε τον πρόεδρο", είπε. Πάντως, χθες του ξέφυγε μια ατάκα που δείχνει τη Juve: "δεν θέλω να συζητήσω για την επιστροφή μου εκεί όπου θα επιστρέψω"...
Ο διαιτητής απέκλεισε τον Trap
και έστειλε τη Γαλλία στο Μουντιάλ...

(Update 19/11, 2) Με ένα γκολ του αρχηγού της Robbie Kean στο 34' η Ιρλανδία του Trapattoni (και του Tardelli) "πάγωσε" τη Γαλλία μέσα στο "Stade de France" -στο 61΄πήγε να τον μιμηθεί ο Duff αλλά τη Γαλλία του Domenech τη γλύτωσε ο Lloris, τερματοφύλακας της Lyon... Οι Ιρλανδοί σαφώς πιο αποφασιστικοί -οι Γάλλοι κατάφεραν να πάνε το ματς στην παράταση όπου την πρώτη μεγάλη ευκαιρία είχαν και πάλι οι Ιρλανδοί στο 101'... Αλλά στο 103', ο Henry πέρασε τη μπάλα (κάνοντας κοντρόλ και στρώνοντας τη μπάλα με το χέρι που ο Σουηδός διαιτητής Hansson δεν είδε) στον Gallas που έγραψε το 1-1... Όμως, τα παιδιά του Trap συνέχισαν να πιέζουν και στο 119' (όπως και στο 121') είδαν τον Lloris να τους στερεί το 2-1... "Περήφανος" για την ομάδα του δήλωσε ο Trapattoni που δεν κατάφερε να γίνει ο τρίτος Ιταλός προπονητής, μετά τους Lippi και Capello, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής... (update 19/11, 4) O Henry παραδέχθηκε αυτό που είδαμε όλοι, ότι έστρωσε τη μπάλα με το χέρι και επισήμανε ότι... δεν είναι αυτός ο διαιτητής... Γιατί πανηγύρισε ως τρελός για την κλοπή, δεν μας είπε... Μήπως ένας ωραίος αποκλεισμός του θα ήταν ότι πρέπει για παραδειγματισμό των "έξυπνων";

Προκρίθηκε η Πορτογαλία του Tiago
και η Ουρουγουάη του Caceres

Με τον Tiago στη σύνθεσή της και στα 90' (και χωρίς τον τραυματία Cristiano Ronaldo), η Πορτογαλία άντεξε στη Βοσνία και σκοράροντας στο 56' με τον Meireles νίκησε τελικά με 1-0, το ίδιο σκορ του πρώτου ματς, και πήρε την πρόκριση για τη Νότιο Αφρική.
(Update 19/11, 3) Χάρη στο εκτός έδρας γκολ του πρώτου ματς, η Ουρουγουάη του Caceres (που δεν αγωνίστηκε) έγινε η τελευταία ομάδα που προκρίθηκε στο Μουντιάλ φέρνοντας 1-1 στο Μοντεβιδέο με την Κόστα Ρίκα. Η δυο φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια προηγήθηκε στο 70' με τον Abreu, που είχε μπει 5' νωρίτερα, και ισοφαρίστηκε από τους Κοσταρικανούς στο 74'...

Προκρίθηκαν Ελλάδα, Σλοβενία, Αλγερία
αποκλείστηκαν Ουκρανία, Ρωσία, Αίγυπτος...

Με ένα γκολ του Σαλπιγγίδη η Ελλάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ αφήνοντας έξω την Ουκρανία του Shevchenko. Με 1-0 (γκολ του Dedic, πρώην παίχτη της Frosinone και της Parma) κέρδισε η Σλοβενία τη Ρωσία του Hiddink (που έμεινε με 10 παίχτες για 24' ενώ στις καθυστερήσεις έμεινε με 9) και την άφησε εκτός Μουντιάλ χάρη στο γκολ που είχε σημειώσει στο τέλος του πρώτου ματς στη Μόσχα όπου οι Ρώσοι, χάνοντας πολλές ευκαιρίες, είχαν επικρατήσει με 2-1.
Νωρίτερα, το απόγευμα, η Αλγερία είχε κερδίσει 1-0 την Αίγυπτο πετυχαίνοντας για τρίτη φορά στην ιστορία της να προκριθεί στα τελικά του Μουντιάλ.

Πηγές δηλώσεων: Rai Sport, La Stampa

Δεν υπάρχουν σχόλια: